Kamchatsky rák

Eredet és leírás

KamChatsky rák Azt is nevezik, mint a királyi lenyűgöző méretük miatt. . Az élőhely széles. KamChatsky rák — Az egyik kevés állatkert képviselője, sikeresen átadta a mesterséges letelepítés folyamatát.

Eredet és leírás

Megjelenés és funkciók

Fotó: Kamchatka rák

.

A rákok fő különbsége lerövidül és rejtve van a héj alatt, az ötödik pár sétáló láb, valamint a rossz forma, a chitinikus panelek aszimmetrikus has a nőkben. A remete rákos rövid végtagok a héj tartására szolgálnak. Az evolúció folyamatában Kamchatka rák megállt a mosogatóban, és ezért eltűnt, hogy meg kell tartani azt. Ötödik pár lábak a gills tisztításához.

A rák négy pár végtagokkal mozog, viszont mozgatva őket. Meglehetősen nagy sebességgel mozog, a mozgás iránya ebben a nézetben az oldalon.

A nadrágon, felszerelve és lerövidítették, vannak kis lemezek és mikronok, amelynek a helyének aszimmetriája megerősíti az a fajok eredetét a fajból, hogy a has alakú spirál formában csavarodott.

Videó: Kamchatka rák

Az érintés és a szag érzései elülső antennákkal vannak ellátva, amelyek érzékeny hengerekkel rendelkeznek. Ez a fajok jelentős hatással vannak az élelmiszerek viselkedésére, segítve az élelmiszerek megtalálásában és kiválasztásában.

Mivel az egyén növekszik, megjelenik egy csontvázváltás, vagy más. Az élet elején a vonal gyakorisága, különösen a fejlesztési időszak alatt, a lárvák magasak, és jelentősen ritkábban fordulnak elő, legfeljebb 1-2 évente egy felnőtt egyénben, és az élet végéig csak az élet végére csak 1 alkalommal történik évek. Milyen gyakran kell a rákokat, szabályozza a szakadékot. A régi keret visszaállítása előtt a szegmentális lágy részei már lefedik még a ruházatban. Átlagosan körülbelül 20 éve él Kamchatka rákot.

Megjelenés és funkciók

Ahol Kamchatsky rák él?

Fotó: Kamchatka rák él

A rák teste két részből áll — Handshadows alatt védőhéj és has hajlított a fejpánt alatt. A szemek védik a lógó carcar görgőt vagy csőr. A CARPAKS-ben éles védőkőcsúcsok vannak, amelyek közül 6 a szív felett helyezkedik el, és 11 a gyomor területe felett van.

A védőfunkció mellett a páncél a hordozó és az exoskeleton funkcióját is elvégzi, végül is, az izomrostok belsejéből rögzítve vannak. A kerethéj oldalfelületén légzőszervi szervek — gillek. Az idegrendszert az edények és a has alsó részén található, zárt idegcsomópontok láncai képviselik. A szív mögött van, és a gyomor a fejben található.

Az öt pár lábak közül csak négy. A csökkentett ötödik pár a héj alatt van elrejtve, és a gillek tisztítására szolgál.

Érdekes tény. A karmok használata a Kamchatka rákban az elvégzett funkció jellegével változik. A bal oldali culley rák a lágyabbá tette az ételt, és a jobb oldali tömörítés — Az alján élő tengeri hősök különböző puhatestűek. A karmok méretei eltérőek, nagyobbak, a megfelelő dolog, ami súlyosabb munkát végez.

A hímeknél az eset szélessége 16-25 cm, a tömeg eléri a 7 kg-ot. Körülbelül 1,5 m-re veszi a távolságot a hosszú lábak vége között a legnagyobb egyének között. A nőstények kisebb méretűek — Akár 16 cm, átlagos súly 4 kg. Eltér a nő, a has kerek és szabálytalan alakjának jelenléte is.

A Kamchatka rák páncéljának színe piros, barna árnyalattal, az oldalsó felületeken vannak szakaszok és fröccsenés a lila szín foltok formájában, a rák színe könnyebb — fehértől sárgásig.

Ahol Kamchatsky rák él?

Mi táplálja a kamchatka rákot?

Fotó: Big Kamchatka rák

. A bristolban, a Bristolban, a Bay Nortonban és az Aleutian-szigetek közelében. A déli oldalon jelölt japán tengeri élőhelyen.

Érdekes tény. A Szovjetunió biológusai kidolgozták és végrehajtották a kilátás áttelepítését a Barents-tengeren.

Az új környezeti feltételek eltérnek a természetes élőhely szokásos körülményeitől (a víz sóoldata alatt, hőmérsékleti tartományok, az éves hőmérsékletváltási mód). Az elméleti képzés folyamata 1932-től fordult elő, amelyet a fő célt indított — elérni a gazdasági nyereséget a vizeken, elkerülve a magas versenyt Japánból és más országokból.

A rákok szállítására irányuló első kísérleteket vasúton végezték, és sikertelen volt — Minden ember elpusztult, az út az úton hosszú volt, több mint 10 napig tartott. Ezt követően a 60-as években a légi közlekedés által végzett, amely rövid időt foglal magában. Így szállították és akklimatizálták az ízeltlábúak első tételét. Később a 70-es években a szállítás már speciálisan felszerelt autókban történt, és a legsikeresebb volt.

. Van egy ipari fogás nagy hímek. Tilos a fiatal egyének és a nők fogása.

Mi táplálja a kamchatka rákot?

A karakter és az életmód jellemzői

Fotó: Kamchatka Royal Crab

Az élelmiszer erre a fajra nagyon változatos, és a rák természeténél fogva egy kínos ragadozó.

Az élelmiszer-létesítmények mind a tengerfenék lakói is:

 • különböző puhatestűek;
 • plankton;
 • férgek;
 • Tengeri sündisznó;
 • csomagolások;
 • Ascisia;
 • kis hal;
 • tengeri csillagok.

Fiatal eszik:

 • algák;
 • hidraulikus organizmusok;
 • férgek.

Életei során a fajok képviselői nagymértékben mozognak az élelmiszerekkel. Az egyik ökoszisztémáról más élelmiszerekre való áttérés az adott rendszerben domináns lesz.

A hatalmas karmok kiváló eszközként szolgálnak, és a rák könnyen előállíthatja a szükséges ételeket. És megöli az áldozatot, a rák nem eszik teljesen, és a tömeg nagy része eltűnik. Használja a rákokat az élelmiszerben, szintén a hal és más tengeri organizmusok teste, amely víztisztítóként beszél. A rákok ösztönzése után a skandináv tengerek vízében még mindig nincs egyértelmű vélemény a bevándorló helyi bioszisztémákra gyakorolt ​​hatásáról.

Egyes tudósok kritizálják a kísérletet, attól tartva, hogy az északi tengerek lakói natív fajok jelenléte és száma félsz, akikkel Kamchatka rák versenyez az élelmiszer-igényekben és rögzítve. Végtére is, a masszívan bizonyos típusú szervezetek, a rák a kimerültséghez és az eltűnéshez vezethet. Más tudósok elfogadják a bevezetés eredményeit, hangsúlyozzák a gazdasági nyereséget.

Érdekes tény. Életciklusuk különböző időszakaiban az ízeltlábúak különböző ételeket kedvelnek. Például egy személy, amely a közeljövőben van egy molting, előnyösen úgy dönt, hogy olyan organizmusokat fogyasztanak, amelyek nagy kalciumtartalmúak, például Oszkulkin.

A karakter és az életmód jellemzői

Szociális struktúra és reprodukció

Fotó: Kamchatka rák

Tartós fragmentális keretrendszer, amely védelmet és támogatást szolgál, ugyanakkor akadályozza a váltás pillanatai közötti növekedést. Az állat csak rövid időn belül növekszik (általában legfeljebb 3 nap), amikor a régi szilárd keret visszaáll, és az új lágyabb és a militáns nem zavarja a gyorsan növekedést. A növekedés magassága után a kitinisztán fedelét intenzíven áztatják kalciumsókkal, és a teljes növekedés megáll a következő moltáláshoz.

A héj átviteli gyakorisága az élet menetével változik:

 • legfeljebb 12 alkalommal a lárva kialakulása után az év során;
 • legfeljebb 7-szer, már az élet második évében;
 • 2 alkalommal az év folyamán az élet időszakában az egyén kilencedik éve az egyén;
 • 1 idő a kilencediktől az élet tizenkettedik évéig;
 • 1 alkalommal két év múlva, tizenhárom évtől kezdve és életének végéig.

Az állat során az állat megpróbálja megtalálni a menedéket a mélyedésekben vagy a szikla repedésekben, mert szilárd keret nélkül védtelenvé válik.

Érdekes tény. A Linka nemcsak a rák külső burkolatát, a belső szervek frissítését érinti — A nyelőcső, a gyomor és a belek frissítik a kagylókat. Az exoskeletonhoz mellékelt kötegek és inak, amellyel az izomrostok is vannak rögzítve. Frissítés és szívszövetek.

A fajok képviselője meglehetősen aktív művészi, folyamatosan elkövető migrációs mozgalom. A mozgási útvonal nem változik, ismét ismételje meg újra. A migráció oka a vizek hőmérsékletének szezonális változása és a takarmány jelenléte, valamint a reprodukciós ösztön.

Tehát a tél kezdete, a rák leeresztése az alsó mély vízben, 200-270 m-es tartományban. A melegítés visszatér a meleg és a minta töltésével. Masszív rákok masszív, különböző számokkal rendelkező csoportokban összegyűjtik. Malets, akik elérte az évtizedet és a hét vagy a nyolcéves nőstényeket, készen állnak a reprodukálásra.

Szociális struktúra és reprodukció

Kamchatka rákok természetes ellenségeit

Fotó: tenger Kamchatka rák

A tavasz kezdete után a férfiak elkezdik a sekély vízbe. A nőstények ugyanabba az irányba mozognak, de külön csoportok. A női már érlelt tojást hordoz a hasán található lábakon. Közelebb van a sekély vízhez az arcbónákból, és az áramlás végzi. A nők genitális szerveiben ezen a ponton egy új kaviár már kialakult, ami csak a megtermékenyítésben lesz.

A mindkét nemi személyek moltálásának kezdetével közelebb kerülnek, és jellegzetes testtartást alkotnak — Férfi mindkét öleléssel egy nőt tart, emlékeztetve a kezek érvét. A gazdaság a molt végéig folytatódik, néha a férfi segít a választott áruszállításról a régi keretből. A molt vége után (átlagosan három-hét napig), a szalag szex sejtekkel kerül kiadásra — Sperm, amely a női lábakon van rögzítve. Férfi, miután a küldetést követően eltávolították, valamint vonalakat is.

Egy idő után (néhány órától néhány napig), a női söpöri a tojásokat (50-500 ezer), akik találkoznak a férfi szalaggal. A speciális ragacsos anyag összegyűjti a tojásokat, és rögzíti a boltíveket a nők hasi lábaihoz, ahol a következő tavasszal átadják a fejlesztési ciklust, 11 hónapig. A nő csak évente egyszer húzza a kaviárt, tavasszal, a férfiak több nőstényrel végezhetik a párosítás folyamatot.

A lárvák kaviárjától mindössze két hónappal a vízállományban helyezkedik el, és átkerül az áramlásra, a fejlődés ezen szakaszában, a lárvák 96% -áig. Miután a túlélő lárvák leesik az aljára, az algák bozótájában, ahol három év élnek. Gyakran előfordulnak, hogy matt, átadják a fejlődés több szakaszát. Ezután a fiatal egyének egy homokos természetű alsó platformokra mennek. A migráció az 5 éves, néha 7 éves korosztály elérése után kezdődik.

Kamchatka rákok természetes ellenségeit

Az űrlap lakossága és állapota

Fotó: Royal Crab

Természetes ellenségek a felnőttek Major View képviselői egy kicsit, mert a rák kiváló védelmet nyújt — Megbízható és legerősebb héj, amely emellett éles tüske tűk. Csak nagy tengeri emlősök képesek egy felnőtt rákot elsajátítani.

A kisebb méretű eredmények nagyobb számú ellenséget tartalmaznak, köztük:

 • Ragadozó halak;
 • Csendes-óceáni tőkehal;
 • Halibut;
 • Marine Otter;
 • bikák;
 • Polipok;
 • A nagy méretű rákok, különböző típusok (az intraspecifikus kannibalizmus megfigyelhető).

A moltás időszakában a rák teljesen kiszolgáltatott és kénytelen menedéket keresni. Egy személy nem vonatkozik a faj természetes ellenségeire, azonban figyelembe véve az ellenőrizetlen halászati ​​fogás, a poaching fogás, hogy egy kedvezőtlen ellenséges ember legyen minden esély. .

Az ember tevékenysége közvetetten negatívan befolyásolja a tengeri lakosságot, különösen a Kamchatka rákot. Ipari kémiai hulladék, műanyag, kőolajtermékek szennyezik a tengerek és az óceánok kiterjedését, negatívan befolyásolják az egész növényvilágot és az állatvilágot. Ennek eredményeként az egész típusok kimerültek, vagy a kihalás szélén vannak kitéve.

Az űrlap lakossága és állapota

Kamchatsky rák

Fotó: nagy királyi rák

A királyi rák migrációja az egyének csoportjaiban fordul elő, a nőstények és a férfiak külön-külön mozognak, csak évente egyszer, tavasszal, párosodásra. A fiatal egyének külön mozognak, ami egy fiatal embercsoportot hoz létre. A Kamchatka kerületben található rák lakossága jelenleg jelentősen csökken, ugyanazon okok miatt a nagyszabású és ellenőrizetlen halászati ​​fogás.

A Barents-tengeren, ahol a fajok mesterséges formája történt, a helyzet az ellenkezője. A számot szabályozó számos természetes ellenség hiánya miatt a Royal Művészeti Spread gyorsan elterjedt a Barents-tenger part menti területén. A közelítő számítások szerint a népesség száma 2006-ban több mint 100 millió ember volt, és tovább nőtt.

A Predator-Polyfag gyorsan kihagyja a sok rákfélék, a puhatestűek és mások őshonos típusait, amelyek helyesen aggodalmukat okoznak a fenntartható ökoszisztéma létezésének fennállására a Barents-tengeren számos biológusban.

2004 óta Oroszország kezdte termelő halászati ​​fogást. A megengedett halászati ​​mennyiségek minden évben meghatározzák a tervezett lakossági szám meglévő helyzetét.

KamChatsky rák Érdekes szegmens, speciális fejlesztési ciklussal. A fajok képviselői sikeresen átmentek a belső és akklimatizáció folyamatát Észak-Barents-tengeren. Hogyan befolyásolhatjuk a tengeri ökoszisztéma integritását a jövőben, a tudósok másképp előrejelzik.