Oroszország piros könyvének növényei

RÖVID KÜLÖNLEGES KÖZÖTT RÖVID KÖZÖTT

Az oroszországi terekben nagy mennyiségű növényzetet termel. Ezek a fák, cserjék, gyógynövények és virágok. Annak ellenére, hogy számos zöld zóna, például erdők, rétek, sztyeppek, az országban hatalmas számú növényfaj van a kihalás szélén. Ezek a növények a piros könyvbe kerülnek, nem lehet megzavarni, és az állam védelme alatt állnak.

A ritka növényi típusok listája folyamatosan frissül, de ennek ellenére csak egy hozzávetőleges képet láthatunk, mivel ma nincsenek módszerek a számok pontos beállítására és az egyes fajok elosztásának tartományára. Az Orosz Föderáció piros könyvének utolsó kiadása alapján több mint 600 növényfajot tartalmaz. Mindegyik nézetben hat status van, amelyben az eltűnés színpada jelzi: a vágási fajokból valószínűleg teljesen eltűnt.

RÖVID KÜLÖNLEGES KÖZÖTT RÖVID KÖZÖTT

Sárga út

Az a tény, hogy a bolygó visszavonhatatlanul elveszíti sokféle növényt, és az állatot eredetileg a Nature Convervation Nemzetközi Uniójában beszélt. Ennek eredményeképpen az ötlet született, hogy egy piros könyvet hozzon létre, és nemzetközi listát (kataszter), rövid leírással az állatok rövid leírásával, amelyek eltűntek.

Érdekes tény a piros könyvről:

A vörös szín veszélyt és fenyegetést jelent, ezért a könyv ilyen egyszerű és kitöltött értelmű nevet kapott (piros adatkönyv - betűk. Piros adatkönyv).

1963-ban megjelentek a piros könyv első kiadását, vagy ahogy azt a nemzetközi piros könyv is nevezik - az emlősök alfajja, valamint a védelmet igénylő madarak típusát és alfajtáit.

Oroszországban, az 1978-ban a Szovjetunió Vörös könyve első kiskeringése után beszélt a piros könyvének megteremtése után, ahol egy kötetet szentelt az állati fajok, a második - a Vegetation World. . Az alapja alapján az RSFSR piros könyve.

1995-ben Oroszország megerősítette a biológiai sokféleségről szóló egyezményt, amelyet 1992-ben 145 országban fogadtak el Rio de Janeiro-ban. Ennek eredményeként 2001-ben hat évvel később, az Oroszország első piros könyve jelent meg, amelynek lényeges különbsége van más hasonló nemzeti könyvekkel. A könyv vagy egy állat keresése automatikusan garantálja a védelmet a jogalkotási szinten. A normák megsértése bűncselekménynek számít, és büntetőbüntetéssel jár.

Egy másik érdekes tény a piros könyvről:

Oroszország törvényei szerint a könyvet legalább egy évtized alatt kell közzétenni. . A változások csak az állatvilágot érintik.

A harmadik érdekes tény a piros könyvről:

A piros könyvet nem csak új fajokkal lehet feltölteni. A könyvből is eltávolíthat egy vagy egy másik єHegy, ha a lakossága helyreállt, ami rendkívül ritka.

Sárga út

Sáfrány szép

Belép az oroszországi piros könyv növényeibe. A virág sekély vízben él, a szív alakú lapok, mind a víz felett, mind az alatta. A sárga virágok kompakt, lekerekítettek, menj egy dobozba vetőmaggal. Ezért az emberekben az üzemet egy köbös rúgja. Gyógyászati ​​célokra használjuk a sárga kancsó gyökereit. Mielőtt belépne a virágba a piros könyvbe, akkor még egy gyógyszertári gyógyszert is készítettek "Lyutenurin". Ez ellentétes szitrititási tevékenységgel rendelkezik. Előírt gyógyszer és számos bőrbetegség, nyálkahártya.

Sáfrány szép

Nadragulya

Az Orosz Föderáció területén található, a Stavropol, Krasnodar terület, Dagestan, Adygea és a Crimea déli partjai területén található. A növény a sötét helyeken való létezéshez igazodik, így nagyon gyakran találkozhat vele az évelő cserjék körülvéve. A növények eltűnésének okai a szokásos növekedési helyeken a földek bomlása. Csökkentse az emberek számát is, akik izzókat ásnak a kertekben való növekedéshez, vagy egyszerűen könnyedek a virágokért. A lakosság megőrzése érdekében az üzemet 14 botanikus kertben termesztik Oroszországban. Ez lehetővé teszi, hogy új fajtákat hozzanak létre, amelyeket a jó reprodukció és a negatív külső tényezők ellenállása jellemez.

Nadragulya

Anemstram permsky

Ismert, valamint a szépítés. Belladonna és ginseng nem csak gyógyászati, hanem az erdei növények az oroszországi piros könyv. Az első a herbáliai formában található a széleken, a második pedig cserje alakú, és néha lombhullató mélységben is található. Gyümölcs - sötétkék bogyó cseresznye méretekkel. Lehetetlenek vannak, mivel nagyon mérgezőek. Néhány bogyót lenyeli, még egy felnőtt is kap egy nehéz mérgezést, nem is beszélve a gyerekekre.

Anemstram permsky

Fenyő

Anemonastrum perm vagy anemone perm - egy virágos kilátás a középső uralok piros könyvében. A nemzetség neve a görög anemók - "szél". Gyógynövény-évelő gazdaságos családi üzem, legfeljebb 65 cm magasság. A szárak, mint a levelek, vastag vízszintesen ropping, egy kis könyv elutasított szőrszálakkal. Virágok 2-3 cm átmérőjű, perianth lapok Elliptic, White. Gyümölcsök kb. 7 mm hosszú.

Fenyő

A széles méretű hóvirág

Nem csak a lybaceous növények szerepelnek a kiadványban. Ezek közül a fák, például fenyő. Számos fajta van, de az őrség alatt öt közülük: sír. Európai cédrus. Eldarskaya. Pitsundskaya. Kréta. A fenyők általában Oroszországban fordulnak elő a tűlevelű erdőkben, a hegyek és csúcsok lejtőin, a tőzegmosások közelében. A fa szereti a kemény és mérsékelt éghajlatokat. A fenyőben a legértékesebb a bump. A magvak, az anyák sok hasznos anyagot, olajat, vitaminokat és savakat tartalmaznak. A fenyő gyógyító tulajdonságait a XVIII. Században fedezték fel. Úgy vélték, hogy a cédrus magvak a fiatalok és az elveszett férfi erővel kerülnek vissza. A kúpok alapján készült tej, amely segít a vese- és húgyhólyagbetegségekben.

A széles méretű hóvirág

Csengő tolomit

. Az év nagy részében a szláviista hóvirág a föld alatti izzók formájában vezet. Ez egy fagyálló kilátás, amely az árnyékolt helyeket preferálja. Hóvirágok ébrednek fel, és a tavasz növeli a zöld tömeget. A virágzási időszak márciusban - áprilisban esik. A virágok vékony illatúak voltak. A pontos szám még nem jött létre. Egyes területeken egy teljes eltűnés veszélyezteti. A turisták és a növények gyűjtők ellenőrizhetetlenül könnyek virágok és ásó izzók. A vágott lombozat miatt a virágzás minősége a következő évben a legrosszabb.

Csengő tolomit

Rhododendron shlippenbach

A korlátozott élőhely és aktív csökkentése miatt bekövetkezett a piros könyv növényeinek leírásába került. A virág Oroszország endemikus, csak Észak-Oszétiában található. Ott, a növény a Nalchik botanikus kertjében vehető igénybe. A harang füves, körülbelül 40 cm-es, hosszú távú. Eltér a vékony gyökér. Virágok hasonlítanak harangok, fehér. Ezért a növény és a Dolomitok neve. Dolomite - üledékes fajta alapú kalcium-karbonát. Ez az összetevő teszi a kő fényt.

Rhododendron shlippenbach

Gyöngyvirág

. Ez a faj az egyetlen lombhullató rhododendron. Endemically növény származik a Távol-Keletről. Ezt a fajt a várható élettartam jellemzi. A természetben vannak olyan példányok, amelyek kora eléri az 50 év, ami sok a lombhullató kultúra. Annak ellenére, hogy jelenléte a növény a piros könyv, azt egy nagy népesség jellemzi. Ezt azzal magyarázza, hogy ez a típus jól szorozódik és könnyen kezelhető a transzplantációval. Az átültetési időszakra vonatkozó egyetlen tilalom - ez a virágzás vagy a késő őszi idő.

Gyöngyvirág

Iris sárga

Az Oroszország piros könyvének ritka növényei közé tartoznak a listájukban és ez a név. Csodálatos virág, a természet valóságos csodája, a környezetvédők védelme alatt állt az emberek tömegpusztítása miatt. A legend azt mondja, hogy a völgy a lány végtelen áramlásából alakult ki a vőlegény mögött. A fűre esnek, fehér kis boutonsgá alakultak.

Oroszország európai részében a liliomok a Kaukázus és a Távol-Kelet erdőkben is megtalálhatók. Ugyanakkor előnyben részesíti a növényi árnyékos teret. A magasság eléri a 20-25 centiméter. A rügyek után áramlik, helyükön, a zöld színű bogyók kialakulnak, amelyek idővel elpirulnak. Liliom a völgy mérgező. Ennek ellenére aktívan alkalmazzák a szív, a szemészeti betegség, a neurózis és a mélységbetegségek kezelésére. Gyakran nagy mennyiségben szakadnak meg a gyökereket. Ezért a növények más képviselőivel együtt ez a virág nagyon sebezhető, és védeni kell.

Iris sárga

Gibraltár Smolevka

Iris sárga (hamis Roomar, Swamp, Water) - Oroszország európai részében, a tavak és folyók nyers partján, a mocsaras réteken. Egy elágazó száron, 3-8 darabos fürtökkel, világos sárga, narancssárga színű virágok növekszik. Illatszeren használt illóolajat használtunk, amelyet illatszert alkalmazunk, és a magvak, a kellemes lila illatú szárított rizómákat alkalmazzák cukrászati ​​termelésben, borok, likőrök és egyéb italok előállításában.

Gibraltár Smolevka

Kokio

Rod Smolevok négyszáz faj növekszik az Eurázsia különböző régióiban. Általában meglehetősen gyakoriak az élőhelyterületükben, néhányan még gyomnövénynek is tekintik. De a Gibraltár Smolevka, vagy ahogy azt is hívják, Lichnis -Krayne egy ritka növény, és a vadon már nem található. Korábban Smolevka csak a Gibraltári Rockon nőtt, és 1980-ig teljesen megsemmisültnek tekinthető.

A virág második születése történt, amikor a 90-es években a hegymászó talált egy példányt az eltűnt virág a hegyekben. Az õ magjait gondosan összegyűjtötték és átruházták a millenniumi magokra. Ma ez a növény csak két brit botanikus kertben történik - Royal (London) és Gibraltár (ha emlékszel, ez a félsziget is az Egyesült Királyság területe is).

Gibraltár Smolevka - szerény növényvilág képviselője kis halvány rózsaszín virágokkal. Ő nem figyelemre méltó semmit, és alig nyert annyi figyelmet a nerds, ne légy olyan ritka.

Kokio

Franklinia Alatamah

Ez a fa csodálatos fényes vörös virágokkal csak Hawaiiban növekszik. És pontosabbá válik - nőtt. A XIX. Század végén először felfedezték, majd kiderült, hogy ritka - a botanika csak három megőrzött fát talált. Megpróbálja megművelni őt, nem vezette semmit, és a fajok néhány megtalált képviselője meghalt. Ezért a 20. század közepén a fát kihalták. Húsz évig, és - egy csodáról! - Egy másik megőrzött fa található Hawaiiban. Ő azonban nem volt szerencsés - 1978-ban az utolsó Cokio tüzet égett le, és csak egy megőrzött gallyat hagyott. Képes volt relatív fajokkal, és egy másik életet adhat az üzemnek. Cokio és most már kevés, és csak az orangerekben és a botanikus kertekben léteznek.

Franklinia Alatamah

Lilia Saranka

A teacsaládból származó fát Észak-Amerikában találták meg Bartram testvérei, és Benjamin Franklin után, akivel az apjuk barátai voltak. A kertben egy fát termesztették, amíg megállapították, hogy minden természetes ültetvény eltűnt. 1803-ban Franklinnia hivatalosan bejelentette a kihalt fajok, csak Bartamov óvodában. A magjai különböző botanikus kerteket küldtek, hogy megőrizzék a fajokat, és ma csak több helyen találkozik, és még akkor is, mint a kertészek szerény felügyelete alatt.

Franklinfa különösen abban a bukásban leveleiben, gyönyörű rézvörös színt szereznek, mintha napozva van a naplementéből.

Lilia Saranka

Lótusz dió

A hidegálló faj területe Dél-Európa és Szibéria. In vivo, Lilia Lilka nagy erdőkben és széleken nő. A szár magassága 80 cm. A lila árnyékban festett virágok sötét foltokkal rendelkeznek. Lily virágzik a nyár közepén. Virágos virágok exudd az édes illatot. A határértékek a következők: Vágás az erdők, legeltetés, csokorok gyűjtése és izzók ásása a tetőtérbe való átvitelhez.

Lótusz dió

Barguzinskaya féregfa

Ritka kilátás a Lotus családtól, az Amur folyó folyókban, Primorsky Kraiban, valamint a kaszpi és az azov tenger partján. A víz évelő növényének rizómái Ilbe merülnek, és a levelek a vizes felületre emelkednek. Virágzó esik júliusban - augusztus. Rózsaszín nuttop lótuszvirágok elérik a 25 cm átmérőjű. A magok az évek során megőrzik a csírázást. A népességcsökkentés befolyásolta az oroszországi és súlyos árvizek folyókának megértését. A virágzás ideje alatt a lótusz olyan kezét szenved, akik a virágot akarják vágni. Az emberek nem veszik észre, hogy a virág nem fog állni a vázákban, néhány órán belül elhalványul. A szám növekedését kizárólag a természetvédelmi területek és a nemzeti parkok védett területein figyelik meg.

Barguzinskaya féregfa

Heather rendes

A piros könyvek listáján a Wormwood emberi tevékenység miatt esett. Részben ezek gyógyászati ​​célokra szolgálnak. Növénylé gyógyítja a sebeket. A Wormwood jellegzetes aromája a kumarinok jelenlétéhez kapcsolódik. Ez számos ciklikus észter. Néhány évtizeddel ezelőtt a növény szaga ismerte mindegyiket. Az ifjúság nehéz megjegyezni őt. Egy lágyszárú növény egy asztronális magasságból mintegy 50 cm-es családból a kihalás szélén.

Heather rendes

Ginseng

Az örökzöld cserje belép a piros könyv növényeibe. Stock fotó példányok vöröses kéreggel. A Heather valóságában szinte nem találkozott. Ha sikerül élvezni a cserje szépségét. Az ágai apró lapokkal és ecset-rózsaszín ecset virágzatokkal vannak borítva. Ha a tetejét levágják, valaki gyógyászati ​​célokra betakarított Heather. Fiatal hajtásai hozzáadják a kórokozót és a diuretikus díjakat.

Ginseng

Ibolya

A növény, amely egy gyógyszercsoporthoz kapcsolódik, amelyet még a nevében is lefektetnek. "Panacea" -ként fordítja. A legértékesebb rész a gyökér, amelyet a betegségek és a fiatalok visszatérésének kezelésére használnak. Az elsődleges növekvő ginseng területén az Orosz Föderáció területén a Távol-Kelet, Khabarovsky és Primorsky Krai.

Ibolya

Nagyvirágú cipő

Az oroszországi piros könyv növényeinek listája ezt a gyönyörű és gyengéd virágot. Szereti a talajt a víztestek közelében, az erdők szélén, különösen tűlevelű, köves lejtőkön. Találkozhat az Irkutszk régióban, Buryatia, Altai és Krasnoyarsk Területekben. Vágott lila reprodukálja magokkal. Nem minden évben alakulnak ki, így ez a virág a kihalás szélén volt.

Az ókori görögök figyelmet fordítottak a bájos növényre. Ebben az országban a Persephone védnöksége alatt állt, a halottak királyságának támogatása mellett. Azóta a virág a haldokló és feltámadási természet szimbóluma.

Napjainkban a népesség jelentősen csökkent. A biológiai sajátosságokhoz, amelyek eltűnéséhez vezetnek, a kezét és az emberiséget. A turizmus és a mezőgazdaság fejlesztésének új kiterjedésének elsajátítása, elpusztítja az egész ültetvényt. Ennek eredményeként elveszítjük az egyik legszebb lila virágot a bolygón.

Nagyvirágú cipő

Natryshnik óra

Venusian cipő, Dame Shoe, Lady Shoe - Mindezek az egy növény neve. Ez az orchidea még mindig megtalálható Szibériában, nem sűrű tűlevelű vagy nyírfa erdőkben. A virágok nagyon vonzóak. A helyiek gyűjtsük össze őket csokrokon, ásni a gyökereket a további termesztéshez a helyszínen.

Natryshnik óra

Tavirózsa

A szálas címmel történő növény az orchideára utal. A virág magassága körülbelül 40 centiméter vastag szárak. A középső előtt, hosszúkás levelekkel borítják őket, fent - Scaly. A hűtött akrilok virágzása, sok lila buton van. Probléma a szagban. Virágok szagolják a felhőket. Kevesen, de a nerds szomorúak a yatryshnik lakosságának csökkentéséről.A "házai" fejlődéséhez és vízelvezetéséhez kapcsolódik. A növény szereti a nedves talajokat.

Tavirózsa

Kandyk szibériai

Ökológiai leckéket kell tartani minden iskolában, hogy a gyermekek már ismertek a kis évektől, mely növények szerepelnek az Oroszország piros könyvében. Lehet, hogy megvédhető néhány faj védelme a teljes kihalásból, beleértve a Waters gyönyörű királynőjét - egy zsidót. Minden évben a virág mennyisége csökken a geometriai progresszióban.

Hosszú ideig virágzik, szinte minden meleg szezonban - május és augusztus között. Reggel, a nap első sugaraival, a bud megnyílik. Este szilárdan bezárja a szirmokat. Awesome látvány a hajnalban látható: a tó mélyén, a virágok táplálják a virágokat a hajókon, és egy új nap felé nyitottak. Ez a csodálatos jelenség, az emberiség hamarosan elveszik örökre, így a virág "süllyedt" az oldalán az Oroszország piros könyve (növények). A vízi út nemcsak a flóra gyönyörű képviselője, még mindig mágikus tulajdonságokkal rendelkezik. Legalábbis ebben a szentben hittük őseinknek. Azt hitték, hogy újraéleszteni az ember hatalmát, hogy legyőzze az ellenséget, és még mindig őrzi és megvédi őt a bajoktól, az irigységtől és a rendezéstől. Ha egy szörnyű gondolatokkal és sötét lélekkel megérintette, akkor a víz Lily is képes volt elpusztítani. A hívők átfedésként ugrott virágot viseltek, Lindankba helyezték.

Kandyk szibériai

Anemstram permsky

Gyönyörű virágzó hagymás növény. Tavaszi közepétől április-május a száraiban Droops, rózsaszín-lila harangok jelennek meg. Nő az Oroszország szibériai régiójában. Az izzók ehetőek, nyers vagy sütő, és sütik a tüzet, mint a burgonya. A táplálkozási tulajdonságok mellett a kezelési üzem. A dekciót csúszó, stimuláló szerként használják. A friss levelekből származó kompresszorok a fulzes tumorokat kezelik. A hagyományos gyógyszer is hányásként vagy antidotumként használja.

Anemstram permsky

Voloda Martyna

Anemonastrum perm vagy anemone perm - egy virágos kilátás a középső uralok piros könyvében. A nemzetség neve a görög anemók - "szél". Gyógynövény-évelő gazdaságos családi üzem, legfeljebb 65 cm magasság. A szárak, mint a levelek, vastag vízszintesen ropping, egy kis könyv elutasított szőrszálakkal. Virágok 2-3 cm átmérőjű, perianth lapok Elliptic, White. Gyümölcsök kb. 7 mm hosszú.

Voloda Martyna

Melegtelenség vicces

Ez egy jó gyógynövény, amely csak Oroszországban található - Sayanovban és Altaiban. Ritka növény az Oroszország piros könyvében.

Általában olyan területeken fordulnak elő, amelyek száraz éghajlatúak a ritkált lombhullató erdőkben.

Növénymagasság 20-70 cm, fényes zöld levelek. Virágok június-júliusban. Virágok világossárga.

A népi gyógyászatban a volodletet ideges rendellenességekhez, lázas állapotokhoz használják. A növény gyulladáscsökkentő, sebgyógyulásként működik.

Melegtelenség vicces

A piros könyvben felsorolt ​​gomba

Ez a ritka növény csak a Kaukázusban található. Az erdei örömökkel, a cserjék között. Egy nem lunista szép és mérgező. A számod csökken, mivel a csokrok létrehozása.

Boldog lámpa - Ez egy fényes napfényes nap az őszi időjárás között. Virág virágzik az ősszel, amikor a legtöbb virág növények már készen álltak a téli alvásra. A felhős őszi napokon egy nem lunista lenyűgözi a frissességét és a lédús élénk színeket.

Singledeless reteszek virágok, nagy, tölcsér vagy élelmiszerbolt. Mivel nagyon rövid száruk van, a növény virágzás közben úgy néz ki, mintha a virágok a föld alatt vannak. Halvány lila vagy lila virágok.

A szeptember elején vagy közepén a hiányzó nők virágoznak. A Blossom csak 2 vagy 3 hétig folytatódik, majd a fenti részek szinte láthatatlanná válnak.

A növény minden része mérgező: Colchicine-t tartalmaznak, amely bőr égési és nyálkahártyákat okozhat. Az élelmiszermérgezés nagyon veszélyes: mérgező még a vizet, amelyben a vágott virágok álltak.

A piros könyvben felsorolt ​​gomba

A gombák az erdő szerves részét képezik. Egy külön királyságban állnak ki, mert kombinálják a jeleket és az állatokat és a növényeket. Az erdő vágásakor az élő szervezetek haldoklik, amelyek erdei ültetvényekben élnek. A gomba az ilyen organizmusokhoz tartozik. Az állatok és növények maradványait feldolgozzák, a környezet tisztítása. Ezenkívül a talaj ásványi anyagok asszimilációjának feltételeit hozták létre, és növelik a talaj termékenységét. A gomba gyógyászati ​​és táplálkozásban használatos. . A piros könyvben szerepelnek:

 • Amanita Sishkovoid.
 • Boostyovik fehér.
 • Specionális curchay.
 • Mutinus kutya és mások.

Ritka listában csak 17 típusú gomba szerepel, beleértve az értelmetlen és ehető.

Boostyovik fehér

Boostyovik fehér

Ez a gomba van egy másik neve - Osinovik White. Hasonló a Boletus vöröshez, meglehetősen közös gombafajta, de a színben különbözik.

Az osztályú Agaricomycetes ritka képviselője kellően nagy fehér kalap, amely körülbelül 25 cm átmérőjű. A lábak a gomba is fehér, az alábbiakban megvastagodnak. Az Osinovik az egykori Szovjetunió országainak területén a fenyőfűző erdőkben nő. Ezek a gombák július közepétől és augusztusban találhatók. .

Gomba esernyő lány

Gomba esernyő lány

Ez a gomba szintén a mezőgazdasági osztály osztályának képviselője, és biztonságos az emberi test számára. Gomba van egy vékony fehér kalap. Átmérőjű, elég nagy, eléri a tíz centiméter. A láb fehér, nagyon vékony és magas. A gomba esernyő vegyes vagy fenyőerdőkben található nyár közepétől és szeptembertől. Ugyanakkor a területe meglehetősen széles, a gomba szinte Eurasia egészen megtalálható.

A gomba termesztése gyakran egyenként, de néha megtalálható és csoportok.

Mutinus kutyus

Mutinus kutyus

A gomba formája hosszúkás, és a kalap gyenge. A mutinus hosszában a kutya eléri a 18 centimétert, míg a láb átmérője kicsi, egy és fél centiméter sorrendje. A teljes érés eredményeként a korona kiderül, míg a halvány szín csúszása láthatóvá válik. Mutinus kutya egy nagyon ritka gomba, elsősorban Európában. Észak-Amerikában is megjelenik az is. Szereti a tűlevelű erdőket, gyakran egyre nő. Láthatjuk Mutinus a Rotten Snags vagy Stumps.

A gomba ehetőnek tekinthető, de csak akkor, ha még nem érett, vagyis, ha egy tojáskapocsban van. Maga a Mutinus kutya saját szaga van, amely viszont különböző rovarokat vonz. A szagra öblítik, és elkezdenek gondolkodni a gomba. Ezt követően gyorsan lebomlik.

Aranyos önkormányzati

Aranyos önkormányzati

Ez a fajta gomba a piros könyvhez tartozik a "Municipal" nemzetség családjához. Az üzem rendelkezik egy 3. státus (R), olyan ritka fajok, amelyek diszjunktív területen. Oroszország területén ez a specifikáció csak a Belgorod régióban (Valui és Novoqualian régióban található) található. A külföldön az Amansor bullshop található a balti államokban, Ukrajnában, Kazahsztánban és Kelet-Grúziában.

Van egy növény a mycosic típusú, egy szimbiotikus Linden, bükk, tölgy a karbonát típusú szárnyak széles és tűlevelű erdőkben. A gyümölcsök július és szeptember közötti időszakban jelennek meg. Jellemzők: kiejtett kalcounty, hőfeszültség, keskeny ökológiai amplitúdó, antropogén reakció. A növény megköveteli a populációk állapotának ellenőrzését, és új növekedési helyeket keres.

Göndör sparasis

Göndör sparasis

Az Oroszország piros könyvében felsorolt ​​további gombákat a Sparassis család értékeli. Detektálási helyek az Orosz Föderáció területén: Primorsky, Khabarovsky, Altai, Krasnodar Terület. Emellett a növény megtalálható a balti államok, Fehéroroszország, Grúzia, Ukrajnában. Külföldön, a gomba nő Észak-Amerikában, Nyugat-Európában, Ázsiában. Alapvető élőhely - tűlevelű és vegyes erdők (cédrus, fenyő, fenyő). A Spaissis piros rothadást okoz, növekedése az erdők és a rekreációs hatás megerősített feltárására korlátozódik. Az üzem megköveteli a "fenntartott övezetek" létrehozását, amely nem vonatkozik a földterület termesztésére, valamint az új élőhelyekre.

Lila paouth

Lila paouth

Milyen gomba a piros könyv a legegyszerűbbnek tulajdonítható? Egyikük lila kabát. A Cortinarius nemzetséghez tartozik, Oroszországban a Távol-Keleten és Szibériában található. Továbbá, a növény a Leningrád, a Penza, Moszkva, Chelyabinsk régióban növekszik. A CIS-en kívül, az Web Észak-Amerikában, Japánban, részben Európában nő. Hatitázs hatókör - tűlevelű erdők, nyírfa, tölgy, bükk. A kilátás a Leningrádi régió területén védendő növények listáján szerepel, megköveteli a lakosság védelmét és fejlődését.

Sethoscopic Dudes

Sethoscopic Dudes

A megjelenésben a gomba emlékezteti a mutinus kutyát, de különbözik a színben. Először a kettős gyengén kifejezett barna kalapot, és amikor érlelődik, szürke lesz. A szitoszkóp kettős, mint a szeretett talaj, gyakran nő a bomló fából. A gomba többnyire egyetlen, kevésbé gyakran láthat több képviselő csoportjait. Tehát maga is, mint a mutinus kutya, a beállítási készlet ehetőnek tekinthető, de csak a pillanatig, amíg az érlelés, és még mindig a tojássütőben van. Ezt a gomba is terápiásnak tekintik, és a hagyományos gyógyszerekben használják.

Gesztenye gesztenye

Gesztenye gesztenye

Számos más név is van: gesztenye gomba vagy gesztenye.

Külsőleg ritka megjelenés nagyon vonzó, egy vastag kalapja barna és alacsony, enyhén kibővült a végső lábon. Számos országban van gesztenye, különösen a FÁK-országokban, Európában, Ázsiában és még Észak-Amerikában is. Alapvetően a gomba homok vagy agyag talajon nő, a lombhullató vagy tűlevelű erdők szélén. A fáktól távol eső gombák keresése.

A gesztenye gomba megkezdi a gyümölcsöt augusztusban, és befejezi - szeptemberben.

A kábítószer-csillapító lakkozott

A kábítószer-csillapító lakkozott

Ritka és veszélyeztetett növények és gombafajok, érdemes írni és egy ilyen saprofite képviselője a Hanoderm család, mint egy lakkozott. Ez egy gyönyörű lapos gomba, amelyet jobban ismert, mint a "gomba halhatatlanság" vagy "lin-ji". A piros, barna vagy lila kalap és sűrű rusztikus hús sima felülete van.

Fő jellemzője a hasznos anyagok, amelyek benne vannak. Köszönjük őt ebből a gomba, hogy gyógyászati ​​tinktúrák.

Ez a gomba növekszik, behozva a piros könyvbe, az Amur régióban, Japánban, Koreában és Kínában. Oroszországban az Észak-Kaukázusban, valamint a Krasnodarban és a Stavropol területeken található.

Milyen gomba van már eltűnt?

Milyen gomba van már eltűnt?

Lazlini stílus

A "eltűnt gombák" számláján az ilyen képviselőket úgy kell elvégezni:

 • Lazlini stílus.
 • Hadrianus szórakozás.
 • Ommhalina Garen.
 • Villogó anyag.
 • Geopixis szén.
 • Carboophil és mások.

Minden évben ez a lista csak feltöltődik. Örülök, hogy sok ritka gomba abban a pillanatban, amikor az emberek mesterségesen fejlődnek. Az ilyen megközelítés a szakértők szerint segíti minimalizálni az eltűnt típusú gombák.

Az Orosz Föderáció piros könyvében felsorolt ​​növények megőrzésének értékvesztéséért

"Az Orosz Közvezeti Szövetség Kódexe szerint (8. cikk.35), the destruction of rare and endangered the disappearance of plant species listed in the Red Book of the Russian Federation or protected by international treaties, as well as actions (inaction), which can lead to the death of plants such, or mining, A növények, termékeik, alkatrészei vagy származékai (származékaik) gyűjteménye, tartalma, vásárlása, eladása, termékeik, részei vagy származtatásai (származékai) megfelelő engedély nélkül vagy az engedély által előírt feltételek megsértése nélkül, vagy eltérő eljárás megsértése mellett adminisztratív bírság következtetése az állampolgárok összege ezer ötszáz-kétezer ötszáz rubel, kétezer ötszáz rubel, a növényi bányászati ​​eszközök elkobzásával, valamint a növények, termékeik, részei vagy származékai, vagy tisztviselők nélkül - tizenöt ezerre húszezer rubel a növényi bányászati ​​eszközök elkobzásával, valamint a növények maguk,

Ha a párt különösen nagy, vagy a ritka növények gyűjteménye teljes megsemmisítéshez vezetett - a büntetőjogi felelősségre vonatkozik.

A veszélyeztetett növényfajok megőrzésére irányuló nemzeti programokat a tartalékok, tartalékok, a nemzeti parkokban hajtják végre, a természetes példányok megsértésének megsértése miatt a bírságok alkalmazása, adminisztratív intézkedések (néha büntetőjogi felelősség). Összesen 66 tartalék van az Orosz Föderáció területén, 103 tartalék, 47 nemzeti park.

Milyen növények szerepelnek Oroszország piros könyvében?

Milyen növények szerepelnek Oroszország piros könyvében?

A Föld virágos világa gyorsabban eltűnik, mint az evolúció természetes folyamata. Nem kerül kijavítja ezt a problémát a pártnak és Oroszországnak. A gazdag virágos világ ellenére az országunk flója évente eltűnt egy évvel. A globális megsemmisítés és a növényi világ megsemmisítése okai eltérőek, például:

 • A Virgin Lands, az erdőirtás Taiga.
 • A mocsarak elvezetése és a városok építése.
 • A szállítási autópályák építése.
 • Az éghajlat megváltoztatása.

Annak érdekében, hogy megvédje a növényvilágot, valamint az állatvilágot a Földön, létrejött egy speciális dokumentum - a piros könyv. Nem az, amit nem hívnak, mert ez a szín szimbolizálja a veszélyt.

Fontos: A Red Book célja, hogy szabályozza az állatok és növények védelmét a jogalkotási szinten, újraéleszteni, hogy fenntartsák. A piros könyv mindenki számára elérhető, kéri, hogy minden ember gondoskodjon az élő természetről.

Ebben a cikkben szeretnénk bemutatni Önt a virágos világba, amelyet nem kevesebb, mint az állatoknak óvatosnak kell lenniük. Sokan még nem gondolnak egy növény biztonsági állapotáról. Gyakran az emberek levágják a fákat és a cserjéket, és a ritka virágok megszakítása több napig állnak egy vázában. Időközben az egyes típusú növények száma elkötelezett a teljes eltűnés érdekében.

. . Kétségtelenül továbbra is az a tény, hogy a természetet meg kell őrizni. Egy személynek nem csak természeti erőforrásokat élvezhet, hanem vigyázzon a vadon élő állatokra is. Végtére is, zöldségvilág nélkül az élet lehetetlen. A növények előnyei elsősorban a tiszta ökológia megőrzésében. Ezenkívül a növények adnak emberiségi ételt, építőanyagokat, gyógyszert, ipari nyersanyagokat. Elfogadhatatlan, hogy tönkretehesse a természetét, meg kell értenie a gyermekeket és a felnőtteket.

Fontos szerepet játszik a növényi világ védelmében magyarázó munkával a lakossággal. A védelem alatt álló növények típusának ismeretei az iskolai korban fordulnak elő. .

A növények piros könyvében A növények következő betétei

 • Szövetség
 • Tehetséges
 • Mohezes
 • Páfrány
 • Zuzmok
 • Playanovoid
 • Gomba

Az eltűnés okai

Az eltűnés okai

Erdészeti, szárítva a mocsarakat, a műtrágyák használata a csodálatos teremtmény eltűnése nélkül. Emellett sokan meglátogatták az erdőt, hogy megzavarják ezt a virágot a memóriára. Ezért minden európai állam gondosan megvédi a Venerene Shoe-t. .

A növényi világ alapja a földi baktériumokból származó földi baktériumok természetes élőhelyének alapja, és ez a növényi erőforrások (és a megújuló erőforrások) sokféle forrása az emberi társadalom számára. Eközben növekszik az emberi társadalom hatása a növényi világ természetes tárgyaira. A természetes növényi közösségekkel foglalkozó tavaszi területek csökkentek, a növényi arolesek csökkentek, gomba.

Még a védett területeken is (amelynek területe a világ egészében és Oroszországban kicsi) a növények és a gomba ritka fajok számának csökkenése. In the current situation in Russia - it is the Red Book of the Russian Federation that is still the only one at the federal level a realistic mechanism for protecting the objects of plant world (and first of all-species and subspecies of plants, species of gombák és más micaobiota képviselői) a védett területeken kívül nőnek. .

Az Orosz Föderáció piros könyvében felsorolt ​​állat- és zöldségvilág tárgyai különleges védelem alá tartoznak.

Fajok kategóriái a piros könyvben

Veszélyeztetett fajok. Az ilyen állatok vagy növények üdvössége lehetetlen a különleges védelmi intézkedések elfogadása nélkül. Ritka. Az ebben a listában a piros könyvben felsorolt ​​állatok és növények nem komoly fenyegetést jelentenek. Ezek a típusok vannak a terület kis területei, és nagyon ritkák, ezért, ha nem alkalmaznak különleges intézkedéseket, akkor hamarosan eltűnnek. Zsugorodó fajok. A tényezők hatása alatt a növények és az állatok száma gyorsan csökken. Bizonytalan. A piros könyvben szereplő állatok és növények ebben a listában még nem vizsgálták, hogy nem teszi lehetővé a pontos hely és a szám meghatározását.