12 Érdekes tények a tarantulákról

A Tarantulov nemzetséghez 220 fajta pókok. . Dél-Orosz Tarantula (Lycosa Singoriensis), amelyet Mizgire-nek neveznek, az egykori uniós köztársaságokban él. Vállalati jele sötét folt, hasonló a tubette.

Leírás Tarantula

Leírás Tarantula

. Theraphosidae). Az utolsó tarantulák különböznek az állkapocs mozgás irányában.

Helicers (a granulált tetejükön lévő mérgező csatornák miatt) két funkciót végeznek - az orális függelék és a támadás / védelem eszközei.

.

. A pók kiváló hallással büszkélkedhet - az ember lépései 15 km-t hallnak.

.

Tarantul tudja, hogyan kell regenerálni az elveszett végtagokat. Egy maszkolással megkezdi az új mancsot (cserébe vágja). Mindegyik mattingnel növekszik, amíg el nem éri a természetes méretét.

A női magánszemélyek jobbak a partnereik dimenzióihoz, gyakran 90 gramm rekordtömeget kapnak. A pók színe más lehet, és a tartománytól függ. Tehát a dél-orosz tarantula általában barna, enyhén vöröses vagy homokos festést mutat fekete foltokkal.

Terület, élőhelyek

Terület, élőhelyek

Dél-Orosz Tarantula - A leginkább lenyűgöző pók, amely az egykori Szovjetunió hatalmas területén él. Lycosa Singoriensis a Caucasusban, Közép-Ázsiában, Ukrajnában és Fehéroroszországban él (ahol 2008-ban látták a Slas, a Dnipro és a Pripyat árterét).

.

Nagy mennyiségben a pók megtalálható az Astrakhan és a Volgograd régiókban (különösen a Volga közelében), valamint a Stavropol területen. .

. A vidéki lakosok a mezőkön, a kertekben, a kertekben (burgonya alatt) és a domb lejtőin.

Életmód pók

Életmód pók

. Arról, hogy mi történik a tetején, a pók megtudja az internet oszcillációjáról: óvatosan szárnyalta a menekült falait.

Rovar árnyék, villogó fény. . Az éjszakai vadászat rendkívül óvatos, és a nyérnk messze nem hagyja el.

Az áldozat lassan alkalmas, megáll. Aztán hirtelen ugrik és harap. A toxin gyilkos akciójának előrejelzése során a rovarok követése követhető, harapja őt, és pattoghat, amíg a szenvedő elhagyja az utolsó sóhaját.

A tarantula támadásának tárgyai:

 • Caterpillars;
 • Tücskök és bogarak;
 • csótányok;
 • Medveda;
 • hibák;
 • Más fajok pókjai;
 • legyek és más rovarok;
 • Kis békák.

A Tarantulov hímei egymással harcolnak egymással, az évszakok ellenére, és csak a hibernálás alatt pihennek a civil munkavállalóktól.

Tarantulov reprodukciója

Tarantulov reprodukciója

A dél-orosz tarantulák a nyár kimenetelére esnek, miután a partnerek általában meghalnak, és a partnerek a telekért készülnek. A Pouchikha első megfázásával a föld bejárata és az alján összeomlik, távol a fagytól.

Tavasszal a nő a felszínre megy, hogy napfény alatt felmelegedjen, és visszatér a tojás tojáshoz. Cocoon, amelyben a tojás fonott, ő húzza vele, bemutatva fáradhatatlan ellátást a biztonságáról.

Kiszáll a kókuszból, szünetelteti az anyát (has és fejpánt), amely továbbra is védi az utódokat egy ideig, tartja vele.

Kombinált függetlenség, a pókok elhagyják az anyát. Gyakran felgyorsítja a kijáratukat egy nagyobb életre, amelyre a lyukat, hátsó lábakat dobál a testből.

Tehát tarantulák folytatják a sajátjukat. .

Tarantula harapás

.

A zavart pók értesíti a fenyegető jelentések támadásának kezdetét: a hátsó lábakon épül, felemelve az elülső felemelést. Látva ezt a képet, készítsen támadást és harapást, hasonló a méh vagy a ló harapáshoz.

A dél-orosz tarantula toxinja nem végzetes, de a sekély harapás éles fájdalom, duzzanat, kevésbé gyakran - hányinger és szédülés.

A harapási helyet cigarettára vándorolják, vagy a toxinhoz illeszkednek. Az antihisztamin gyógyszerek nem akadályozzák meg.

Tarantula tartalom otthon

Tarantulov, beleértve a dél-oroszul, gyakran otthon tartva: ezek viccesek és érzékeny lények. Érdemes emlékezni arra, hogy ezek a pókok jó reakcióval és fájdalmas harapással rendelkeznek, így a kapcsolatfelvétel közben figyelmet kell fordítanunk és összegyűjtjük.

A megfigyelések, a dél-orosz tarantula, a Lair védelme alapján 10-15 centiméterrel ugrik fel. A Tarantulák tartalmának általános feltételeiről kevésbé különbözik a baromfi pókok normál fajtáitól.

Egy változatos szabály, amely köteles megtartani az újonnan készített tarantula mesterét, - egy terráriumban az egyetlen pók lesz kiválasztva. Ellenkező esetben a bérlők folyamatosan megtudják, melyikük erősebb. Előbb-utóbb, az egyik harcos elveszi a harci területet.

Észrevettük, hogy a természeti környezetben a Tarantula két évet él, és a fogságban kétszer is élhet.

Ismeretes, hogy a tarantula hosszú élettartama a táplálkozásának és a vonalak számának köszönhető. A Fed pók gyakran vonalak, hogy lerövidíti az életét. Hosszú ideig szeretne egy kisállatot élni, tartsd meg neki.

Arachnarius

Ehelyett egy fedéllel rendelkező vizet vagy egy fedéllel rendelkező akvárium is alkalmas lakás a Tarantula számára, ahol levegő lyukak vannak.

Ne feledje, hogy a felnőtt pók tartályterülete sokkal fontosabb, mint a magassága. A körkörös akvárium átmérőjének kell lennie 3 paróka a mancsok, a téglalap alakú - és a hossz és a szélesség meghaladja a végtagok hatókörét 2-3 alkalommal.

.

Alapozás

Ezek a pókok erős pofákkal rendelkeznek, hogy nemcsak tökéletesen felrobbanják a dühös talajt, hanem rágják az alumíniumot és a szilárd polimereket is.

A póknak lehetősége van arra, hogy egy lyukat ásni kell, így az Arahanárium (terrárium) alja elalszik az agyagot, hogy 15-30 cm-es réteget kapjon.

A szubsztrátum szerepe is beszélhet:

 • kókuszrost;
 • tőzeg és humusz;
 • Chernozem vermikulitisben;
 • föld.

Mindezen összetevőket meg kell nedvesíteni (mérsékelten!. A Tarantula letelepedése előtt győződjön meg róla, hogy nincsenek házak a jövőbeli házában (ha a terráriumot esztétikai célokra díszítették).

.

Tisztítás

Minden hónaponként van elrendezve, tisztítsa meg a gerinc hulladékait, vagy vágja le a növényeket (ha van ilyen).

Mivel a Tarantul gyakran elhagyja Nora-t, akkor meg kell csalogatnod, pugy, puha rágás, gyantás vagy meleg viasz. Ne várjon, hogy reagáljon a labdára, a pók ásni fog.

Otthon, a pók tevékenységi periódusai ugyanazok, mint a vadon: ő vidám kora tavasszal a hideg kezdete előtt. Télen a pók a nyérc és a "tömítések" a bejárat.

Tartalom mód

Az optimális hőmérséklet +18 és + 30 ° Celsius között van. A Tarantulas nem hozzászokik a hőmérsékleti ingadozásokhoz: gyorsan alkalmazkodhatnak hozzájuk.

A pókok nedvességet kapnak az áldozatoktól, de a víznek a közelben kell lennie. A terráriumban italra van szükség, és fenntartani a szükséges szintű páratartalmat.

Lehetséges, hogy egy ivóvár, ha tágas, a pók megpróbálja használni és személyes medencében.

Dél-Orosz Tarantula hálás lesz az otthonában telepített Koryaga számára (ahol rendszeresen meghajtja) és szerény növényzetet.

Az Aranaria háttérvilágítását a pók lyukából eltávolítják. Víz cseréje és az öntözés a talaj minden reggel, amíg a lámpa be van kapcsolva.

Az ultraibolya sugarakban a tarantulák nem igényelnek: vegye be a szokásos izzólámpát vagy fluoreszkáló lámpát (15 W). A kisállat meleg lesz a fényében, bemutatva, hogy a napsütés a napsütésben.

Táplálás

Az élelmiszer-rovarok nem haladják meg a testét (a végtagok kivételével) a dél-orosz tarantula takarmányán.

Táplálkozik

Az otthoni tarantula termékek listája a következőket tartalmazza:

 • csótányok (türkmén, márvány, argentin, madagaszkár és mások);
 • Lárvák zofobas és liszt féreg;
 • tücskök;
 • Szeletek apróra vágott marhahús (SKIM).

Crichertov, mint általában vásárolni egy kisállatboltban vagy a madárpiacon, mert a csótányoktól eltérően nehéz otthon tenyészteni: kúszás, tücskök könnyen cseppfolyósítanak elvtársak.

Havonta egyszer a húslabda vegyes polivitaminokban, kéthetente - kalcium-glükonát. Nyers "húsgombóc" pók adjon jobbra a mancsokban.

A tilalom szerint:

 • házi csótányok (lehet mérgezni);
 • Utcai rovarok (parazitákkal fertőzhetők);
 • Mouses és békák (az otthoni pókok halálát okozza).

Ha a figyelmeztetés ellenére el fogja kényeztetni a kisállat rovarait az utcáról, elkapja őket a zajos utaktól és a városoktól. Nem akadályozza a rovarok ellenőrzését a paraziták felismerése és vízzel való mosáshoz.

A Tarantula számára nem megfelelő élelmiszerek rovarruházatok lesznek, mint például a choppedra, a mantis vagy más pókok. Ebben az esetben a zsákmány lehet a Shaggy Pet.

Takarmányozási arány

A közelmúltban felmerült a fényben, az újszülött férgeket és apró tüskéket táplálják.

A fiatalabb tarantulák hetente kétszer, felnőttek - egyszer 8-10 napon belül. Az Aranaria ünnepe maradványai azonnal eltávolítják.

A teljes pók megszűnik az élelmiszerre való reagálásra, de néha szükség van a Tarantula érdekeinek táplálására. A has elegendő feltöltésének jele a pólusokhoz képest (1,5-2-szer) növeli (1,5-2-szer). Ha az etetés nem áll meg, a hasi tarantula megszakad .

Etetés tippek

Ne pánik, ha a pók nem eszik. Tarantulák hónapokig éhesek lehetnek az egészség ártalma nélkül. Ha a kisállat egyszerre nem eszik a rovarot, nyomja meg a második fejét, és éjszaka hagyja el a terráriumban. Reggel, a bányászat maradt az egész? Csak dobd el a rovarot.

A Spider Medting után jobb, ha nem takarít meg néhány napot. Az élelmiszertől származó tartózkodási időszakot kiszámítják, 3-4 napot adunk a vonalakhoz.

Ne hagyjon rovarokat felügyelet nélkül az Aranaria-ban, hogy elkerülje a lehetséges problémákat: a női csótány lehet tenyészteni, és meg fogja keresni a Rögzítést a lengéscsillapítók lakása körül.

Megvesz tarantula

Ezt az ingyenes hirdetések, a szociális hálózatok vagy a speciális fórumok weboldalain keresztül lehet elvégezni, ahol a nagy pókok szerelmesei összegyűlnek.

. rubel és küldjön egy másik városba a fókuszban.

Ne felejtsd el, mielőtt megvásárolnák, hogy megtudja, mennyire fontos az Arthropods eladója, és csak a pénz lista után.

Nézte a tarantulát, kétségtelenül nagyon érdekes, de ne pihenjen - ő, mindazonáltal mérgező és harap, anélkül, hogy sokkal átgondolt.

Top 12 érdekes tények a tarantulákról

Tarantula harapás

 1. A legnagyobb tarantulák testének hossza körülbelül hat centiméter, kivéve a mancskörét.
 2. Tarantulák képesek létrehozni egy internetet, de nem repülnek a vadászathoz. Cobweb lefedik a tojás falazatát és a téli lyukakat szigetelni.
 3. A tarantulák külső chitin csontváza nagyon törékeny, így bármely esés halandó sérülést okozhat nekik.
 4. .
 5. Minden Tarantulák mérgező, de a méregük nem képes megölni egy személyt.
 6. Tarantulov nőstényei harminc évig élnek, de férfiak - három-öt alkalommal kevesebb.
 7. A test viszonylag szerény méretével a Tarantula mancsai elérhetik a 20-25 centimétert. Nem meglepő, hogy az emberek félnek tőlük.
 8. Toxicitás és következmények a Tarantula harapás a méh harapással összehasonlítható személy számára.
 9. Tarantula csak harapni fog egy személyt részeg a sarokban, különben inkább menekülni fog.
 10. A hátsó mancsokkal ellátott tarantula súlyos fenyegetése esetén a tüskés betakarítók egy hasral halnak meg, és az ellenfélnek erővel dobják őket.
 11. Tarantulas vezet egy éjszakai életet. Vadásznak, bányászni, és hirtelen támadása.
 12. Vonal, a tarantulák elveszíthetik az elveszett végtagokat.