A nemzetközi red book-ban felsorolt ​​állatok

Kabarga

Régóta egy axioma volt, hogy az a kijelentés, hogy a növény és a bolygó állatvilágának szüksége van a védelemre. A világ legfőbb információit, valamint a világ faunáját az IUCN piros könyvében gyűjtik össze. A Nemzetközi Red Book 1963 óta közzétette a Természetvédelem Világszerte. Külön országok, vagy akár a régiók is saját piros könyveket tartalmaznak, amelyek részletesebb információkat tartalmaznak az állatokról és a növényekről. Bár ezek a könyvek nem jogi dokumentumok, de az ebben a fólió bármilyen állományának fokozása a terepi termelés tilalmát jelzi, és felelős az állami testületekért egy adott típus védelmére.

Vörös eszközök - A színt tiltó: nem Rubi, Stop! Ez egy veszély és riasztási jel, ez az SOS jel, amely amerikai állatokat ad. Ez az, hogy a könyvet felhívták, hogy vonzza az emberiség figyelmét, és megpróbálja megállítani a környező természet megsemmisítését. A statisztikák itt túlterheltek: A század elején csak egy típusú állat eltűnt az évre, és ma az egész nézet eltűnik naponta. A piros könyvben az állatok és növények fajai szerepelnek, ami sok évezrez, és most kiderül, hogy teljes mértékben eltűnik az emberi hiba.

A piros könyv többszínű oldalakból áll. A Fekete tartalmazza azokat, akik már kihaltak (galambok, tengeri tehén és mások). A piros oldalakon eltűnnek, és különösen ritka állatokat gyűjtenek (vörös farkas, bölény, beavers, leopárd, amur tigris, hó leopárd és mások). Sárga - ezek az állatok, amelyek száma nagyon gyorsan csökken (fehér medve, rózsaszín sirály, rózsaszín flamingók, Jaran). Fehér oldalakon - azokat az állatok listáját, amelyek mindig szerepelnek. Az állatokat szürkén készítették, nagyon keveset vizsgálták és élnek a nehezen elérhető helyeken. A zöld oldalakon olyan állatok, amelyek sikerült menteni és menteni a kihalásból (River Beaver, Elk).

Ha az állatok vagy növények már nem igényelnek védelmet - átkerülnek a könyv más oldalaira. Ez örömmel fogadja, hogy a piros lapok mellett rendszeresen megjelenik és zöld.

A Red Book ideiglenes dokumentum. Az emberek folyamatosan felismerik az új állatok és növények által végzett típusú újakat, hogy védelmet nyújtsanak, és ennek megfelelően rendszeresen hozzák őket a piros könyvbe.

Kabarga

Bölény

Ez a kis rénszarvas állatok fangokkal élnek a Sayan, Altai, Transbaikalia és Primorye hegyi tűlevelű erdőkben. A félelmetes megjelenés ellenére Kabarga kizárólag növényzetet táplál. Azonban a Cabaga nem csak ezzel, hanem vonzó illatával is megjegyez, amely a párosodáshoz fűződő nőstényeket csalogat. Ez a szaga a muscusmirigy miatt a húgyúti csatorna közelében található Muscus mirigy miatt jelenik meg.

Mint tudják, a Muscus a különböző gyógyszerek és illatszerek értékes összetevője. És pontosan azért, mert ő Kabarga gyakran a vadászok és a poacherek zsákmánya. Egy másik ok, amiért ez a szokatlan állat a fajok eltűnésének veszélyére utal, hogy csökkentse a tartomány határait, ami az emberi gazdasági tevékenység megerősítésének köszönhető (főként az erdők kivágásával).

A vadon élő fajok megőrzésének problémájának egyik megoldása a Kabargy mezőgazdasági tenyésztése és a muszk kiválasztása élő férfiakban. Azonban nem olyan könnyű tenyészteni egy Cabgarumot, mint például tehenek.

Bölény

Eladó Casare

Az emlősök a legsúlyosabbak és nagyok Európában. Ezek a vadon élő bikák legújabb európai képviselői. Korábban a bölben lakott vegyes és nagy erdők közép-, nyugati és délkeleti Európa, Transcaucasia, a Kaukázus és az Észak-Irán. Azonban az állatokon élő emberek könyörtelen vadászatának köszönhetően, valamint a mocsarak elvezetése és az erdők vágása, a bölény "háza" majdnem megszűnt. 1927-ben a világon csak 48 példány volt a hatalmas állatokról.

A tudósok elhagyták az erdő bison és kiosztott kis területeinek gyors eltűnését, ahol az állatok képesek voltak élni és szaporodni. Ennek eredményeképpen mintegy 3 ezer ember van a világon, mintegy 100 a fogságban van.

Eladó Casare

Florida Puma

Ez egy nagy csapkodó madár. Általános szabályként egy felnőtt rész 1,5 méter hosszú és súlya körülbelül 80 kilogramm. Az alkalmi emberek trópusi erdőkben élnek Ausztrália és Új-Guinea északkeleti részén. Az óriás madár rezidenciája azonban gyorsan mesterek.

Csökkenti a vadon élő vad kutyák és sertések számát, a madarak és a madarak tojását eszik. Most a slave Casuars lakossága csak 1,5 ezer ember.

Florida Puma

Burmese Kurnuja Monkey

Ez a legritkább alfajok. 2011-ben a természet száma egy kicsit több mint 160 ember (és az 1970-es években körülbelül 20 ember ment). Puma él a dél-floridai mocsaras és erdei területeken, amelyek a legnagyobb nemzeti tartalék területén találhatók. Az első leírások az Amerika megnyitása után azonnal megjelentek. Az amerikaiak megütötték a macska ügyességét, vadságát, ravaszságát, ugyanakkor szépségét és kecsességét csodálják.

Az okok kivetették a Florida Puma kihalását, az ökológiai környezet romlását, a mocsarak vízelvezetésének munkáját, a sport vadászatát.

Az eltűnés fő oka a tartomány helyének elvesztése. Az az oka annak, hogy a floridai erdők többször gyorsabbak, mint a dél-amerikai trópusi erdők. Ez azt jelenti, hogy a floridai puma esetében nincs kis esély arra, hogy bővítse a lakosságát. Ezért egy személy jön a mentésre, a tartalékok és tartalékok létrehozására, ahol szigorú ellenőrzés folyik a puma számára.

A felnőtt súlya eléri a 27-50 kg-ot. Őszintén felmászik a fák és a hegyi lejtőkön. Ugrás a magasságig 2-ig.5 m, és legfeljebb 6 m. Az erős izmos mancsok miatt 50 km / h sebességgel alakulhat ki, bár rövid távolságok.

Az élet fenntartása, a felnőtt egyénnek szüksége van egy nagy állatot hetente kétszer, és még inkább, ha vannak kitétek. Bár a támadások 80% -a sikeres, agility és gyors macska reakció miatt.

Az éhes puma, amelynek ragadozója gyakrabban válik szarvas, nem a lemez és más kis állatok: mosómedve, nyulak, fehérjék és más rágcsálók. Vannak olyan esetek, amikor a macska területe az emberi populációk mellett van, a puma támadja az állatállományt és a madarat. És megöli többet, mint amennyit fogyaszthat. Ő gondosan álcázza a hasított testeket, és hosszú ideig táplálja a tárolóhelyüket.

Burmese Kurnuja Monkey

Hópárduc

Korábban ez a fajta majmok nem rendelkeztek bűnüldözési státusnak, mivel a közelmúltban felfedezték - 2010-ben. A majom az orr szokatlan szerkezete miatt megkapta a nevét, amelynek orrát az emeletre fordították. Néha az állatot tüsszentő majomnak nevezik: az eső alatt a víz az orrlyukba esik, és a majom folyamatosan tüsszent. 2012-ben a Burmese Kurryna majom belépett a piros könyv eltűnő emlősök listájára. A kiadvány frissített változata azonnal rangsorolta a típusa kategóriájára, a legnagyobb kihalás veszélyével, mert a majmok száma csak körülbelül 300 ember. Ez a népességi kockázatok eltűnnek - egy személy aktívan elpusztítja az élőhelyüket. Vadászok csatlakoztatva és vadászok - a majmok hús elég ízletes, még mindig Macak értékesíthető a kínai orvoslás. . Így valószínűleg a népesség reprodukciója.

Hópárduc

Floor Blowing Keynaya Kunitsa

A ritkaság kategóriája: 1 - A tartomány perifériájának veszélyeztetett nézete. A Roda egyetlen képviselője. Közép-Ázsia endemikus.

Elosztás: kb. 200 évvel ezelőtt. Az Irbis világválasztékának egy része az Altai-hegység területétől az eredetig terjedt. Lena. Xx elején. Észrevehetően szűkült. és Vost. Felügyesség: A fajok megmaradtak az Altai és a Zap hegyvidéki területeken. Sayana.

Havory:Jelenleg Siberia Snow Leopards-ban élnek a nehezen elérhető hegyi tömbökben, gyakrabban szubalpinban és alpesi övekben. A szokásos életmagasság-intervallum több mint 1500 m.W.M., Az alsó jel 700 m-re csökken (zap. Sayan), csúcs - meghaladja a 3000 m-t (bocsát ki. Sayan, Altai);

Szám: Az előrelátható múltban az IRBIS régióban viszonylag gyakori volt, bár csak egy megemlítette a ragadozó csontok találkozókat a konyhai maradékok között a Makarovo III parkolójában a Lena felső részén, amely körülbelül 25 ezer volt. évekkel ezelőtt . Számát körülbelül 10 ezer. az 1-től kezdődően.5-3 ezer. védett területeken regisztrálták. A Szovjetunió határain belül a 80-as évek elején becslések szerint. 3500 ember élt.

Floor Blowing Keynaya Kunitsa

Japán zöld galamb

A piros könyvben ez a faj "közel a sérülékeny helyzethez" történik. A TIGER CAT (ahogy azt is nevezik) a második legnagyobb ragadozó, és az első hely a Tassansky Devil. Érdemes megjegyezni, hogy a tigris macska a legnagyobb fájdalmas ragadozó Ausztrália területén. . Általában nedves esőfenyőben és tengerparti bozóták között él.

Japán zöld galamb

Gaviális

Ez a szokatlan madár kb. 33 cm hosszú, és súlya körülbelül 300 gramm van egy fényes sárgás zöld színű. Közös a Délkelet-Ázsiában, de találkozik a Sakhalin régióban (Peninsula Krylon, Moneron és Dél-Kuril-szigetek). A madár széles és vegyes erdőkkel büszkélkedhet a cseresznye és cseresznye fákkal, bodát bokrokkal és más növényekkel, amelyek a gyümölcsöket eszik.

A japán zöld galamb ritka kilátás, ezért egy kicsit ismert az életéről. Ma a tudósok tudják, hogy a zöld galambok - monogám madarak. A fészket vékony gallyakból repülnek, és legfeljebb 20 méter magasságban helyezik őket fákra. Úgy gondolják, hogy a partnerek 20 napig tartanak a tojásokat. És akkor a fény tehetetlenül jelenik meg, borított bolyhos csibékkel, amelyek csak öt héttel később tanulnak. Azonban Oroszország ritkán van egy pár vagy állomány zöld galambok, leggyakrabban észrevették őket.

Gaviális

Przewalski ló

A legritkább és elég furcsa krokodil a világon. A gaviális élőhelyek állandó csökkentése és a halállományok 1970-re történő megsemmisítése miatt az egyének majdnem maradtak. De Indiában kidolgozott programokat a ritka krokodilok mesterséges tenyésztésére. Segített növelni a gaviálisok számát 1,5 ezerre. De most ez egy ritka állat a világon továbbra is meghal.

A krokodilok összekeverednek a halászati ​​hálózatokban, és a tojásaik folytatódnak orvosi célokra. A hímek az orr növekedése miatt vadásztak, ami kiváló Aphrodisiának tekinthető.

Przewalski ló

Orangután

Egy állat szinte mítoszává vált. Ezek az utolsó vad lovak az ázsiai síkságon. Szinte minden embert a területüktől és elkapta az embert. Ezért a világban most csak ezer ló, a híres kutató után Nikolai Mikhailovich przhevalsky. Ráadásul a tartalékok és állatkertek fogságában tenyésztik őket.

Az emberek nem sikerült. Az egyetlen hely, ahol elméletileg találkozhatsz Przhevalsky lójával - ezek a mongol sivatagok. Az állat azonban már nem látott több mint 50 év. Ezért a valószínűsége nagyszerű, hogy a vadon élő ilyen lovak lefordítják.

Orangután

Manul

A majmok egy másik képviselője - Orangutan, a vadon, az eltűnéssel is veszélybe kerül. . Hatalmas főemlősök (a felnőtt férfi súlya gyakran eléri a 150 kg-ot) az esőerdőkben és a Borneo-ban található magas fákban. A fák kiválóan lezárják őket. Erős lábak és karok Fogassan megragadják a lianákat, és segítenek az erdőben áthaladni. Az emberszerű majmok kihalásának fő oka - folytatva az élőhelyek eltűnését és a poaching-t. A nemzeti parkok megteremtése bizonyos mértékig segít az eltűnés támogatására.

Manul

Vissai Warthogy sertés

Manul - ragadozó emlős a harcsa. Vad macska nagyon bolyhos és hosszú gyapjúval - a test egy négyzetcentimétere legfeljebb 9000 szőrszálat jelent! A szőrme a macska bolyhos és vastagsága.

Manul - állati méret egy házi macskával: testének hossza 52-65 cm, a farok 23-31 cm 2-5 kg.

BEOCT IN TYVA, Altai és Transbaikalia. Második neve - Pallasov macska - a német naturalista tiszteletére kapott. Val vel. Pallas, aki először 1776-ban írta le Manulát.

Malulan maga - az összes vad macska leginkább lassú és erőteljes, nem tudja, hogyan kell gyorsan futtatni. Manul vezet egy letelepedési és magányos életmódot. Minden állat különálló, szigorúan meghatározott területen él, amellyel azonnal kiutasították véletlenszerűen egy szomszédot. A vadászat korán reggel és éjjel jön, a nap bujkál és lerakja a lyukakat vagy a réseket. Fő étele rágcsálók, de elkaphat egy nyúl vagy kis gopher, madár. Nyári elkapja a rovarokat.

Ritka vagy rendkívül ritka volt, és a száma továbbra is csökken. Helyek a kihalás szélén. A faj pontos száma ismeretlen a rejtett viselkedés mangja miatt. A számának legnagyobb befolyása a szőrszálak vadászatával van ellátva.

Vissai Warthogy sertés

Hal filin

Ez az állat a Béke Béke könyvében szerepel 1988-ban. Mindössze 60 éve (3 generáció a VISAI WARD SERG), az állatvilág száma 80% -kal csökkent. A lakosság katasztrofális csökkentésének okai ellenőrizetlen vadászat, a természetes élőhely és a közeli kereszteződés átalakítása. Eddig ez az állat csak 2 szigeten található - Negro és Panay.

Hal filin

Sumatran rhino

. A hal filin előnyben részesíti a régi fák üregeit a közelben, azonban az öregember és a dömpingfák gyakran definiálják, amelyek elkerülhetetlenül kiszorítják ezeket a madarakat az élőhelyeikből. Ezenkívül a halászok Frank a Poachers, és gyakran bejutnak a csapdába, amikor megpróbálják húzni a csalit. A vízturizmus fejlődése a távoli keleti folyókban, és ezért a madarak aggodalmának növekedése fokozatosan csökken a filinok számának csökkenéséhez, és megakadályozza a reprodukciójukat. Mindez azt eredményezte, hogy ma ez a faj eltűnése alatt áll.

A hal filin a világ egyik legnagyobb baglyja, valamint a legnagyobb képviselője. Érdekes módon ezek a madarak két különböző módon vadászhatnak. Leggyakrabban a Fishili Filin halat keres, egy kőre ülve a folyón, a parttól, vagy egy fával lógott a folyó felett. A ragadozó, filin merül a vízbe, és azonnal elég éles karmokkal merül fel. .

Sumatran rhino

Piros vagy hegyi farkas

A legkisebb orrszarvú a világon. Még nem sokáig élt Thaiföld, Indonézia, Malajzia, Kína és Banglades mocsarak és trópusi erdőkben. Most a kihalás szélén van. A Sumatran Rhinosnak csak 6 populációja van a világon, amely Sumatra szigetén, Borneo és a Malay-félszigeten él.

Az állatok egyenként élnek, így a pontos összeget nagyon nehéz kiszámítani mennyiségüket. A szakértők szerint ezek a rhinosok legfeljebb 275. .

Piros vagy hegyi farkas

Kaszpiai tömítés

A vörös farkasok ragadozók, a CUON család képviselői - P.

Ezek az egyetlen farkasok ebből a családból, aki túlélte és élt ezen a napon. Ez a faj nagyon ritka. Ezenkívül a szélén van, ha nem teljes, akkor fokozatos eltűnés.

Vörös farkas elterjedt Tien Shan és Altai dél felé az indoostán csúcsára, Indochina és Maláji szigetvilágra. Függetlenül attól, hogy az élőhelyétől függetlenül a fajok farkasát egy személy üldözi. A vadászat elégedett a farkasokkal, megfosztották a takarmányt és a maratást. Ezenkívül olyan betegségek, mint a veszettség és a pestisek hozzájárulnak a vörös farkas eltűnéséhez.

Külsőleg a hegyi farkában a funkciók nemcsak a farkas, hanem a sakálból és rókákból is elcsúsznak. . A vörös szőrzet különösen észrevehető télen. Ebben az időszakban a gyapjú különleges fényerőt, pompát és denut megszerez.

A felnőtt farkas tömege 14 és 21 kg között változik, és testhossza körülbelül 1 méter. A nőstények szignifikánsan kevesebbek - 10 - 13 kg. A marmagasság eléri az 50 cm-t.

Vadár piros farkasok, csak összegyűjti több tucat célú állományokat. Ez lehetővé teszi számukra, hogy cselekedjenek, nagyon szervezettek. Élelmiszerek főként nagy pofák: vaddisznók, rozsdák, de alkalmakkor, a növények, a nyulak, a madarak és kevésbé házi juhok válnak.

Kaszpiai tömítés

Fülöp-szigeteki krokodil

A huszadik század elején a kaszpiai pecsét népessége számos és számozott egy millió ember. Volt egy kicsit több mint száz év, és a tengeri emlősök száma 10-szer csökkent - akár 100 ezer. A tudósok előrejelzik a populációk további csökkenését számos tényező miatt: a környezetszennyezés, az éghajlatváltozás, az élőhely megsemmisítése és a betegség. A legtöbb akut probléma a fiatalok halálozási aránya a vadászat eredményeként. Mivel a hülye vadállat vadászatának nehéz lecke, a Poachers előnyben részesíti a védtelen anyagot (kölykök pecsét). Egyes jelentések szerint a felvétel évente eléri a 6-7 ezer embert. Ez a szám összehasonlítható a megengedett lövéshez. Így a népességcsökkenés még alacsony vadászatban is garantált. A tudósok hisznek - a halászati ​​pecsétet több éve tiltani kell.

Fülöp-szigeteki krokodil

Észak-Long-Haired Vombat

A kis krokodilok kizárólag a Fülöp-szigeteken élnek. És a kihalás szélén is. Pusztítsd el őket, leggyakrabban a poacherek, amelyek sajátos halászati ​​módszereket alkalmaznak.

A Fülöp-szigeteki krokodilen való vadászat tilos, de a népesség még mindig csökken. És most csak 200 egyének világában.

Észak-Long-Haired Vombat

Fekete gólya

A kihalás szélén, ez a Wombat a bolygónk egyik legritkább állatának tekinthető. A földön kevesebb, mint a Sumatran tigrisek. Mindegyikük egy rendkívül kis népesség maradt az Eping Forest Nemzeti Parkban (Eping Forest), amely Queensland központjában található, Ausztrália központjában található. Az említett állatok lakosságának csökkentésének oka A tudósok az élőhelyük változásait vizsgálják. Adja hozzá ezt a másik tényt, hogy a méh a kedvenc dingo bányászat. A WOMBS jellemzően eukaliptusz erdőkben él, rétek lédús fűvel és laza talajjal.

Fekete gólya

USSURIAN TIGER

Ez egy széles körben elterjedt, de ritka faj, amelynek száma csökken, mivel az erdők információi és a mocsarak adóanyaga. Ma a madár megtalálható az erdőkben a Kalinyingrád és a Leningrad régiók a déli primorye. A fekete gólya előnyben részesíti a süket, a régi erdők tározójait.

Ott van a régi magas fákon (és néha a sziklák alkalmából) fekete gólyák épít fészket, amelyeket ezután több éve használnak. . A lebontott tojás tojásokat (4-7 darab) A partnerek kénytelenek lesznek, míg 30 nap alatt a csibék nem lesznek.

USSURIAN TIGER

Amur Hora

A macska - ussuriy tigris képviselője, a piros könyvben felsorolt, a kicsi miatt. Különböző források szerint Oroszországban 450-500 ember van. Néhány számú amerikai tigris, néha Altai, Szibériai, Amur, Northskaya vagy Manchursky, Kínában él - legfeljebb 40-50 egyének. USSURI TIGER - A tigrisek egyetlen alfaja, amely a nehéz életkörülményekhez igazodik az északi körülmények között. A nagy macska súlya eléri a 200 - 220 kg-ot, és hossza (a farok mellett) eléri a 3 - 3,8 m. A mancsok puha és széles betétei nem adják meg a fenevadat, hogy a hóba esnek, és nyáron csendben segítenek a fű körül mozogni. . . Jelenleg az USSURI TIGER az őrség alatt van. By the way, Oroszország gyilkosságának, egy nevetséges bírság kiszabásra kerül, és Kínában egy tigris gyilkosságja bünteti a halálbüntetést.

Amur Hora

Pók barangolt

Amur GROA - A Harla nevű hegyi kecske alfajja, amelyet a Primorsky Területben találtak 600-700 kecske és kecske mennyiségében. Az állam által védett. Barátai-rokonai az Amur hegységben Himalájában és Tibetiben élnek, Ritkán átírják Amurot.

Gryl fél egy farkastól, és gyakran meghal az arrogáns fogaiból. Általában úgy tűnik, hogy a farkasok a legfontosabb kecske. Valójában csak egy igazi kecske nyugodtan eszik Amur Malalát, hozta be a piros könyvet.

Pók barangolt

Fülöp-szigeteki foltos szarvas

Emellett az a tény, hogy az állatvilág ez a képviselő hihetetlenül ritka, ez is az egyik legszebb baromfi pók. Ez a pók a délnyugati indiai trópusi erdőkben lakik, a fák koronái magas épületei. A faj fiatalabb képviselői a fa gyökerei közelében élnek, ahol áshatják, és megduzzadnak a vastag pókhálót. Veszély esetén elrejtik a lyukaikat.

Fülöp-szigeteki foltos szarvas

Calan vagy Marine Out

A ritka állat gyapjúja vöröses-arany színű. Ezzel a háttérrel szemben: "szétszórt" kis fehér foltok. Habitat - A Fülöp-szigetek-szigetek szigetei trópusi erdők. A szarvas filmjén a közelmúltban eltávolították. Érdemes megjegyezni, hogy az állat fő ellensége egy farkas. A legtöbb szarvas meg halat március-áprilisban - szezonban, amikor az állatokat télen gyengítik.

Calan vagy Marine Out

Loggerned

A Kunihih ragadozó tengeri emlős családja, a szélesebb körök közelében. . Kalan él a Csendes-óceán északi partján Oroszországban, Japánban, USA-ban és Kanadában. A XVIII-XIX. Évszázadokban a Kalan értékes szőrme miatt a ragadozó megsemmisítést előre jelezték, amelynek eredményeképpen a megjelenés a kihalás szélén volt. A huszadik században Kalanok szerepeltek a Szovjetunió piros könyvében, valamint más országok biztonsági dokumentumaiban. 2009-től a Kalan Hunt szinte tiltott a világ minden régiójában. Kalanovra csak az Alaska - Aleutams és az Eskimos bennszülött lakosságát vadászhatja, és kizárólag a népi kézművesek és élelmiszer-étrend fenntartása, amelyek történelmileg letelepedettek ebben a régióban.

Loggerned

Kék Ara

Nézd meg a tengeri teknősöket, a loggerhdov nemzetség egyetlen képviselője, vagy a meztelen tengeri teknősök. . A teknős húst messze a leginkább finom, csak a helyi törzsek fogyasztják az élelmiszerben, de a tojásai finomságosak voltak. Korlátlan díjuk az elmúlt 50-100 évben az ilyen típusú teknősök számának nagyon súlyos csökkentéséhez vezetett. .

Kék Ara

Hogyan lehet megmenteni az állatokat? piros könyv

Különböző papagájok, amelyek nem találhatók a vadon élő állatok körülmények között. A tudósok általi kísérleteket a lakosság helyreállítására nem sikerült sikerrel koronázni, és az utolsó felnőtt férfi 2000-ben meghalt. A fogságban csak 30 ilyen madár van. Az egyik oka annak, hogy a föld arcától származó sok állat eltűnésének egyik oka a természetes élőhelyük személyének megsemmisítése. Az erdők, az ipari szennyezés, a bányászat és egyéb tevékenységek csökkentése az állatvilágra kényszerített képviselői, amelyek az élőhely új területeire költöznek, aminek következtében meghalnak. Állatok készítése a piros könyvben - egy módja annak, hogy figyelmeztesse az embereket ilyen veszélyről, és gondosan kezelje az összes állatot.

Hogyan lehet megmenteni az állatokat? piros könyv

Az állati kihalás fő okai

Vissza a 16. században, először szembesült azzal a ténnyel szemben, hogy miután az aktív vadászat az erdőkben megszűnik. Ezután a királyok kezdtek bevezetni az ellenőrizetlen állatok és madarak tilalmát.

A 19. század végén a tudósok világossá váltak, hogy egyes állatok eltűnhetnek örökre, és a 20. század elején ez a megértés minden emberhez jött. 1948-ban volt A Nature Protection Nemzetközi Szövetsége szervezett. Ez az Unió létrehozott egy különleges bizottságot, amely összeállította a ritka és eltűnő állatok listáját. Mindegyiküket a ritka fajok enciklopédiájában rögzítették.

Ezenkívül számos ország saját piros könyveket készített, amelyek már több mint 250. Például, van egy piros könyv az Orosz Föderáció, amely Ritka és eltűnő állatok Oroszországban élnek. Ilyen állatok állami biztonság alatt vannak, Tilos a vadászat.

Az állatok megőrzésére különböző országokban, különleges Tartalékok, foglalások és óvodák. Néhány legnagyobb:

 • Északkelet-Grönland Nemzeti Park;
 • Alaszkai Nemzeti Park, USA;
 • Limpopo park Afrikában;
 • Nagy tengeri park Ausztráliában;
 • Nemzeti Hawaii Park, USA;
 • A korall-tenger természetes parkja New Caledónia szigetén a Csendes-óceánban;
 • Big Arctic Reserve, Oroszország.

Az állati kihalás fő okai

A nemzetközi red book-ban felsorolt ​​állatok

Valójában számos olyan alapvető tényező van, amelyek az állatok eltűnésének oka:

 • Éghajlati viszonyok megváltoztatása;
 • természeti katasztrófák (pulóverek, tüzek és más természetes katumlizmusa);
 • Emberi tényező: környezetszennyezés, gátak építése, erdők vágása, mocsarak és t. D.
 • A lakosság folyamatosan növekszik, ennek eredményeképpen Lyuli kénytelen új földterületeket mesteríteni és letelepedni rájuk. Ez az állatok elemi extrudálása a szokásos élőhelyükből;
 • boaching és fogott;
 • Az állatok megsemmisítése.

Ha az ilyen tendenciák nem állnak le, a fauna-képviselők számos kategóriája eltűnik a Föld arcába, visszafordíthatatlanul.