Ragadozó hal

Óceán és tengeri ragadozók

A legtöbb ragadozó halak a trópusi és szubtrópusi területeken élnek, csak néhány fajjukat mérsékelt zónában találják meg. A legfontosabb ragadozó halak közé tartoznak a leghíresebb cápák, amelyek közül 20 család körülbelül 250 faj. Egy személy számára, mintegy 50 fajunk egyértelműen veszélyes és potenciálisan veszélyes; támadások 29 faj dokumentálva van. Szinte nehéz megkülönböztetni a rendezetlen nézeteket a rendetlen. .

Óceán és tengeri ragadozók

Muren

Folyó ragadozó hal

Muren a tengeren lakik a fényben, ahol a vízhőmérséklet alkalmas számukra. Hihetetlen, de a Moorena maximális rögzített testhossza közel 4 méter volt. Bár ezek a halaknak nincs éles látása, mindig zsákmányt találnak. A szaga négyszer jobb a kutyával. A Moraren mérete különbözik attól függően, hogy milyen fajok, amelyekhez tartoznak, néhány méret az emberi kéz méretével, mások eléri a 3 méteres hosszúságot. Bár a halak bőre nem védi a mérlegeket, nem veszélyezteti a veszélyt, a buktatók éles széleire van szükség, az egész teste vastag nyálkahártyával van ellátva, és védi a halakat a külső károktól.

Figyelte a Moranyát, felismerheti, hogy milyen erős és görbe fogak. A halak harapása nagyon veszélyes, a fogai nem csak rendkívül élesek, de még mindig nagyon piszkos, így a moray harapása erős gyulladást okozhat, emellett is unatkozik, egy harapás és az áldozat már nem menekülnek. Rugalmas, Moraren izmos teste a legtöbb keskeny résbe szorulhat.

Moray inkább a korallzátonyok körében elrejteni, és általában csak éjszaka elhagyja a menedékjogot. Délután csak a halak fejét láthatja a menedékből, mivel az egész élete ugyanazt a barlangot élvezi. A nagyobb moray számos ilyen menedéket tartalmazhat, néha 200 méter távolságra egymástól. Gyakran a Hal-tisztítószerek élnek a Társaságnál Mauren, Muren megnyitja a száját, és az okos eltávolítja az élelmiszerek maradványait, megragadt a fogai között, ez egy kölcsönösen előnyös unió, és Moorena nem eszik őket. Ez a hal előnyben részesíti az éjszakát, és a sötétség borítóját használja, hogy megragadja az alvó zsákmányt. De néha délután túl éhes, hogy figyelmen kívül hagyja ezeket a viscianokat a finomságok körül. Morayna meglehetősen rövidlátó, de olyan dolog van, ami jobb, ha nem zavarja őket.

Barracuda

Ragadozó hal tavak

Vannak más ragadozók, akik szeretnek vadászni a zátonyokban. Ezt a ragadozót egy villámcsapás és úszás megkülönbözteti, emlékeztetve a nyilak repülésére - ez a Barracuda-ről szól. A testhossz 30 cm-ről korábban, ritka esetekben, 2 méteres, a Barracuda méretű, méretű, más tengeri vadászoknak, de ezt kompenzálja a mozgás sebessége. Hasonló nyilak, vészhelyzeti karcsú és áramvonalas test, lehetővé teszi, hogy rövid távolságra legyen, úszni fele a motorcsónak.

A Barracuds bukása hatalmas fangokkal van felszerelve, elsősorban az alsó állkapocsban. Éles, mint az olló, az áldozat testében mélyen kitöltött fogak, és nagyon komoly sebeket okoznak. Ezek az ezüst, gyors teremtmények, varázsló megfigyelés, kiváló látásuk van, kiváló irányítási képességük van, még sáros vízben is, segíti őket könnyen megtalálni a zsákmányt. Gyakran előfordul, hogy a Barracuda a tengeri kikötők vizében lesz, vagy a turisták által gyakran meglátogatott öblökben elkerülhetetlenül az emberekkel nem tervezett találkozókhoz vezet.

A felnőtt lezárások nagyon magabiztosak, és erőteljesen védik a területüket idegenekből, legyen ez egy tengeri rezidens vagy ember. Néhány Barracuds a sziklás sekélyekre kerül sor, itt, mintha az erődben lenne, akkor időt töltenek a zátony vadászat ülései között. Ami a sebességet illeti, nincs egyenlő bordó, nem hagyják el az áldozatait, hogy gondolkodjanak. A Barracuda bukása csak 41 milliszekundum.

Felnőtt Barrauda, ​​hogy semmi sem elégedett a kissé, de inkább a nyílt tengeren fésült nyelvet szeretne vadászni. Ezek a gyors halak is felzárkózhatnak még a fiatal tonhalat is. A Barracuda nemcsak a pocatic óceánban, hanem a trópusi és szubtrópusi tengerekben is megtalálható, és még a Földközi-tengeren is észrevették. A Barracuda nagyon gyors és halálos ragadozók, akik nagyon elterjedtek a világon. Más ragadozókhoz képest, a fő fegyverük - a támadás sebessége és hirtelensége.

Muren angolna

Ragadozó hal

Muren angolna egy félelmetes víz alatti kígyó, legfeljebb három méter hosszú, a hátsó kőből. Trópusi és mérsékelt vizekben lakik. Úgy néz ki, mint egy kis száj, de valójában képes olyan széles festésre, lenyelni az áldozatot, hogy csak nem tudja megtenni a barlangjában. Így az ásítás, hogy még nem kell otthon helyezni, rekord.

Azonban a Muren angolna nem szereti elhagyni a barlangot, így könnyebbé válik: két soros toothypofával rendelkezik, és a második sor hirtelen előrehalad, hogy megragadja az áldozatot, aki az ajtók mellett vitorlázik. Mint a horrorfilmben, nem? A környező hal tudatában van annak, hogy a "lépcsőház" jobb, ha nem úszhat a dühösnek, így éjszaka még mindig ki kell mennie a házból vadászni.

Fish-zhaba

Ragadozó hal

Nehéz elképzelni, hogy a teremtmény nagyobb csúnya, mint a hal-toad. Hatalmas fejét megrázta, a száj a fülre nyúlik, és az egész testület növekedési. A halványból csak kis méretét takarítson meg minket: akár fél méter hosszú, és legfeljebb három kilogramm élő súly. Ugyanakkor a hal-toad nagyon békés: csendesen ül az alján, összevonva a színben a maszkolás céljából, és szopja a gondatlan tintahalmozókat és a garnélarákat. Erőteljes pofák ropogós kapcsolattartással Panciiri rákok és osztriga.

Hal-toad őrzi területét, hangot adva, hasonlóan az őrléshez vagy a hangjelzéshez, és mérgező tüskéket mutat. Tiszteletben tartja a személyes teret - és nem lesz problémája vele. De ahogy azt hívták, ez a hal az Atlanti-óceán nyugati részén él, köztük a Florida üdülőhelyének "fehér strandjai" közelében. Több száz swimsters sikoly ki a vízből, megbotlott egy mérgező tüske, és egyenesen a kórházba küldött.

A Hal-Toad 40 cm-re nő., és a test nagy része - a fej, amely hatalmas arányokkal rendelkezik a testhez képest. A leesése nagyon széles körben kiderül, amely lehetővé teszi, hogy elég nagy zsákmányt gyűjtsön. A halak nem túlmenően, mindenki számára. A fő táplálék elegendő számának hiányában nem történik meg, és a növényi táplálék.

A halak figyelemre méltó jellemzője lehetséges, hogy "énekelj", és pontosabban a férfiak jellemző növényeket és grilleket termelhetnek, hogy vonzzák a nőstényeket a tenyésztéshez. Az ívás időszaka áprilistól októberig tart, és ebben az időben az élőhelyének helyén hallani "zabia énekel". Az ilyen "Quumumia" térfogata 100 decibelhez érhető el, ami összehasonlítható a metró kocsi zajjával. Általában 100 decibel - az emberi fül maximális megengedett mennyisége, amelynél a fájdalmas érzések vannak.

Nagy fehér cápa

Ragadozó hal

Nagy fehér cápa Az egyik legnagyobb és leginkább agresszív óceán ragadozó. Ennek a halnak a háta és oldala szürke, barna vagy fekete színű, és hasa - fehér, miért a cápa és a neve. Átlagosan a ragadozó mérete 5-6 m, súlya 600 és 3200 kg között, bár lehetséges volt mérni a pontszámot, amelynek hossza 11 métert ért el, de nyilvánvalóan ez nem a határ. Mintegy négy méteres, még nem érte el a pubertást, és tinédzsereknek tekintik.

A tudósok érdekes tényt találtak: a tercier időszak végén nagy fehér cápák voltak, amelyeknek mérete legfeljebb 30 m hosszúságú. Az ilyen óriás szájában nyolc embert tudott elhelyezni, és ha ez a faj ma élt, az oldal oldalának létezése nem hozna semmit az emberiséghez.

Nagy fehér cápa Előnyben részesíti a megkönnyebb életstílust. Az élőhely hatalmas, ez a faj szinte bárhol megtalálható az óceánban, Kaku parton, és távol tőle. Annak ellenére, hogy a fehér cápa előnyben részesíti, hogy a víz felszínén maradjon, kihagyhatja és nagy mélységben, nagyon kényelmes ott érezni. Egy másolat sikerült elkapnia egy kilométer mélységét! Ezek a halak nagyon gyakoriak a meleg vizekben, de mérsékelt szélességekben találhatók. A nőstények nem több, mint két kölyök, a többit fogyasztják.

Ez a nézet nagyon nagy (legfeljebb 5 cm hosszú) és széles fogak háromszög alakú, elválasztva az élek mentén (igen, megnézheti a nagy fehér cápa fogait). . A ragadozónak számos foga van, és ha valamilyen oknál fogva a fogak elülső sora sérült, a helyükön, mint a szállítószalagra.

Csiga-kúp

Ragadozó hal

A korallzátonyok, az Ausztrália egész partja mentén nyújtva, a bájos szépség megkülönböztetik, és nézd meg őket a világ minden tájáról. De itt van, hogy sok nyaralók, különösen azok, akik szeretik a víz alatti úszást, veszélyt jelentenek. Az a tény, hogy sok hal, például cápák vagy szemölcsök, vérszomjas vagy mérgező, sokan ismerik. Hallották és a medúza, így komoly égési sérülések. De nem sokan tudják, hogy a csigák között - úgy tűnik, a világ leginkább békés teremtményei - valóban veszélyes fajok vannak egy személy számára. A fő veszély egy csigakúp, amely a héj szinte helyes kúpos alakjának nevét kapta. . A kis tüskés áldozat ütésével együtt egy szilárd dózisú méreg, amely végzetes és egy személy számára.

Csigák kúpok - ragadozók, és azt kell mondanom, hogy nagyon sikeres vadászok. A nap folyamán a csiga elrejti a korallokat, és az éjszakák kezdetével kigúnyolódnak a menedékből. Nagyon fejlett szaggal van. Hosszú távon érezhetik a legkisebb kémiai szennyeződéseket a vízben, és lassan mennek az áldozat ösvényükön. Lehet, hogy féreg, egy másik csiga vagy akár hal. Annak ellenére, hogy az utóbbi gyorsan vízben úszik, nem zavarja a lassú csiga-kúpot: a fegyvere nem hagyja.

Egy személy számára a Poison kúpok sok bajt tudnak szállítani. A csigákat éles tüskére alkalmazzák, amely egy fogat hajlított, mint a harpoon. Az injekció nagyon fájdalmas, azonnal versenyez a vereség, émelygés, súlyos szédülés. Ha nem adja meg időben, fél óra elteltével, a légzőszervek és a szív- és érrendszeri rendszer bénulását előfordulhat.

Indonéz tűhal

Ragadozó hal

Mindenki tudja, hogy milyen hal tű: egy vékony, függőleges ragadozó legfeljebb 60 cm hosszú, olyan rugalmas, hogy egy csomóba köthető. Megkülönböztető vázlat - morde, extredált tű és teljes fogak. A tű hal egyes fajai nagyszerűen érzik magukat a fekete-tengeren, és meglehetősen barátságosak a búvárok oldalán.

Az indonéz tű halak is teljesen békés - víz alatt. Azonban szokása van, hogy a vízből friss levegőre ugrott, ahol azonnal egy dobás tőrvé válik, csak egy nagyon dühös. Lehetetlen azt mondani, hogy a tű gyakran. De amikor igen, egy ember, aki a célpont lett, mindent nehéz sérülésekkel vagy halálával végződik. A tű ásott a testbe, anélkül, hogy megtagadná az artériát. Az indonéz halászok sok bátorságot igényelnek, hogy az éjszaka halászjanak - a hajók sötét lámpáiban vonzza a halat, és támadjon egy támadást.

Tengeri rohadt (halász)

Ragadozó hal

A tengeri ördögök elég nagy ragadozó halak, amelyek az alján élnek, és 1,5-2 méter hosszúak. Szinte mindenféle rózsa rózsák nagyon szélesek, és szinte a fej körében feltárják. Az alsó állkapocs kevésbé mobil, mint a tetején, és egy kicsit jelölt előre. A ragadozók meglehetősen nagy éles fogakkal vannak felszerelve. Az állkapocs vékony és rugalmas csontjai lehetővé teszik a zsákmány vékonyodását, amely szinte kétszer haladja meg őket.

Érdemes megjegyezni, hogy a frenor teste, sötétszürke vagy sötétbarna színű (gyakran kaotikus fényfoltokkal) festett, nem terjed ki skálákkal, de különböző sűrítő növekedés, tubercles, hosszú vagy göndör bőrrögzítés, hasonlóan az algákhoz hasonlóan. Az ilyen álcázás lehetővé teszi a ragadozó számára, hogy könnyedén rendezze az algák bozótájában vagy egy homokos napon.

A gyönyörű munkavállalók elosztási területe meglehetősen kiterjedt. Ez magában foglalja az Atlanti-óceán nyugati vizét, Kanada ébredését és az Amerikai Egyesült Államokat, az Atlanti-óceán keleti irányát, amelyik hullámai harcolnak Izland és a Brit Isles partján, valamint az északi legmenőbb mélységgel, Barents és a balti tengerek.

A hatalom útján a tengeri ördögök ragadozók. Étrendjük alapja a víz alsó vastagságában élő hal. A gyomorban a peremek, gerbilek és tőkehal, kis árak és kis cápák, akne, kamerák, kihívások a puhatestűek (tintahal, tintahal) és különböző rákfélék. Néha ezek a ragadozók közelebb kerülnek a víz felszínéhez, ahol hering vagy makréla vadászik. Beleértve az eseteket is, amikor a gyönyörű munkavállalókat még a madarakon is megtámadták, békésen hullámzó a tenger hullámaira. Minden tengeri ördög vadásznak egy csapást. A természetes álcázásnak köszönhetően lehetetlen észrevenni őket, amikor még mindig fekszenek az alján, a földre szakadnak, vagy az algák bozótájába merülnek. . Ebben a pillanatban, amikor úszó múlt rákfélék, gerinctelenek vagy hal érintse meg az eskát, a tengeri szemetet hirtelen megnyitja a száját.

Halfém (rendes Sargan)

Ragadozó hal

Ez tűhal - Relatív híres héjcsuka. Néha ezek a halak ugyanolyannak nevezik. De nem olyanok, mint egymással. Rendes Sargan, csak az Atlanti-óceán keleti részén előfordul, akár 90 cm-ig terjed. hosszában. A test keskeny, erősen hosszúkás, az űrlapon távolról hasonlít egy tengeri tűre. Az állkapocsok nagyon hosszúak és élesek a végén. A dorsal és anális fin távolról ültes, majdnem a farok. A mérlegek kicsiek, könnyen hisznek. A szájat apró fogak borítja, amelyet Sargan határozottan megfogott zsákmány.

Sargan - Pelagic hal, t.E. nyitott vizekben lakik a víz felszínéhez. Élelmiszer egy másik sekély hal: Hamsa, Spray, Young Mackerel és T.D. A halász teste nagyon sikeres az aerodinamikai szempontból. Nagy sebességet kaphat a villámlás rövid életű jerks. A vadászat során SARGAN ilyen izgalmat adhat meg, amely kiugrik a vízből a Ficker megmentéséhez. Szintén magas gyertyákat készít, ha a halászok horogja van.

Ez egy tojás alakú hal. Az ívás során közel kerül a parthoz, és édesíti a kaviárt a víz alatti növényekre. Ikrinka tartsa speciális ragasztó szálakat. A kikelt lárvák nem olyanok, mint a felnőttek - nincsenek jellemző ragadozó csőrük, de az állkapcsok felnőnek. A reprodukció nyáron halad át, és az őszi Sargan elhagyása elhagyja a parttól, és elkezd elhalványulni a tél előestéjére. Ebben az időben a Sargan halászatra szakosodott halászok az órát fognak halászni.

Kék tubat

Ragadozó hal

A tengeri halak színe egy sötét sötét, a fuzzy foltok benyomásával. A kék tobulákban nagyon nagy fogak vannak, amelyek a kanapén és az égen vannak, ami lehetővé teszi, hogy bármilyen probléma nélkül megtörje az erős rákokat és puhatestűeket. Ezt a lenyűgöző fegyvert minden évben cserélik.

A ragadozó alapvető étrendje medúza, fecske, rákfélék, haggars és hal. A puhatestűek, a rákfélék és az iglinoderbish gyűrűk kivonják a fangokat, leereszkednek az alulról. A fogak változása során az élelmiszer fecskék, ez egy hal, medúza. Soha nem egy helyen, és egy nagy területen mozog.

A halkék tubat elsősorban az észak-sarkvidéki óceánban és az Atlanti-óceán északi részén él. . Ő inkább a víz alatt mélyen víz alatt van, egy félkilométer távolságától 1600 méterig.

Hal lufar

Ragadozó hal

LUFAR - a hordozó halak tengeri képviselője, amely a sügér leválásához kapcsolódik. Ez egy meglehetősen nagyobb ragadozó: a felnőtt magánszemélyek több mint 1 méter hosszúak, míg a súlyuk elérheti a 15 kilogrammot. Az ilyen óriások azonban ritkák ma, mert a hal lufar gyakran a halászat áldozatává válik. Most beszéljünk a hal megjelenéséről. Ez a tenger lakosának rugalmas test alakú. A hátán két vékony szőnyegekkel rendelkezik. Ugyanakkor az első közülük sokkal élesebb, melyet szabad szemmel lehet észrevenni. Ezenkívül két mell és két hasi borda van, valamint egy gonosz farok. Maga a hal, a lufarnak sötétkék színe van, zöldes mérlegek szennyeződésével. A felső rész sokkal sötétebb. Hasonló színes gamut - a tengeri ragadozó fő fegyvere. Köszönet neki, elriaszthatja más halakat, amelyek a menekülés során nincs ideje, hogy rögzítse a pénzük manőverét.

Sok orosz halász biztosak abban, hogy csak egy hal lufar van. A Fekete-tenger, az igazság, valóban az egyik legnagyobb marinja ennek a ragadozónak, de messze az egyetlenből. A fajok nagy populációi megtalálhatók az indiai, csendes-óceán és az atlanti óceánok vizében. Általánosságban elmondható, hogy a halak Lufar bármely tengeren letelepedhet, feltéve, hogy a víz meglehetősen meleg. .

A hal lufar előnyben részesíti a stabil életmódot. Ugyanakkor néha az ilyen "család" számát több ezer ember elérheti. Egyrészt egy ragadozó nagyon veszélyes más halak számára, másrészt a halászhajók hálózatainak könnyűvé válik. Ezenkívül a Lufar nem szeret egy helyen maradni sokáig. A csomaggal együtt folyamatosan vándorol, ragasztva a meleg vízhez. Az év forró időszakában egyáltalán a folyó torkolatába vagy szájába mehet, de érdemes egy kicsit esni, és újra visszatér a tengerbe.

Európai beldug

Ragadozó hal

Az európai BELBUG az Atlanti-óceán észak-tengeri vizeiben lakik. Oroszországban területe kiterjed a Balti-tengerre, beleértve a sótalanított finn-öböl, a barents és a fehér-tenger stb. A hal maximális testhossza körülbelül 50 cm, de általában nem haladja meg a 30 cm-t. A Beldugi gerincfinék hosszú, rövid, sponded sugarak hátulról, anális bordákban 80-95 puha suha, gerinc- és anális bordák egyesítése a farok fins.

Beldug - ragadozó nézet, étrendében különböző kis puhatestűek, csomagolások, kaviár és más fajok sütése. Ehhez a fajhoz jellemző. A párosítás augusztus-szeptemberben zajlik, a terhesség időtartama 4-5 hónap. Minden FEMA 10-től 405-ig terjed.

A fehér és sűrű belga húst jó ízlés és jelentős zsír jellemzi. A Balti-tengeren számos kereskedelmi jelentőséggel bír, de a Murmansk part mentén és a Fehér tengeren, szinte nem ipari, és sok helyen egyáltalán nem megy az élelmiszerre. Ez az egyéni az élőszülöttéhez kapcsolódik ("Nem tudsz enni egy halat, amely" pista "), és esetleg a Beldugi sikátoros megjelenésével.

Tokhal

Ragadozó hal

Sturgeon - ragadozó alsó állati takarmány kis halakban, férgek és puhatestűek. Ehhez a navigátorhoz a hosszúkás orsó alakú testet jellemzi, öt sor megkönnyebbülés pajzs. Ráadásul egy védőlemez egy csíkja az állat hátulján és oldalán, a másik kettőben.

Az eredmény várható élettartama 40-50 év. A szexuális érettség azonban csak 8-14 évig, a nőknél - 10-20. Sturgeon fajták tavasszal és nyáron az elárasztott árvízköves területeken. A spórákban az állatok az erős árammal rendelkező friss tározókra néznek. Miután eldobta a kaviárt "Roll to" vissza a tengerbe. Figyelembe véve, hogy a megtermékenyített tojások ragadós héjjal rendelkeznek, 90 órán belül ragaszkodnak a kavicsokhoz. Az inkubációs periódus befejezése után a felts kaviárból nyílik meg. Érdekes módon, az első alkalommal, amikor saját forrásaik (a sárgájú buborék) rovására táplálkoznak, majd az endogén "táska" fokozatosan megoldódott. A lárvák első étele zooplankton lesz. A fiatalok általában 2-3 évig késleltetik a "születési helyeken", majd a tengerbe gördülnek. A szexuális érettségre való további "fűzése" a sózott vizekben történik.

Érdemes megjegyezni, hogy a sturgeon - nagyon termékeny hal. Egy nonszensz időszakban akár egy millió iconic is söpörhetnek.

Azonban a poaching és a tömeges fogás miatt a halak a kihalás szélén vannak. A Sturgeon leválasztásának népességének megőrzése 1996-ban. A Nemzetközi Red Registry területén szerepel. Ezzel együtt sok ország rendszeresen moratóriumot szab ki a fekete kaviár termelésére, valamint az akvakulturális vállalkozások mesterséges tenyésztésére is.

Beluga

Ragadozó hal

. A progenitorai a földön léteztek a földi időszakban, amely 200 millió évvel ezelőtt volt.

Ez a legnagyobb az összes édesvízi halak valaha is létezett a bolygónkban. A teste körülbelül öt méter hosszúságot érhet el, és körülbelül két tonnát mérhet. Ez a gigantikus hal csak egy rokona van - Kaluga, amely a távoli keleti folyókban él.

A Beluga-alak teste hasonlít a torpedóra, szűkíti a farkát, és az öt sor csontlemez áthalad az oldalán, amelyek még mindig olyan pajzsoknak nevezik, amelyek feladata az, hogy megvédje a halat az expozíciótól kívülről. A hal felső részét zöldes vagy sötét szürke színben festik, és a hasát, általában fehér.

. . Beluga egyetlen életstílust vezet, kivételeket csak egy ívási időszakra,.

Beluga egy ragadozó, és az életem minden szakaszában. Előre inkább a középső mélységben való vadászat, és ez segít abban, hogy vadászik, hogy a bajusz, amelyről már említettük. Ezeknek a halnak a legkedveltebb zsákmánya hering, szardella, bikák, vobla és sons.

Stellate Sturgeon

Ragadozó hal

Severuga - egy sturfeon család hala, amely nagyon jellegzetes megjelenésű, az orr nagy hosszúkás formája miatt, amelynek hossza a fej teljes hossza körülbelül 60% -a.

Vissza általában Blackn Brown, Bock Light, Belubo White. . A Sevryuga átlagos tömege különbözik a különböző folyókban és tartályokban, és átlagosan körülbelül 7-10 kg, de a különálló egyének több mint két méter és súlya 80 kg. . és tömeg 54 kg. A Volga Sevrygo szokásos dimenziói a múlt század 70-es évek 1960-as évek végén 126 és 152 cm között voltak. és tömege 6,2 és 12,7 kg között.

Mint minden sturgeon, hét - hosszú élettartamú édesvízi halak között. Régészeti anyagokban a Sviryukh maximális regisztrált kora 41 éves volt, a modern halakban - 35 év. Azov Severgue néha megkülönböztette független alfajok. .

Folyó ragadozó hal

Szokásos som

Ragadozó hal

Rendes Som nagy édesvízi univerzum halászati ​​család Somovy leválás. Testhossz akár 3 m, súly akár 150 kg. Anális fin hosszú, kövér fin hiányzik, a páratlan uszóknak nincs tövise. Szín a legtöbb esetben barna barna-zöld, hasa fehér árnyalatú. Az élőhelyektől függően a szín szinte fekete és világos sárga között változhat. Néha nagyon ritka, Soma Albinos találkozik.

Az Oroszország európai részének folyókban és tavakban lakik, kivéve a Jég-óceán-medencét. Közös Európában és az Aral-tenger medencéjében

Icroid tavasszal a tengerparti övezetben a vízi növényzet között. A nő a kaviárt a fészek, hogy a férfi őrök. A hűvösség általában az élet ötödik évében jön.

Van egy tévedés, hogy a SOM csak Padalu és kötött termékek. Valójában ez nem igaz. A harcsa fő étele a fejlődés korai szakaszában kis rákfélék, sütemény és víz rovarok. Az érettebb életkorban, a takarmánybázistól függően az élő halak és más édesvízi állatok és a puhatestűek előnyben részesítik az étrendet. Is ismert esetek támadás a vízimadarak és a kis háziállatok.

Aktív éjszakai ragadozó. Délután inkább a gödrökön feküdt, a korrigerben és a fürdés alatt. Sok régióban elosztják a kvoki harcsa megragadásának módját. Az IcePan előtt 5-10 emberből kis csoportokban lévő gödrökre megy. Télen nem eszik és gyakorlatilag inaktív.

Zsinór

Ragadozó hal

Ez hal a ponty családhoz tartozik, de másoktól faj Ez egy szélesebb fej megkülönböztethető. A hub teste hosszúkás, nagyméretű (43-46 darab az oldalsó vonalban).

Chavel teljes napos halak. De ő szereti az árnyékos szakaszokat tiszta folyó vízzel. Általában a darabok olyan állományokba mennek, amelyek leginkább a hal méretében vannak kiválasztva. A nagy egyéneknek saját szigorúan korlátozott földje van. . A nap kezdetével hajlamos arra, hogy közelebb kerüljön a gyors vízhez, a sekély vízhez, a víz felszínén, bár a nagy példányok inkább a mélységhez közel állnak - a gyors és csendes víz határán található helyeken , ahol van egy esedékes étel, amely gyengítette a sütést, puhatestűeket, és ahol menedéket talál a veszélytől. De semmiképpen sem ritka, amikor a nagy darabok a sekély döntéshozatalra vadásznak, ahol a vízszint gyakran nem haladja meg a fél métert. Este ez a hal a mélységbe kerül, és éjszaka egy nagyobb lesz.

A menedékválasztásban a Habavl megérkezik. Ha egy fél-lean cserje nő a folyó mentén, és van egy dugó a vízi liliomon keresztül a duoka, vagy van egy sziget a fogvatartott lebegő, akkor inkább a második és a harmadik, mivel mindig válik sok a takarmányban és a szomszédságban a gyors áramlás, és sőt, biztonságosabb zónák. . .

Közönséges

Ragadozó hal

Pike rendes - hal családi csuka. Megsebesült friss vizekben. Általában a tengerparti övezetben, a vízbokorban, a nem folyó vagy gyengén folyó vizekben. Találkozhat a tengerek sótalanított részeiben - például a Balti-tenger TIFF, Riga és a Balti-tenger kuponi öblében. A csuka teste hosszúkás, izzad alakú, hosszúságú, akár 1,5 m, súly akár 35 kg (általában akár 1 m és 8 kg). A test torpedóz, a fej nagy és nagy hosszúkás, a száj széles, az alsó állkapocs előre. Az alsó állkapocs fogai különböző méretűek és az áldozat megragadása. A szájüreg más csontjaiban lévő fogak az akut vége a torkában irányulnak, és a nyálkahártyába meríthetők.

Ennek köszönhetően a bányászat könnyen áthalad, és ha megpróbálja kitörni, a kímélő fogak emelkednek és tartják az áldozatot. A szín változékony, a környezettől függően: a növényzet természetétől és mértékétől függően a növényzet szürke-zöldes, szürke-sárgás, szürke-barna, a hátsó sötétebb, az oldalak nagy barna vagy olívafestékek keresztirányú csíkok. Poursed Fins sárgás szürke, barna sötét foltokkal - párosított - narancssárga. Takarmányozza túlnyomórészt halat. Néhány tavak találkoznak ezüst pikekkel.

Zigany

Ragadozó hal

Utal az okune hal családjára. A legfeljebb 0,7 méter hosszúságú és körülbelül 4-6 kilogramm tömegű. Néha a legritkább példányok legfeljebb 1,3 méter hosszúak, és legfeljebb 20 kilogramm. Sűrű hosszúkás teste van, kissé tömörül az oldalról, és rámutatott. Halak pofák erős fangok és kis fogak között vannak közöttük. A hátán két borda van, osztva az intervallummal. A GWEB halak részben fedett sűrű mérlegek. Lakik a fekete, kaszpi, balti, azov, valamint az Aral Seas medencei tartályában. .Külsőleg hasonló a csukahoz, valamint egy nagyobb sügérhez. A halak zöldszürke hátsó, fehér hasa, valamint 8-12 fekete és barna keresztirányú csíkok vannak. A farok és a dorsalis uszók sötét foltokkal vannak borítva. Más bordák halványsárga színűek.

A legtöbb európai víztestben a tapasztalat mutatja, egy nagy ragadozó találkozik egy nagy keszeg élőhelyeiben. Ezt magyarázza azzal a ténnyel, hogy a halak ugyanolyan minőségűek, valamint hasonlóak a takarmányforrások megválasztásában. A keszegvíz élőhelyei általában sáros. Ezenkívül az ilyen víztestekben gyakran sok sekély szakasz van magas hőmérsékleten. Szabályként meleg vízben kiváló takarmánybázis van, így a ragadozó őrült ütemben nő. Táplálja az alján felmászott vízimadarakat, és még mindig fekszik az informatikai lényeken. Ennek köszönhetően a ragadozó az év bármikor megtalálja az ételt. Különösen szereti a Rams és a River Rayfish a tömeges megjelenésük során.

Bersh

Ragadozó hal

Leírás BERCH- Ez egy tisztán orosz hal csak a fekete-kaszpi tenger folyókban található. Nem ismert, hogy az Alapítvány Pallas mondja, hogy az IRTYSHE-ben található. .

A BERCH elterjedése nagyon korlátozott, és nem találkozik bárhol nagy számban. The main location of him is Volga with its main tributaries, but it does not rise, however, highly and, apparently, does not occur above Rybinsk, however, it is found in all Sheksna and even in Beloser, from where it is often brought Rybinsk Saloney Sickie-vel. Mennyire jön Oka, Sura, Kamu, Samara - ez ismeretlen, de Vyatka-ban találkozik, amint azt ismert, a kazán - nich, és alkalmanként jön, vagy, vagy inkább Moszkva-folyóba jött.

Étel Bersh, Nyilvánvaló, hogy ugyanaz a Sudak-val - túlnyomórészt kis halak táplálják, különösen a homok által. Ez szinte mindig mélyen tartja a mélységben, maga a hajóút, és szereti a homokos alját - a tavakban, még a mocskos, soha nem találkozik - ívás ez történik egy közepes volgai egy időben egy keszeg, egy kissé későbbi sügér (Donban április elején), a Dnyeper és a Volga alacsonyabb áramában, sokkal korábban - március második felében, egy kissé későbbi sügér. A fő halászat az alacsonyabb elérésekben történik - tavasszal, még több őszén.

Zhereh

Ragadozó hal

Zheree (Shersouris, White)- Talán a leggyakoribb hal a természetes víztestekben. Gyakori súlya 4 kg-ig, vannak másolatok és legfeljebb 8 kg., A VOLGA-nál akár 12-ig is. Folyó halak - a sima folyók lakói. Előnyben részesíti a víz felső rétegeit. Fiatal takarmány rovarokon, férgek, rákfélék. Nagy halászati ​​ragadozó, amely továbbra is nagy rovarokat és bogarakat fogyaszt.

A ló áldozata, szabályként, a farok farka (a nonien fog), így az ilyen helyek nagyon észrevehetőek. A ló halászat az orosz halászathoz - a lecke nagyon izgalmas. A télen Zherhu fogása lehetséges a nyílt vízben vagy a jégtől függőleges csillogásban, de a hal halat ebben az időben nagyon nehéz, és csak a tapasztalt halászok számára.

Pér

Ragadozó hal

Pér - Ez egy ragadozó, a lazac és a sírhal relatív. A víztestekben tiszta, hideg vízzel és köves fenékkel él. Ezek a tározók, illetve az északi kerületek, valamint a legtöbb hegyi európai régió. A megkülönböztető funkció egy hatalmas durva fekete fin. Pér Sok fajra és alfajra oszlik - Szibériai: Nyugat-Szibériai, Kelet-Szibirszkij, Fekete Baikal, Fehér Baikal, Amur, Kamchatsky, Alaszkai-Mongóliai-európai.

Pér Főbb alsó szervezetek (puhatestűek, csomagolások, lárvák és t.D.), szintén leesett rovarok (szöcske, cicádok, kerekek és t.D.), a fő példányok megeshetnek, sőt medencéket és földtereket is.

Téli pér A folyók alsó áramlásának legmélyebb gödrében. A kora tavasz még mindig a jég alatt van, elkezd mozogni a felső felé. Az árvíz során különböző kisebb mellékfolyókba kerül a tenyésztéshez. Tavaszi forgalom Harci Upstream. Az ősz kezdetével elkezd mozogni az ellenkező irányba a kilégzett téli helyek felé.

Lustabot

Ragadozó hal

. A különálló személyek 12 kg-os súlyokat érnek el, de nagyon ritkák. A Nalima éjféli súlya 1,5-4 kg-ig terjed. Külsőleg egy nagy emelő úgy néz ki, mint egy kis harcsa, egy kis láng - ízletes. A testet sekély skálákkal borítják. Fekete vagy szürke színű, has - sárgás, kora, akkor könnyítjük meg. Azt is érdemes megjegyezni, hogy a nő általában sokkal nagyobb, mint a férfi. .

Szintén hozzájárulnak a fejlett tárgyalásokhoz és illatú testekhez, lehetővé téve annak érdekében, hogy egyértelműen megkülönböztesse a vízben a legkisebb ingadozásokat, és válaszoljon a halak által közzétett hangjelzésekre. Az áldozat nem lenyelés, és mintha szopogatná a kúpos keféket.

Ez a hal tartályban él, tiszta és hideg vízzel, amely elegendő mennyiségű oxigént tartalmaz. Nyáron, amikor a víz hőmérséklet emelkedik, van egy hibernálás. Ez az időszak az ilyen típusú folyami halak a legsúlyosabb, és nem minden ember számára sikerül leküzdeni. A légköri nyomás éles csökkenése vagy a föld geomágneses területének változása által okozott erős kataklizmusa növeli a Namilim létfontosságú hangját, aminek következtében az étvágy emelkedése nő. A tározók alján lakik, amelyek bizonyos mértékig SOM-ra vonatkoznak.

Ragadozó hal tavak

Pisztráng

Ragadozó hal

Brook pisztráng - Ez a lazac család ragadozója. Hegyi folyókban és erdei patakokban él. Alapvetően a homokos fenékkel ellátott helyeket kedveli, tiszta és hűvös vízzel, sok oxigénnel. Gyakran állnak a víz alatti kövek vagy más akadályok mögött. Ikromet u pisztráng történik szeptemberben - novemberben, az Oroszország régiójától függően. A sekély ágazatokban gyors áramlással jön ki.

Van egy kiterjesztett, enyhén lapított teste. Kis mérlegekkel borított. A hátsó sötét vagy fekete színű, az oldalán narancssárga, piros vagy fekete van, a foltok könnyű peremével, aranyos vagy sárga színnel. Többnyire 1-2 kg-ig terjedő példányok. A nagyobb személyek trófeának tekinthetők. A kis patakokban általában 0,5 kg-ig és hosszú és 35 cm-ig terjednek. Táplálás Stroke pisztráng Ez főként állati eredetű tárgyakból áll: rovarok, burkolatok, bogarak, sütés és t.D.

Brook pisztráng Gondos és buggy hal, ezért óvatosnak kell lenned, amikor elkapja. Árnyék a halásztól, a kimenetúlt zajtól, a lőszeres halászok csillapítását. Javasoljuk, hogy halászhasson a menedék (parti bokrok) miatt, vagy ne közelítse meg a part szélét, hullámzik (így a hal nem fél egy halásztól).

Sügér

Ragadozó hal

Okun - az okunevy család sügérének hala, sügér leválás. A River Sugó a ragadozó halhoz tartozik: a felnőtt étrendben jelentős részesedés más édesvízi halat foglal el. A River Sügér előnyben részesíti a plain tartályokat, megtalálható a folyók, tavak, tavak, tározók és még kevesebb szalon tengerparti tengeren is. A River Sügörgő tavasszal elindul, a sügér nő, amely a tojásokat hosszú (legfeljebb 1 m) formájú forma formájában fekteti. Nyáron a kis oszlopok előnyben részesítik a vízvágás árát és öblöket.

Okun szereti a halom megsemmisített malomcsomagok közelében, nagy köveken és líban. A zöldes pártfogó színének köszönhetően a sügér sikeresen vadászik a kis halat, és a vízi növények körében csapkodjon. A nagy sügérek mélyebb helyeken élnek: vizek, gödrök, gyakran összefüggésben, ahonnan reggel és esti ideje vadászni.

A fiatal sügérek esetében a bajusz vadászat jellemző, csak a legnagyobb magánszemélyek egyedül vadásznak. A River Sügér nagyon agresszív vadászat használ, aktívan folytatja az áldozatot, néha a víz felszínén is kiugrik neki. Néha a sügér annyira szívesen van a törekvésen, hogy a törekvésben felugrik, és még partra is. A támadás során a sügéren, a gerincfin.

. Okun folyó - Twilight napi ragadozó, amely egy fényes napot vadászik a nap és az éjszaka határán. Éjszaka, a sügér tevékenység élesen csökken.

Szokásos alfejlesztő

Ragadozó hal

Halak Európában, Észak-Amerikában és Észak-Ázsiában. A tiszta víz tavakat, folyókat és patakokat kínál gyors áramlással. Testhossz 10 - 12 cm. A feje nagy és széles, a szemek nagyok, vörösek. A test meztelenül, nincsenek mérlegek, de védelemmel borították - kis tüskék. Nem minden ragadozó meghal, hogy enni egy ilyen árpa. Üdvözlés renovychka hosszú baba bordák, a gill fedeleket spiny pajzsok. Prysto hal fehér, a hátsó szürke-sárga, sötét barnás foltok, amelyek gyakran alkotnak szalagokat. Szintén a színben zöldes árnyalatok vannak. Ilyen álcázott maszkok és anélkül, hogy a titkos és óvatos halak lenne.

Egy és alsó életstílust vezet. Nem hoz létre vándorlást és betartja a területét. Délután, a kövek, a vízi növények, vagy a coryagues közelében rejtőzik. És szürkületben, közelebb az éjszakához, vadászik. Takarmány a rovar lárvákon - szitakötők, különböző bogarak, halak és békák kaviárja, elkapja a tadpoles-t és más halat. Leggyakrabban ragadozd, hogy az alján fekszik, vagy csak az alján. Teljesen láthatatlanná válik a kavicsok körében. A kis és vonakodó úszik, úgy tűnik, fix és lassú. De ha a veszély, akkor a "elindul" gyorsan, és a sebesség képes lesz arra, hogy tisztességes legyen, bár rövid távolságra. A rendes altermelő fő ellensége - pisztráng.

Tavasszal (március - május) elkezdi a házasságot. A férfiak előkészítik a tenyésztést, egy kis lyukat ásnak, és várják a nőstényeket, miközben gyakran harcolnak egy őrzött területért, más férfiakkal. A nőstény legfeljebb 300 sárga-vörös arcát fog elhalasztani a kútban és úszni. Az apu 4 hétig megvédi a jövőbeli gyermekeket, a sár és a yals fins. Félelmesen megvédi a falazatot, tisztességes történetet ad az ellenségnek. Amint meg fog jelennek, elhagyják. A Felocks más halak kaviárját eszik, és érett, fogott gerinctelenek.

Compó

Ragadozó hal

A CARP családhoz kapcsolódó halak. Elhagyási szőnyegek. A test magas, rövid és vastag, nagyon csúszós, bőségesen borított nyálka. Szín (az élőhelytől függ) sötétbarna és zöldes ezüst. Normál méret 40 cm-ig. De nagyon nagy Lin elérheti 0.7 M. és súlya 7 kg. Az álló víz lakosa, a nád bozótájában tartja. Mint egy kormus szereti ásni a fogantyú, férgek, lepke. A halak letelepedtek. A gyógyfürdő május elején kezdődik. A leginkább okozó (75%). Októbertől november lesz a téli csoportba, mivel a Crucian Il-ben eltemethető.

Maréna

Ragadozó hal

SIG egy nagyon értékes halászati ​​hal, amely közel van az Omulhoz képest. Azonban, ellentétben a híres fickójával, nem csak Szibériában található. Siga megtalálható számos folyókban és tavakban, nem csak az országunkban, hanem külföldön is. A SIG halat egy nagy fajta megkülönbözteti, és nem meglepő módon, mivel a fajok képviselői a bolygón lévő víztestekben élnek.

Sig szereti az átlátható és gazdag oxigénvizet. A víz vastagságában marad. Depending on its sizes, the Sigi lead a different lifestyle - smaller (weighing up to 500 g) all year round are held near the coast, large sigi (weighing from 1.5 to 6 kg) prefer to be in the pits and under the rods near A gyors fúvókák. Reggel és este, nagy sigi illeszkedik közelebb a parthoz. Kíváncsi vagyok, hogy a sig hajlamos túlélni más halat a gödröktől.

Az egész évben táplálkozik, beleértve a télen is. . Felnőtt sigi is lehet halat. A megfigyelések szerint Sig halat kaviárt fogyaszt, sőt a saját is.

Rotan

Ragadozó hal

Rotan utal az Okuvoye csapatára, a bull-line sublit, a család - a fejére. Háromféle. Úgy véljük, hogy Oroszországban elosztottunk, és van egy fej (sötét, a fej szinte egy harmadik méretű). A rotán színezés az alsó és a víz színétől függ. A sötét hátulja, az oldalak sárgás, sötét foltok, de a hal színe a helyi körülmények között és a reprodukciós időszak megközelítésével változhat. Rotan - ragadozó. Széles ragadozó lehetővé teszi, hogy nagy zsákmányt gyűjtsön, és nyomja meg. Kíváncsi, hogy amikor felborul, a has felfújt, majd a hal átmérője háromszor magasabb, mint a szokásos vastagság. A Filty Rotan leereszkedik az alján, ahol kettő - a három nap megemészti az ételt. A kifejlesztett oldali vonal lehetővé teszi a Rotan számára, hogy könnyen megtalálja a termelést, és a látása gyönyörű - 4-5 métert lát.

A Rotan szerény. Bármilyen vízben élhet, csak a nagy folyókkal járó folyók elkerülése. A tavak, tavak, folyami repülőgépek, kőbányák és még mocsarak is található. A halak típusa telhetetlen. . Rotan gyümölcs. A SneBral az élet második évében kezdődik. A reprodukció tavasszal történik. A férfi férgek, a homlokán megjelenik a kiáramlás. Nő, éppen ellenkezőleg, a fehérek kell, ez annyira jobb, mint a látható ívás. A női dörzsölje az alsó részét, a kövekről, a kaviárt a kavicsokra helyezi, süllyesztett ágakat sima sorokkal.