A cápák típusai

A cápák általános jellemzői

A cápák általános jellemzői

A tudomány emlékeztet ezekre a szörnyű tengeri ragadozókra a porc hal, a chorda típus és az úgynevezett "cápa" osztályához. Az oroszul önmagában a "cápa" név a Skandináviából származott az ősi időkben, amikor a Vikingek általában a HAKALL FISH szónak nevezték. Alapvetően sós víztestekben élnek, de vannak olyan fajok, amelyek édes vízben élnek.

A megjelenés és a szerkezet jellemzői a következők:

 • A kis fajok (ők is alsó) legfeljebb 20 cm hosszú, a legnagyobb (például a bálna) elérése és 20-szor hossza, súlyuk körülbelül 34 tonna lehet;
 • A csontváz nem rendelkezik csontokkal, teljesen porcszövetből áll;
 • A test áramvonalas formájú;
 • A bőrt mérleggel borítják, és dombornyomott kiemelkedések vannak.

Egyébként a cápa bőrének mérlegei nagyon sűrűek és tartósak. Sok tudós azt mondja, hogy erőteljesen nem rosszabbak a víz ragadozó fogaihoz.

Mint bármely más hal, a cápa van egy gillje, a mellkasi bordák előtt vannak. Ezek a ragadozók nagyon alacsony vérnyomással rendelkeznek, így a tónusban lévő véráramlás fenntartása érdekében folyamatosan kell mozognia. Az ilyen ragadozók egyes fajai azonban nagyszerűnek érezhetik magukat, a tartály alján fekszenek, és szivattyúzzanak a vizet a köpenyeken keresztül.

Sajátosságok

Mi különbözteti meg a cápát minden más halból - ez az úszásbuborék hiánya. Ő egy hatalmas májat helyettesít, amely 1/3-at veszi ki az ez a ragadozó testének teljes tömegétől. Ezenkívül a porc-szövetek bordái és kis sűrűsége itt reagál.

Érdekes módon foglalkoznak a ragadozók emésztési rendszerével. Her stomach is very elastic, so that it can absorb a large amount of food, but at the same time, it does not stand out enough of the gastric juice for digestion, and then the predator makes the following: it turns his stomach inside out és megszabadul a felesleges tápláléktól. A gyomor maga nem szenved ilyen cselekedetek. A porma cápák meghaladják az emberi 10-szer, és képesek az infraundák és az alacsony tisztaság érdekében elkapni.

Ezekben a ragadozókban és szagban nagyon fejlettek: nem csak vízben, hanem a levegőben éreznek. Nagyon akut érzik a vér szaga, és ha ez a vér maga nagyon kevés. Az arány 1: 10.000.000, egyenértékű a medencében hígított teáskanál.

A cápa nagyon lassan úszik - csak körülbelül 5-8 km / h. De ha a ragadozó zsákmányt folytat, akkor a sebessége legfeljebb 20 km / h-ig terjedhet. És melegvérű típusok (fehér vagy Mako) képesek úszni 50 km / h sebességgel. Ezeknek a ragadozóknak a várható élettartama a típustól függ: egyes fajok körülbelül 30 évesek, mások (például a bálna, a sarok, a homokkategóriák) több mint 100 éve élhetnek.

A cápák típusai

fehér cápa

A cápák típusai

A fehér cápák tökéletesen illeszkednek a különböző környezeti feltételekhez. Ők közösek az egész világon, de a mérsékelt éghajlati régiók tartják. De néha láthatóak a trópusokban, az Alaszka partján. A világon a fehér cápa klaszterek kis helyei vannak, ahol rendszeresen, évről évre, megfelelnek a ragadozóknak. Ezek Ausztrália, Új-Zéland, Kalifornia és Alsó-Kalifornia, Dél-Afrika és Földközi-tenger partvidéki vizei.

A leggyakrabban a csomagok által küldött vadászaton, de gyakran vadászik és egy. A fiatal fehér cápa étrendje egy kis hal. Mivel azonban az íz-preferenciák megváltoznak, és a felnőtt magánszemélyek elkezdenek vadászni a pecséteket és a tengeri életmódot vezető állatokat. Annak érdekében, hogy állandó testhőmérsékletet tartson fenn, a cápa sok kalóriatartalmú ételre van szüksége. .

Fehér rozsdás cápák. A férfi nyolcéves korát szaporítja, amikor a testhosszuk legalább 3,5 m-re érkezik. Nőstények - 12 év alatt, és testüknek 4,5 m-re kell növekednie. A tudósok még nem tudták megbízhatóan megállapítani az űrlap sokszorosításának biológiájának számos aspektusát. Ugyanakkor 5-10 fry, a test hossza, amelynek hossza 120-150 cm. A várakozási időszak alatt, amely állítólag körülbelül egy évig tart, az embriók nem támogatott tojást fogyasztanak az anyai méhben. Így támogatják a vitalitásukat, és lehetőséget kapnak a teljes fejlődésre.

Fehér cápa - a halak egyik legnagyobb ragadozója. Az üveg cápa vérszomjas képének ellenére, amelyet a Stephen Spielberg "Jaws" kultuszfilmjében mutatott be, a valóságban fehér ragadozók ritkán támadják az embereket. Valószínűleg egy személyt támadnak, tévesen véve a pecsétre. Érezte, hogy a bányászat nem kövér, a cápa lehetővé teszi az áldozat. De a cápák vadállományokkal vadásznak, és talán minden farkának meg akarja győződni arról, hogy ez nem pecsétet. Azonban csak egy ragadozó harapás hegyes fogakkal végzetes lehet. Ugyanakkor a rekreáció ilyen szélsőséges nézete egyre népszerűbb lesz a világon, mint úszás cápákkal.

Citrom cápa

A cápák típusai

A nevét a világosbarna, sárgás testtesthez kapott. Vannak ilyen lehetőségek is -Hell cápa,Panama Ostozuba és Rövid lepárkányok. Nyugat a trópusi vizekben Afrika nyugati partján, Észak- és Dél-Amerikában. Gyakran találkozik a sekély vízben. A legtöbb sűrű cápa populáció a Karib-térségben található, Florida partjainál és az Antille-szigetek környékén.

Citrom Cápák - Major ragadozók. Az étrend minden méretű halból áll, amelyek a cápa élőhelyén találhatók. Támadások polipok, rákok, tintahal. Nem ritka esetek, amikor más, kisebb típusú cápák a ragadozó szájába esnek. A száj éles fogakkal nyalható. Az alsó állkapcsokat az áldozat tartására használják, és a felső éles vágók nagy mennyiségű húst takarítanak el az extrakcióból. A cápa nem üldözi az áldozatát, hanem mozdulatlanul, hogy az alján feküdjön. A megfelelő színezés a homok hátterére merül fel. A közeledő cápa bányászat egy villámcsapást és gyorsan eszik.

A hal előnyben részesíti az éjszakai életet. Rendszerint 100 m mélységben tartja a parthoz., Bár bizonyíték van arra, hogy a bányászat keresése akár 400 méteres merül fel. A felnőtteket egyenként tartják, és a fiatal cápák alkotják azokat a állományokat, amelyek a part menti mangrovákban "legel". A becsült várható élettartam 15-20 év. A megfigyelt cápák legrégebbi 30 éve élt.

Sok érdekes kísérletet végeztünk Lemon Sharb segítségével. A tanulmányok kimutatták, hogy ezek a halak nagyobb figyelmet fordítanak a vízben lévő tárgyakra piros vagy narancssárga. Az ilyen jelmezek, a mentő mellények, a körök és a csónakok egysége a cápa vadászat érdeklődését okozza. Ugyanolyan hatással van bizonyos hanghullámok. Tehát az alacsony helikopter repülő, amelyet egy ragadozó is észlel, mint a vadászat megkezdésének oka.

. Ezek a halak jól illeszkednek a fogságban, könnyen alkalmazkodhatnak a különböző sótartalom vízhez. Miamiban és Floridában is megtanultak, hogy megkapják az utódokat a cápákból, amelyek az akváriumokban vannak. By the way, citrom cápák egy kísérlet során Találd meg, hogyan kell használni az élelmiszerhívás gombot. Az intelligens ragadozóinak megnyomása friss húst kapott.

Kalapácsfejű cápa

A cápák típusai

Az állat kalapács jellemzője egyszerre több funkciót hajt végre:

 1. A végén található szemekObukhov»Hammer Engedje meg, hogy a hal 360 fokot nézzen körülötte.
 2. A hal kalapács képes nagyon gyenge elektromos mezőket rögzíteni, amelyek minden élő halat bocsátanak ki. Még akkor is, ha az alsó hal a homokban fekszik, nem fogja megmenteni a cápától. A tudósok megállapították, hogy az elektromos kibocsátásokat egy millió volt.
 3. Kalapács, amely eléri a lenyűgöző méreteket, egyfajta úszó, amely egy halat.

Hummer cápa étrend teszik fel többnyire alsó halat korcsolyát és lepényhalat, de a cápa nem történik meg mindenkivel, hogy eljuthat a szemébe, és érdeklődik vele. Ismételten látták, hogy még elég cápa is volt, ami a hajókból származik. A rokonai támadása is megtörténik, a többi cápa maradványai megtalálhatók a cápákban, valamint a farok - távoli rokonai.

Az agresszív ragadozó dicsősége, ezek a cápák, mivel a reprodukciós időszak alatt különösen agresszívek. .

A speciálisan cápa azonban nem támadja meg az embert, ha ez történt, akkor egy személy nehéz kijutni a harcok egészéből - a cápa úszik nagyon gyorsan és villámolva. A fej alján található kis szája azt az elképzelést követi, hogy nem tud nagy károkat viselni, de ez nem. A száját leállt, bár kicsi, de nagyon éles és szilárd fogak.

Érdekes módon a kalapács cápa bőrének érzékeny a barnításra, hosszú találatával a víz felszínén és sekély vízben. Az állatvilágban csak egy személy és sertés ugyanolyan jellemzővel rendelkezik.

Nagy cigaretta cápa

A cápák típusai

A Bigzor-up szivar cápa (ISISTIUS PLUTODUS) széles körű rokonai között, amelynek testhossza nem haladja meg a 42 cm-t, még nevetséges - hangszórók, meglepően hosszú és éles fogai az alsó állkapocs, hogy a bulldog. De ez a ragadozó egyedülálló a fajta, mert képes megölni a halat vagy a tengeri állatokat, többször is meghaladja a méreteket.

A dolog az, hogy a szivar cápa, mint a brazil Bolshezorkaya cápa (az iSistius brasiliensis) - az Aclaus-etoparazit, az áldozat testében észrevétlenül, és egy eltérő szilárd húsdarabot észlel.

Ezt a halat a Mexikói-öbölben 1964-ben kapta meg, nevet kapott, és az új-zélandi ichthyológus Jack Garrik és az USA Stewart Springer cápainak szakértője volt. Ebben az évben a nagy vágású cápa nagy mélységű vonóhálóval - találták többek között.

Ettől a pillanattól kezdve a következő években csak 10 fő a nagy szivar cápa fogott. Mindegyikük a világ óceánjának különböző, de kizárólag mély régióiban - a déli és észak-amerikai partok több száz kilométerére, az Azori-szigetek közelében, nem messze Kelet-Afrikától, Japán és Ausztrália közelében, nyílt terekben a csendes és atlanti óceánok.

Szünetmentes szivar cápa - ez egy hosszú és keskeny test, amely egy hülye fejjel, rövid alakjával végződik. Az ovális forma nagy, szorosan ültetett szeme kiváló binokuláris elképzelést biztosít a "célzás célzásához", két nagy lyuk a levegőben a fejen van.

A lyukak gyakorlatilag nem észrevehetőek, de a száj tökéletes a szíváshoz - a nagy húsos ajkak képesek szilárdan összekapcsolni a szivar cápát az áldozat testével. . Az összes többi cápa között a szivar cápa nagy része a legnagyobb fogak, ha összehasonlítják őket a méretével arányban.

Cápa kitto

A cápák típusai

A Cápa Csoport egyik legszokatlanabb és érdekes képviselője a halak bolygón jelenlegi élet. Ez egy bálna cápa (rhincodon typus), amely hosszú, különböző adatokban, 15-20 méter és súlya 13-18 tonna (néha több mint 20 tonna).

Ilyen nagyméretű, ez a cápa, ellentétben a törzsi törzsekkel, szinte biztonságos az emberek számára. Ez annak köszönhető, hogy a bálna cápa, mint az ízletes bálnák, a plankton, sekély hal és tintahal.

A bálna cápa meglehetősen vonzó megjelenésű (kivéve, ha természetesen nem veszi figyelembe a rémisztő méreteit az első ismeretben). .

Sötétszürke, kék, barna vagy akár enyhén vöröses háttéren egyértelműen megkülönböztethető a fehér vagy sárga vonalak metszéspontja és az azonos színű fényes kontrasztos foltok. Emiatt az Óceánia és Délkelet-Ázsia egyes nyelvén egy bálna élesnek nevezik "csillag". A Patter Pattern minden egyes személy számára tisztán egyéni személy. .

A bálna cápa biológiájáról hosszú ideig nagyon kevés volt. Tény, hogy csak az elmúlt évtizedekben, részletes adatok migrációja, életmód, reprodukció és t kezdett megjelenni.D. A bálna cápa első példánya 1828-ban megütötte a tudósok kezét.

.D.) Lehetővé tette a fátyol megnyitását a csodálatos lények "magánéletének" felett.

Cápa szürke reefova

A cápák típusai

Szürke zátony cápa - aktív éjszakai ragadozó, ritkán vadászik fényes időben.
Délután egyedül vagy kis csoportok, lassú járőrök a zátony határain, és gyakrabban tartanak egy lapos alsó rész körül a sziklák alján, vagy akár a nap folyamán is fekszenek. Legfeljebb 60 m mélységben fordul elő (1 km-es adatok). Az embernek észrevehető érdeklődést mutat, és néha a fürdéshez közelebb próbálkozik.
A búvárok közül az egyik legkedvezőbb és kíváncsi.

A mérsékelt méret ellenére az agresszív viselkedés lehetővé teszi, hogy domináljon sok más kapcsolódó faj, még nagy méretű.

.kv. Ugyanakkor nem területiak, hanem társadalmi.
A nap folyamán ezek a ragadozók a korallzátony alapja közelében gyakran 20-30 egyének csoportot alkotnak, este szétesik az este, amikor a vadászat kezdődik. Kommunikáció a csoportban, nem zavarja, t.nak nek. Az esetek továbbra is kemények.

A szexuális érettség 6 év után következik be. Ezek az állati halak. Egykor a nő 6 fiatalnak minősül. Az újszülött hossza legfeljebb 71 cm. A szürke zátony cápa felelős az emberek számára számos támadásért, a zátonyoktól a Vörös-tenger legveszélyesebbé válik, és óvatosan kell kezelni.
Egy könnyen támadható. Ehhez a búvár eléggé "felveszi", hogy felgyorsítsam.

Az agresszíven hangolt ragadozó a cikcakokkal úszni kezd, bemutatva a "fenyegetés jelentését":

 • Sutuge sungled bor,
 • Frissített mellkasi bordák,
 • Éles farok,
 • Megnyitott pall,
 • Rylov.

Ha ugyanabban az időben lebeg a vízszintes kör mentén, akkor a dolgok nagyon rosszak, szükséged lesz cselekedésekre. Soha ne pánik. Ha az erő demonstrációja nem adja meg az eredményt, és a tudatlan búvár nem fog elmaradni, a ragadozó gyorsan okoz több harapást és leveleket. Ez elméletileg számos megmunkált támadást regisztrált, bár senki sem véget ért végleges kimenetelgel. Ezek közül jobbak, hogy távol maradjanak.

Cápa elefánt vagy golyanskaya (óriás) cápa

A cápák típusai

. A cápa szája olyan nagy (legfeljebb három méter átmérője), hogy a kis fogak teljesen láthatatlanok. Úgy tűnik, hogy ilyen szája van, könnyen enni nagy állatokat. De nem. A cápa elefánt csak Planktonot eszik. Ő, lassan lebeg, nyitott szájjal, hatalmas mennyiségű vizet szivattyúz a planktonnal, a víz, majd szűri a gillákat, és Plankton fecske. A gyomra felemelkedhet egy csomó ételhez.

A gigantikus cápa egy másik neve - a "keményforrasztó cápa", mivel szereti úszni a víz felszínén, helyettesíti erőteljes testét meleg napsugárzással. Különösen aktívan, az óriási cápa nyáron és tavasszal és a hideg szezonban, amikor a plankton kevésbé válik, akár a testzsír-tartalékok rovására, akár a Planktonnak nagyobb mélységben (fel 1 km-re).

A cápa májja súlya 1/5, a zsír nagyon hasznosnak tekinthető egy személy számára, és a csontokkal rendelkező húst használják az emberekben. Ezért ezek az óriások tömegesen megsemmisülnek. És sajnálom, mert teljesen ártalmatlanok.

Akula buck

A cápák típusai

A bika cápa teljesen egyedi teremtés. Ez a halak - a támadások megsemmisítéseinek több mint felének bűnössége a fürdőruhákban. Ez a hal - az egyetlen olyan cápa, amely hosszú ideig friss vízben élhet. És ez a cápa, hogy az undorító hírneve, megtalálható az óceánok vizében. Úgy véli, hogy ugyanolyan közelebb van ezekhez a fenomenális ragadozókhoz.

Bika cápa, hülye, a Carcharminformes családhoz tartozik. .

Zhabra és rektális vasaló azok az eszközök, amelyekkel ez a faj eltávolítja vagy kiemeli a sót. Vannak olyan esetek, amikor a bullish cápákat 4000 km-re emelték az Amazon-ról. Nem meglepő, hogy van egy tény, hogy egy bika cápa New Jersey, Illinois, New York központja és más nagyvárosok.

Folyamatosan él ez a vérszomjas állatot Mississippi és Nicaragua tavakban, valamint a banda folyón. Indiában, az úton, a bullish cápa nagyon fél, és olvassa el - amikor a legmagasabb kasztból származó emberek holttestei a szent folyami vizekbe kerülnek, ez a húst az első állványhoz shark-bull. A felnőttek nem válogatnak az élelmiszerben. Étrendük, szabályként - delfinek, nagy gerinctelenek, kefal és más halak. A bika cápák nem hajlíthatók, saját fajtájuk képviselői és a legrosszabb ember.

Leggyakrabban ezeknek a halaknak az áldozatait egyedülállóvá váltak, és a vérszomjas ragadozók reggel vagy a késő szürkületben támadtak meg, és általában kis mélységben - 0,5-1 méter. A bika cápák megváltoztathatják a test színét a sötét szürke, így még a sekély vízben is nem túl észrevehetőek. Különösen veszélyesek a sáros vízben. Vannak olyan kegyetlen támadások, amelyeket szarvasmarha cápák az elhalasztott folyó emberek.

Zebra akula

A cápák típusai

Zeber cápa rendkívül szép. A szépségét gyakran az "ökoturizmus" tárgyaként mutatják, nyilvános akváriumokba helyezve.

A cápa hossza meghaladhatja a 3 m-t., Azonban egy személy veszélye, nem hordozza. A cápa nagyon engedelmes és lassú, nem bánja, amikor egy személy közeledik. Az egyetlen dolog, amit emlékezni kell - ne érintse meg a halat, védő reakciót provokálhat. Vannak olyan esetek, amikor a cápa Busta búvár húzza a farkát.

A mai napig csak egy fix támadás van egy zeber cápa egy személyre, akit nem vetett ki. . A táplálkozás étrendje puhatestűek és rákfélékből áll. Zeber cápa - éjszakai hal, inkább a sötétben vadászik. Minden könnyű nap eltelt, pihen, alul. Zeber cápa cápa, csak egy évente cápák összegyűlnek nagy állományok tenyésztésre. Ez a cápa egy tojás tulajdonában van: a nőstények több tucatnyi tojást termelnek a szezonra, amelyet speciális ragasztó bajuszú buktatókon rögzítenek.

Zeber cápa halászó nézet. Az uszonya a főzéshez megy, a húst friss, sós vagy szárított. A cápa zsírját vitaminok készítésére használják. A hal liszt termeléséhez is.

Jelenleg a fajok számának értékelését a megőrzés szempontjából kiszolgáltatottnak tekintik. A korallzátonyok csökkentése, valamint a cápa élőhelyének felszíni vizeivel való aktív részvétele, ami a típus méretének csökkenéséhez vezet.

Akula angyal

A cápák típusai

. Az "angyalok" fogazat úgy nevezik, hogy ne legyenek olyan karakterüknek, amelyek teljes mértékben megfelelnek más rokonoknak - egyáltalán néznek ki, mint bármely más cápa.

És ha egy szerencsés búvár szembesül az egyik "angyal", akkor biztos lesz benne, hogy előtte. Lapos test, szokatlanul széles mell és hasi bordák, kettő valamilyen nem komoly dorsalis bordák közelebb a farokhoz - minden cápa angyal valóban hasonlít egy korcsolyára.

A nevével ez a Cápa családja két elülső mellbéllel tartozik - nem kapcsolódik a fejekkel, ezek a hatalmas bordák úgy néznek ki, mint a szárnyak. Egy pár szem és a lélegzet az angyal cápa fejének tetején helyezkedik el, azonnal mögöttük láthatóak. A cápa testének eleje hasonló a korcsolya testéhez, de a bordák nem lenyűgöznek, és a hátsó rész pontosan úgy, mint bármely más cápa - erős izmok és a farokfák penge.

Az alsó része nagyobb, mint a csúcs, amely szokatlan a cápák számára, amelyben a perem legmagasabb része sokkal nagyobb, mint az alsó, valószínűleg ilyen formája a farok fins volt a ragadozó éles bunkójához. . Angyalok 35 éve élni.

Cápa Mako

A cápák típusai

A cápa maco híres, valamint egy szürke-kék cápa, makréla cápa, bonito, fekete cápa, kék mutató - a hering család nagy charkja, amelyben három további típusú cápa tartalmaz egy nagy fehér és két fajtát hering - csendes-óceáni és atlanti.

Meg kell jegyezni, hogy a múlt század közepén egy további típusú volt - a hosszú távú cápa Mako (Isurus Paucus). A közönséges maco hosszú ismerős rokona kevésbé ismert, és különbözik kívülről csak a mellények szerkezetétől. Ez a fajta, az emlőszínek hossza körülbelül háromszor magasabb, mint a szélességük, és a sajátos szárnyak hasonlítanak.
A két szorosbarát ragadozó területe, feltehetően ugyanaz.

A Shark Mako látszólag az Isurus Hastilus történelmi cápájának leszármazottja, amely valószínűleg 6 méter hosszú, súlya közel 3000 kg. Ez a cápa a kréta időszakban élt, és oszlik meg a tengert Conorals, Ichthyosaurs és Pleets. Szürke-kék cápa Mako - az egyik leginkább agresszív cápa. Nagyon veszélyes egy személy számára, mert félelmesen támadja a tengerben lévő potenciális zsákmányt.

A cápa Mako elérheti a 4 méter hosszúat, súlya akár 400 kg-ig. Nincs pontos információ a várható élettartamáról, de feltételezhetően eléri a 15-25 éves korát. Meleg és mérsékelt öv sok tengerén él. Elosztási területe az északi és a japán tengerek szélességétől és déli részén - az Új-Zéland, Afrika és Argentína déli partjaira korlátozott. Gyakran előfordul a nyílt óceáni vizekben, de lehet jelen a tengerparti vízterületen.

Úgy tűnik, hogy az áramvonalas torpedó alakú test hangsúlyozza a hal villám gyors alakjának részleteit. És valóban. A Cápa Mako 60 km / h-ig terjedő zsákmányt kell kialakítani. . De a vízben sokkal nehezebb leküzdeni a környezet ellenállását.

Az ilyen villámcsapások során a szürke-kék cápa Mako előfordulhat a vízfelszín felett 6 méter magasságban! Az ilyen rekord eredmények elérése érdekében nem csak a testület formáinak tökéletessége segít, hanem kidolgozott, összehasonlítva sok más cápa, a keringési rendszer. A számos kapcsokkal áthatolt makuin-makuin izmok folyamatosan vérrel vannak felmelegedve, ennek következtében gyorsan csökkenthetők, és ez fontos tényező a mozgás nagy mozgásainak eléréséhez.

. . Nem úszik közömbösnek Mako-nak és egy olyan személynek, aki az ügy akaratában van, vagy gondatlanságból, amelyet a parttól megrémültek. A szürke-kék cápák támadásának esetei ismételten zajlottak az úszókon.

Cápa lisitsa

A cápák típusai

Más nevei - "tengeri róka" vagy "tengeri vastagság". A cápa testének legkiválóbb része - egy nagy farok. Egyáltalán nem igényel a szépség vagy az úszás kényelmét, hanem a vadászatért. A hal irigység, a róka cápa kezd körül körülöttük, a farok és a hal halak sűrű állományban. . A farok sebessége ebben a pillanatban 80 km / h, így a halaknak nincs esélye arra, hogy meneküljenek.

Ezért a név - "tengeri torok". A cápa nagyon élvezetes, így a hülye hal gyorsan elindul. Ha a gyomra már tele van, és a víz felszínén megölt halak még mindig ott vannak, a cápa róka ugrik a fogyasztott halrészről, és elkezdi elfogyasztani a vízen lebegnek. Itt van egy fényes példa a korlátlan kapzsiságra! Egy cápai róka vadászhat élő halakon, még a vízből is kiugrik. Gyakran szolgálja a rossz szolgáltatást, mivel gondatlan cápa gyakran dolgozik, hogy ragaszkodjon a halászeszközök kiemelkedő farkájához.

Nyanka akula

A cápák típusai

Néhány típusú cápa büszkélkedhetett nekik. Ezek közül szerencsések közül először, talán érdemes megnevezni a cápa nővérét. Számos biztosítékot e teremtmények ártalmatlansága csak alkalmanként keresztezi az üzeneteket a haladatok vérszomjas támadásairól. Érdemes jóváírni a cápa nővérét barátként, vagy megkerülve az élőhely oldalát? Tedd ki.

Cápa Nyanka - az ORECTOLOBIDAE hatalmas családjából, vagy a prédikált cápákból származó kilátás egyetlen képviselője. Ezek a húsevő lények indiai, atlanti, és néhány csendes-óceánon élnek, elsősorban a parton, és nem esik a 6 méternél nagyobb mélységbe.

Ez volt az, hogy a "sötét" cápák, a "rendes" cápa (ginginesmostoma cirratum), egy homok szürke cápa és egy "homokos tigris" mellett volt. Az utolsó három felsorolt ​​faj nem kapcsolódik az igazi Nannyhoz, hanem a gyakorlatban ezek a halak egy fajban kombináltak. A Nyanki cápák flegmatikusnak, lassú parti ragadozóknak tekinthetők. Növelje ezeket a halat 1 és 3,7-4 méter között.

Hol volt ilyen furcsa név - "Nyanki"? Az igazság az, hogy a cápák nem harapják a szerencsétlen áldozatukat, hanem szopni, gyorsan bővíteni a száját. Ugyanakkor süket égéses hang hallatszik, hasonlít egy NyNechki Nynechka Smocking-re.

Ezenkívül a gondoskodó megbízottak állapota az elfoglalt tojástulajdonban lévő cápák egyes fajtái megerősítik az utódok rendkívüli ellátását. Tehát az anya-cápák felfüggesztik a vízi növények tojását, erősítik őket az alga hurkokkal, amelyek saját szájjal szőttek. Így a tojások kiderülnek, hogy az anya által irányított rögtönzött bölcsőben legyen.

Általában a Shark Nannies többsége tojásméretű fajokra vonatkozik. A terhesség 6 hónapig tart. Az egyik félig dühös cápa nő képes 27 embriót elviselni. .

Beloperay cápa

A cápák típusai

Beloperay cápa (Latin "Triaenodon Obesus") - Ezek egy szürke cápa család cápa. A cápa időtartama a korallzátonyok barlangjai és elsajátítása, így a hal második neve egy zátony cápa.

A Beloperay cápa átlagosan 1,5 méter hosszú. A ritka esetek meghaladják a 2 métert. A nőstények általában rövidebb férfiak. Élő zátony fehérítő cápák több mint 40 éve. A cápa testét szürke, ritkán nézett meg másolatokkal, festett vöröses - barna. A Feds szignifikánsan könnyebb (gyakrabban fehér), mint az egész test, így a cápát "BELOPERA" -nek hívták.

A fehér cápák lakossága hihetetlenül nagy, a leggyakoribb cápa. Az élőhelye olyan nagyszerű. Alapvetően a zátony cápák a Csendes-óceán trópusi vizeiben élnek, és inkább a vízre támaszkodnak, ahol korallzátonyok vannak. A fehér cápák mindig az alján maradnak, ahol sokféle polip, rák, kaviár nagy halak, homár és a közepes méretű halak enni. A nap fényes idejében a zátony cápák bujkálnak a barlangokban, amelyek menedékként szolgálnak és egy csapda. Ha a potenciális bányászati ​​vitorlák a barlangba kerülnek, a cápa villámhajót dob, és megragadja az áldozatot. A vadászaton a zátony cápák csak a szürkület kezdetével jönnek ki, és ritkán lebegnek a barlanguktól. Vadászat után határozottan visszatérnek a menedékbe, és gyakorlatilag nem változtatják meg az egész életen.

. Az emberekre támadások számával a zátony cápák harmadik helyen vannak egy nagy fehér cápa és kalapács cápa után. Ezek nagyon vérszomjas-tengeri ragadozók, akik a vízben mozgó elemet támadnak. Mivel a partok a tengerparton csak éjszaka lebegnek, és este nagyon veszélyes, hogy a vízben ebben az időben legyen. Általános szabályként a zátony cápák vadászatosak (kevésbé gyakran), így annak valószínűsége, hogy a támadások áldozatává válik, egyszer két fehérítő cápa.

Hosszú ACLA

A cápák típusai

Ez egy nagyon agresszív és lassú cápa, amely a meleg tengerekben gyakori. Ő türelmesen vár egyfajta zsákmányt a kilátás területén. . Ezen cápák étkezése után a véres víz felszínén sok inspirált állatot vagy halat úszik.

Ez nem történik meg, és az emberi hús. Például a múlt század negyvenes éveiben Dél-Afrikában, egy vízi járművel összeomlott egy ezer utas a fedélzeten. Majdnem minden olyan ember, aki a vízbe esett, életben égett a hosszú cápa.

A lebegő sharks a lebegő hajók közelében kering, mindent megragadnak, amit el fognak dobni tőlük. A show a fogott cápák, bálák szemét.
A hosszú versenyző cápákat az emberek elkapják, mert az élelmiszerbe jutó nagy bordák kedvéért.

Barna cápa

Ez a fajta cápa a test színe miatt kapott nevét. Bőrük gazdag barna szürke-barna színű, és a hasa mindig könnyebb hátul (gyakrabban, mint sárgás és fehér vagy fehér szürke színű). A barna cápák átlagosan növekednek akár 2 méter hosszú, és körülbelül 50 kilogramm. Ritkán találkozhat 2,5 méteres egyéneknek, ami kicsit kevesebb, mint száz kilogramm.

Az Atlanti-óceáni medencében barna cápák széles körben elterjedtek a Földközi-tenger vizein. Alapvetően a barna cápák egy megvert vízben élnek, de gyakran lebegnek a tengerpartra, lépjenek be a folyóparton, sőt mélyen úszni a szárazföldre. Például vannak olyan esetek, amikor a barna cápák találkoztak a velencei csatornákban. Ez azt sugallja, hogy a barna cápák nem félnek egy személytől, és nem figyelnek a zsúfolt kikötők és a kikötők zajára.

Az ichthyológusok magyarázzák az ilyen cápa viselkedését, hogy lassú áramlású békés vizet igényelnek. BROWN ACLAUS - Vilázható. A rugó kezdetével, amikor a reprodukciós időszak kezdődik, a cápák női rohanok egy megfelelő hely keresésében. Leggyakrabban a nagy és kis folyók alacsonyabb áramlása válik. Júniusban fiatal cápák jelennek meg a világon, és enyhén rögzítettek, menj a nyitott óceánra.

Egy férfi barna cápa nagy veszélyt jelent. Őszi vérszomjas, vad, telíthetetlen ragadozóknak tekintik őket. A statisztikák szerint az évente személyenkénti támadások száma szerint a barna cápa második helyen van (valamint a kalapács cápa, homokos cápa és whiteline cápa). A legtöbb támadás az ember halála véget ért. Gyakran barna cápák vadászik kis csoportokat. Ha valaki sikerült megragadnia az áldozatot, akkor az összes többiek azonnal elfogadják a szeleteketől. A vér szaga ezek a cápák magas távolságra érzik magukat.

Homok cápa

A cápák típusai

Az Odontaspididae családnak (vagy Carchariidae) - többféle cápahoz tartozik, kívülről különbözik egymástól. Ezek kétfajta -karcharias (homok tigris) és az odontaspis - homok cápa. A zoológusok között nincs egyhangúság a homok cápáknak egy bizonyos leválatra való hozzárendelésében - egyesek úgy vélik, hogy a többi tudósok szerint karcaric alakú Sielaces, a homok cápák laminált ragadozók. Ezen az oldalon két lehetséges lehetőség a halak szisztematikus leírására. A legtöbb tudós még mindig hajlamos arra, hogy a homokos cápák laminált szatelliák.

A Carcharias három típust tartalmaz - rendes, indokei és ausztrál homokos cápák. Ezek nagy, masszív ragadozók, amelyek elérik a meleg és mérsékelten meleg óceáni vizekben élő lenyűgöző testméreteket - mind a part partján, mind a jelentős eltávolításhoz. A homokos tigrisek a test jellegzetes szerkezete - az elülső gerincfinék alatt van sűrűsödés, amely a hátán található különös humpot képez.

A homok tigrisek hosszúkás fejű, éles, fényes ásással rendelkeznek, nincsenek blable étkezés a szemek előtt, ami szoros kapcsolatot jelez a laminy cápákkal. Sarlós száj az Ajar szokásos helyzetében, a görbék sorai és véletlenszerűen elhelyezett állkapocsba helyezve.
Az "arcok" ragadozó kifejezésével kombinálva ezek a cápáknak meglehetősen félelmetes megjelenése van. Azonban ez nem mindig indokolt.

E következők sok élőhelyén meglehetősen ártalmatlan állatoknak számítanak, amelyek nem fenyegetik az úszók és búvárok életét és egészségét.
. Ezt a hitet a homokos tigrisek támadásainak számos tényezője megerősíti, néha még az ilyen támadások végzetes következményeivel is. Dél-afrikai homokos cápák általában, nyilvánvalóan, mindenesetlen és kevésbé olvasható az élelmiszerben, mint például amerikai "társaik" - zománcozott serpenyőben találtak a gyomorban, és egy másik - egy nagy görögdinnye és egy sertés.

Az Odontaspis nemzetség kétféle homokos cápákból áll - kisméretű és largelas. A finom bőrű homokos cápa különbözik a család más képviselőitől, elsősorban a fogorvos szerkezetétől, az alábbiak szerint az alábbiak szerint. Ez egy meglehetősen nagy ragadozó, amely a világ óceánjának számos hővizes területén él a felső rétegek mélyén 800 vagy több, mint méter. Úgy tekintik, hogy biztonságosnak kell lennie egy személy számára, mivel a személy elleni agresszió esete nem regisztrált. A Bolshaya Sand Shark nagyon ritka nézet, amelynek egyének minden óceánban elkaptak, kivéve az Északi-sarkot. Ez a barna mélyvízi cápa, amely nagy zöld szemeket kiemel. Eléri a lenyűgöző méreteket - néhány fogott egyének meghaladta a három méteres hosszát. Nincs információ az ilyen ragadozók veszélyével kapcsolatban egy személy információi számára - a találkozás valószínűsége ezekkel a mélyvízi halakkal a búvárok és úszók túl kicsi.

Polar Akula

A cápák típusai

Ha az éles család leginkább képviselői esetében az óceán víz elfogadható hőmérséklete +18 fokból kezdődik, akkor a Somniosidae cápa (egyenes) nemzetség egy valóban hideg vizet választotta ki, és úgy véli, hogy meglehetősen kiegyensúlyozott hőmérséklet -2-tól + 7 fok. ?

Az Északi-sark cápa előtt. A Somniosidae nemzetség leghíresebb képviselője - Atlanti-óceán (Greenland, ez egy alacsony fejű) Polar Akula (Somniosus mikrocephalus). Állandó élőhelye Európa északnyugati partja és Grönland partja, néha megtalálható Oroszország északi partján.

Outwardly, ez a hal nagyon hasonlít a torpedóra, és a dorsalis bordák, amelyek névjegykártya-cápa lettek, kis méretűek. Ezek a cápák, akik hosszabb ideig élnek, mint az összes többi - mintegy 100-200 év! A Polar cápa hosszú máj lett, mivel a test minden életfolyamatának lassú áramlása miatt. Nagyon lassan növekszik: az egyén egy tudományos intézetben volt, ahol hosszú ideig - 16 éve tanulmányozták - a ragadozó csak 8 cm-re emelkedett.

A ragadozóban a legnagyobb máj az összes többi cápa, eléri a súlya 20% -át - ennek a szervnek az évszázadok poláris charkái miatt, a mintegy 30 ezer ember éves borjjait végeztek, a műszaki zsírt a májból blasztották.

Halászat Ez a hal halász-sportolók nem érdekesek - gyakorlatilag nincs küzdelem, miután a ragadozót az óceán felszínére hozza, a hajóba emelkedik, mintha egy napló lenne.

Nagy akula

A cápák típusai

Big cápa - az egyik leginkább vizsgált tengeri állat és a legritkább hal a világon. Először 1976-ban fedezték fel, azóta az emberek csak 47-et találtak ezekről az állatokról.

Az öt méteres óriások súlya nagy fejjel és egy méter vastag-héj - egy és fél tonna. Ők táplálják a Kille-t, és nagyon érdekesek. A szájuk belsejéből van egy fényes felület, amely vonzza a kis állatok és a plankton. Ez a legnagyobb fényes tengeri állat! Hatalmas mennyiségű vizet és "élelmiszer" elfogása, a gigant szűrők vízzel, és az étel hatalmas nyelvet tolja be a torokba. Ha egy különösen okos áldozat próbál menekülni a szellem szájából, akkor az ő útjain kis fogak, amelyek mindegyike 23 sorban található!

A nagy cápa vizes teste van, amely nem teszi lehetővé neki, hogy megfulladjon. De gyakran más ragadozók kivonása lesz. Rossz és nagyon lassú cápa, a kőburkolatok állománya megtámadható, ami éles fogakkal könnyedén a teste. Ezenkívül teljesen lenyeli az Couss-t.

Heringcápa

A cápák típusai

Heringcápa (Latin neve "Lamna Nasus") - fajta ragadozó hal a lámpa alakú lámpa.

A hering cápa átlagának hossza 2,5-3 méter (a maximális hossz 3,5 méter), a testtömeg pedig meghaladja a 150 kilogrammot. A felsőtestet szürke vagy szürke kék színben festjük, és a has gyakorlatilag fehér. Néha sötét foltok találhatók a herde cápa testében. A gerincszínek két, amelyek közül az elsőnek van egy könnyű határ. Háromszög alakú fogak, éles edény nélkül.

A cápák a csendes és atlanti-óceánok vízében szenvednek. Különösen az Atlanti-óceán északi részén, a Balti-tengeren, a Lama-szoros vizében. Más cápákkal ellentétben a jég cápa ritkán csökken a nagyobb mélységre, inkább a vízrétegek (főként 30-70 méteres mélységben található).

Élelmiszer A jég cápák főként hering halak (hering, szardínia, makréla és egyéb) és puhatestűek (polipusok, tintahal).

A felkelő cápák potenciálisan veszélyes halaknak számítanak az ember számára. Az emberek támadása nagyon ritka. Mindazonáltal jobb, ha távol maradhat ezekből a cápáktól, mert veszély esetén késedelem nélkül rohan, az elkövetőnek, amely számos fogával harapja őt.

SevengaBnic Akula

A cápák típusai

Félig ruhadarab, vagy hamuüzletes Acla cápa, vagy semi-cerk - az egyik legősibb és primitív. Az összes többi cápa megjelenése hasonló a porc halak őseihez, aki több száz millió évvel ezelőtt élt.

Ők egészen különböznek az anatómiájukban, a legtöbb modern cápákból. Csak a csoport képviselői között hét gillszel van a test mindkét oldalán. Az egyetlen dorsalis fin van mögött, közel a farokhoz, majdnem az anális felett. A hátsó tollazat felső része szignifikánsan nagyobb, mint más uszonyok, és messze hátul.

A mugív membrán hiányzik. Nagy szemek, fényes zöld. Az akkord nem osztható külön csigolya. A testszín általában sötét szürke-barnás-barna színűvé vált. .

Az üledékes sziklák és a fosszíliák kora - mintegy 150 millió év, ez a dinoszauruszok csúcspontja. Ma kétféle hét-barker van, amelyek a különböző típusúakhoz tartoznak. Belépnek a kombájci családba vagy a többfaragbarát cápákba. Az egyik nevét, az alsó állkapocs fogak eredeti szerkezetének köszönhetően kapott család.

Hogy elkapják, mutatják az agressziót, és próbálj meg harapni. Általában 300-600 méteres mélységben találkoznak, de néha 1000 méterre vagy a felület közelében fordulhat elő. Inkább a kontinentális polc külső szélén vagy a lejtő tetején él. A nőstények 9-20 fiatal, tiszta szezonális reprodukciós rend.

Kék cápa

A cápák típusai

A Blue Shark az egyik leggyakoribb típusa SIELERY. A halak a trópusi és mérsékelt vizeken a világ óceánján halásznak. A Skandinávia partján és a Cape Horn partján található. 350 méteres mélységben részesül, így gyakran jelenik meg a part menti vizekben. A legkedvezőbb vízhőmérséklet 7 és 16 Celsius között van. De ellenáll a magasabb hőmérsékletnek 21-23 Celsius fokra. Halak, általában a fő óceáni áramlatokon belül vándorolnak. Nem él hidegvizekben. Ezért az északi jégben és a déli óceánokban nincs.

Ez a hal nagyon hosszú mellinnyel rendelkezik. A farok fins aszimmetrikus. A felső rész sokkal hosszabb. Nőstények nagyobb férfiak. A maximális test hossza eléri a 3,5 méteres súlyt 230 kg-mal. A szokásos férfi hossza 2,8 méterre, a nő, akár 3,3 méter. A súly 120 és 180 kg közötti tartományban van. A 200 kg-os súlyú cápák nagyon ritkán jönnek. A hal teste elegáns, tökéletes áramlással. A bőr kék, világoskék oldala és a hasa fehér. A nagysebességű mutatók nem túl lenyűgözőek. Maximum, milyen cápa képes körülbelül 40 km / h sebességet fejleszteni.

Ez a faj niphelisztikusra vonatkozik. A Paul érlelés egy testhosszban 1,8-2 méter. A terhesség 12 hónapig tart. Általában 80-120 sütés jelenik meg a fények méretétől függően a nőstények. A cápa azonnal indul egy független életet. A fél fejjel nagy halat fogyasztott, a második fél felnőtt méretűnek nő. A kék cápa megkülönbözteti a nagy túlélést, így nagyon nagy számmal rendelkezik.

Azonnal azt kell mondania, hogy ez a faj nagy veszélyt jelent egy személy számára. 2010-ben rögzítették 29 támadást a világ minden tájáról. Ezek közül a 7 végzetes. Szerencsére egy személy nem az ilyen típusú fő étel. Predator szereti a polipokat, garnélarákot, rákokat, homárokat. A halak nagy számban eszik. Alapvetően tőkehal. Támadja a delfinek, a kisebb méretű cápák és a tengeri madarak. Ne szakítsa meg Padalu-t. Vagyis minden olyan állati ételeket eszik, amelyek úton vannak. .

tigriscápa

A cápák típusai

A tigris cápa könnyen meghatározható a tigrin mintákhoz hasonlító sötét függőleges csíkok. . Az életkorral sápadtak és az idősek a cápák szinte eltűnnek. Gyakran látható a korallzátonyokon, a tengeri kikötőkben és a csatornákon, így a személynek való találkozás elég gyakran fordul elő. Diéta teszik fel a halat, más kis cápákat, tintahal, teknős delfinek. Nem történik meg, és Padalu. Jó étvágya bizonyítja, hogy megtalálja a talált leleteket a hasított cápák - darab régi autó gumiabroncsok, rendszámtáblák, autók stb. Emiatt a "tengeri szemétkosár" beceneve.

A bányászat keresésében, a tigris cápa még a tengeri madarakon is támadhat. A támadások esetei az embereknél egy kicsit kevesebbet rögzítettek, mint a fehér cápa. A Kharkroodon és az Aclaut Bull mellett, belép a legveszélyesebb tengeri állatokba, a találkozó, amellyel a tragédia megfordulhat a vízben.

A tigris cápa legfeljebb 5 m-ig nő. Hossza, a súlyok elérése több mint 1 tonna. A szín a hátán kékre világíthat, és a hasán halványsárga. Hungard alakú fej, amely lehetővé teszi a halak élesen megváltoztatását a mozgás pályájának. A halsebesség eléri a 32 km / h-ot, de röviden gyorsabban tud járni. A cápa fején lévő hátsó részén lyukak vannak a testen, ahol az elektromágneses érzékelők találhatók, lehetővé téve, hogy megragadják a többi teremtmény izmai gyenge mozgását, így lehetőséget adnak arra, hogy a sötétben vadászik, és még magabiztosan mozogjon nagyon zavaros víz.

Érdekes módon, a második helyen a legveszélyesebb cápák között, ez a ragadozó meglehetősen ritka, de a halálos támadások aránya a legmagasabb. Fogak tigris cápa szakosodott a hús és csontok törése és zúzása. Az állkapocs erős és megoszthatja a tengeri teknősök szilárd héját, amelyek észrevehető részesedést foglalnak el az étrendben. Mint az állkapocs tigris minden cápája, az egész életében az elveszett vagy törött helyett új fogakkal feltöltődik.

Shark-pila

A cápák típusai

. .

Ne feledje, hogy a Fish fűrész a gyermekkönyvekből? . Először is, hogy azonnal meg kell debunk egy gyönyörű mítosz egyfajta óriási éles fűrész, könnyedén fűrészelés tengeri hajók - ez nem lehetséges, ha csak azért lehetséges, ha a cápa cápák legnagyobb mérete nem haladja meg a két métert. És bár a halak a fűrész helyett az orr, az egyik kedves, azt sugallja, hogy horror, ő maga fél, és lassú alsó halsebesség és magas agresszió semmi.

A piorfém halakkal ellentétben a cápafűrész hosszú halakon helyettesítheti a fogot, ha elveszett vagy kár. A "fűrészek" közepén a pilon cápákban van egy pár vékony és hosszú seggfejek elektromosan leírásokkal, hasonlóan a hagyományos manchurikus bajusz "fu" - a homokos fenéket keresi rákfélék, kis hal és tintahal. .

Pilon cápák viviors - utódok, a nemzetségtől függően, 7-17 sütőből áll 28-35 cm hosszú. Érdemes megjegyezni, hogy amikor születéskor a fogak egy hosszú halak nem tapadnak, mint a felnőttek, és a "fűrészek" mentén - a szükséges intézkedést, hogy ne károsítsa a női testet.

Akula Goblin vagy Rhino Aclaus

A cápák típusai

Az akula-goblin egyéb nevei -Cápaházak,Shark-rhinogén vagy Skapaninrch. Érdemes megjegyezni, hogy a világ szovjet tudósának cápa a kamaraházak nevét nevezték el, t.nak nek. A "Goblin" szó a Szovjetunióban nem volt elterjedt.

Nagyon keveset ismerünk erről a cápáról. A víz mély rétegben lakik, 200 m alatt. és több mint 100 éve ismert ember. De a kevés megállapítás megítélése feltételezhető, hogy a goblin cápák lakossága nem nagy. Ezért nagyon értékes a kollektorok médiumában, ahol az állkapcsok különleges értékkel rendelkeznek. Ezek egyfajta egyediek a cápákhoz: mobil és képes kihúzni. Az első fogak az állkapcsok élesek és hosszúak, és a hátsó anyagok szilárd anyagok csiszolására szolgálnak - csontok és kagylók.

A cápák étrendjében, nem csak a halak, amelyek nem sok, hanem rákok, puhatestűek és rákfélék. Az erős állkapocsok és az éles fogak lehetővé teszik, hogy még szilárd, szentséges kagylókat is megoszthassák. Vadászat, cápa goblin szopja a vizet, élesen fordul. A fogak vízzel együtt kiderül és bányászat.

A Goblin Aclaus jellegzetes humpája sajátos helyen szolgálja a pályán. Nagy számú idegvégződést tartalmaz, amely lehetővé teszi a potenciális áldozat megközelítését.

A goblin cápa dimenziói nem lenyűgözőek, mint más mélyvízi lakosok. A felnőtt egyén átlagos hossza 1 m., Bár 3 m-nél több mint 3 m-es emelkedés esetén. A nem megerősített adatok szerint az egyének találkoztak és 5 m. hosszában, de ha ilyen ténynek van helye, akkor az anomalne mérete ritkán található.

Szögesed kutya cápa

A cápák típusai

.

Annak ellenére, hogy a szupercount cápa, a szögesdimed kutya cápa (oxynotus bruiensis) kevés emlékeztet rokonaira. Első pillantásra ez a ragadozó, két egyszerűen hatalmas a gerincfülek testéhez képest, egy rövid farok fin és néhány dagadt test, inkább a tengeri és a földi lények közötti átmeneti kapcsolat teremtménye. Ahol a cápák kegyelme, ahol "márkájú" torpedo-szerű test, és végül - ahol ilyen népszerű háromszög alakú fin?

Az életmód szempontjából a szögesdimed kutya cápa meglehetősen apatichna, mint gyorsan - lassan úszik-boot a tengerfenék felett, kissé eléri a bordákat és a karokat. Étrendjében, kis halakban, csengett férgek és más gerinctelenek, amelyekre nem kell sok erőt töltenie.

A Barbed cápa nyugodt élete meglehetősen alkalmas - nem vonzza a ragadozókat, összevonva az alján lévő tájat. Bár nincs sok bányászat, és nincs különösebben sokszínűség -, de biztonságban van a cápa számára, mert átlagos mérete kicsi (60-75 cm), és egy ritka ember képes lesz egy méterre nőni.

Vissza a megjelenéshez. A szögesdimed kutya cápa ritka, amit ritkaságnak neveznek: egy vastag test, egy humpback vissza, egy rövid és lapos sor, amely szinte szorosan nagy orrlyukat, mély ráncok, a legeltetésből származik - a bánatból származik!