Széles szemű folyó rák

A típus és a leírás eredete

Sok Széles szemű folyó rák jelet nem csak a megjelenés, hanem az ízlés is. De kevesen tudják, hogy ez a bajusz nagyon ősi, az időnknek a jurassikus időszakból élt, így még a dinoszauruszok még dinoszauruszokat is láttam. Meg kell jegyezni, hogy az idősebb pórusoktól kívülről a rák nem változott, megtartva az őskori személyiségét. Elemesítettük megélhetési szakaszainak különböző szakaszait, leírjuk a jellemző külső funkciókat, mondd el a szokásokról és az angol édesvízi lakosságának erkölcséről.

A típus és a leírás eredete

Megjelenés és funkciók

Fotó: Széles folyó rák

Széles szemű folyó rák - reprezentatív a tizedik rák leválasztása egy rákfélékből a latin név alatt Astacidea. . Mint már említettük, a River-rák további 130 millió éve lakott bolygónkban (a Jurassic időszakban), ami még inkább csodálatos és érdekesebb tanulmányi. Helyesebb lenne, ha édesvízi, t.nak nek. Olyan vízben van, hogy él. A széles masszív karom miatt széles körben nevezték be, ezáltal a keskeny fejű folyóiról származó különbségére utalva.

Videó: Széles folyó rák

. Nő több miniatűr, mint a férfi rák. A tapsok szintén észrevehetően kisebbek, de szélesebb hasának van. Ezenkívül két pár hasi láb a női, az elmaradott állapotban, ellentétben a férfiak lábaival.

Általánosságban elmondható, hogy a széles színű folyórák meglehetősen nagy, masszív, tömítőanyag törzs, amely kiterjed a kitin erős héjára. Nem nehéz kitalálni a Squad nevétől, hogy a ráknak öt pár gyalogja van. Az első két párot karmok képviselik. Ha beszélünk a rákfélék dimenzióiról, akkor az országunkban a legnagyobb édesvízi rákok lakói hívhatók. A női egyének átlagos mérete körülbelül 12 cm, és a férfiak - 15 és 16 cm között. Rendkívül ritka, de vannak hímek akár 25 cm hosszúságúak, és körülbelül kétszáz gramm súlyúak. Az ilyen méretek és súly elérése egy nagyon öreg korú zsírkréta, amely körülbelül húsz éves, ezért vannak ilyen másolatok ritkán.

Megjelenés és funkciók

Ahol széles körben elterjedt folyó rák?

Fotó: széles szemű folyó rák a természetben

Ha minden tiszta a rák méretével, akkor más, más, mindez az eloszlás eloszlásának helyétől függ.

Ő lehet:

 • Sötét olajbogyó;
 • zöldes-barna;
 • Izcin-barna.

A rákos megbetegedések kiváló maszkolási tehetséggel rendelkeznek, így kompetensen egyesítik a tartály alján található színét, ahol állandó lakóhelyük van. A rákos rákra nézve azonnal észrevehető, hogy a törzs két fő részből áll: szivattyúzott, fejszegmensekből és szegycsontból (az a hely, ahol vannak elhelyezve, megfigyelhető a hátsó részén) és egy sealerista has, amely egy széles farokkal végződik rész. Fejpánt, mint a páncél, védi az erős chitina héjat.

A héj játssza a RACH-csontváz szerepét, amely alatt minden belső szerv rejtett, egy rákfélék izmainak rögzítésére szolgál. A hosszú bajusz-antennák azonnal feltűnőek, amelyek nagyon érzékenyek és szagló és tapintható funkciót végeznek. Alapítványukban vannak szervek a Rach egyensúlyban. A második pár bajusz sokkal rövidebb, csak a fényre használják. Rachie Head egy éles kiemelkedéssel kezdődik, az úgynevezett rostrum. Az oldaláról a fekete domború szemek mélyedése helyezkedik el. Úgy tűnik, hogy a rák szemei ​​a vékony szárakon nőnek, amelyek mobilitással rendelkeznek, így a bajusz tisztességes áttekintése, nem rejt el semmit.

Érdekes tény: A facet típusú szeme, t.E. több ezer kis szemből áll (kb. 3000 darab).

A rák szája egy meglehetősen bonyolult eszköz, amely különböző végtagokból áll:

 • egy pár mandibilek, amelyek felső pofák;
 • két pár maxilláris, mint az alsó állkapocs;
 • három pár maksiliped, másképp nevezik regények.

A rák leginkább elülső lábát kagylóknak nevezik. Mozogni, a ráknak szüksége van a hosszú séta lábára négy párban. Vannak szegmentális és kis méretű végtagok, amelyek hasi. Szükségesek a légzési harci rendszerhez. Rákot használják egy subbernek a vízben gazdag vízre. A női magánszemélyek egy másik páros bivertime végtaggal vannak szükség az ikonikus megőrzéséhez

A köpeny azonnal észrevehető, mert meglehetősen kiterjedt és nagy. Az utolsó sík szegmensét Telsonnak nevezik, nagyon hasznos az úszásban, amelyet a hátrafelé vezet. Nem csoda, hogy azt mondják, hogy a rák, pontosan, sarok. A farkabot önmagában függőleges mozgások alatt, a rák villámlása visszahúzódik attól a helyre, ahol érezte a fenyegetést.

Ahol széles körben elterjedt folyó rák?

Mi táplál egy széles folyó rákot?

Fotó: széles szemű folyó rákos vízben

A széles szemű folyó rák választotta Európát, a kivétel csak Görögország, Spanyolország, Portugália és Olaszország, ezen államok területén nem található. Az emberek mesterségesen rendezték őt Svédország tartályaiban, ahol tökéletesen felszerelt és rögzített, alkalmazkodva az új létezési helyekre. Ezek az ízeltlábúak a balti-tengeri medencében található víztesteken telepedtek le. A volt Szovjetunió ilyen országaiban, mint Litvánia, Észtország és Lettország. Ez a Raffy megjelenése Fehéroroszország és Ukrajna területén. Ami az országunkat illeti, itt a rák találkozik, főként az északnyugati.

Széles szemű rák szereti az új friss vizet. Szabadon és nagyon telített magabiztosan úgy érzi, hogy a víz nyáron 22 fokig melegszik. A rák szennyezett víztestek elkerülik, így egy adott helyen való település a víztisztaságot jelzi, amely megkülönbözteti ezt a nézetet egy keskeny fejű rokonából, amely piszkos vizekben élhet. Széles körben elterjedt rák nem csak folyó víztestekben, akkor értelmezhető egy tóban, a tóban, a legfontosabb dolog az, hogy a környezeti feltételek kedvezőek. Az állandó lakóhely esetében a rák egy és fél és öt méter közötti mélységet választ.

Érdekes tény: A rák szükséges víztestek kellően koncentrált oxigénnel koncentrált, a mész tartalma szintén normálisnak kell lennie. Az első faktor hiányával a rák nem tud túlélni, és a második kis mennyisége a növekedés lassulásához vezet.

A Caks nagyon érzékeny a vízszennyezésre, különösen a vegyi anyagokra. Nem szeretik az alját, bőven borított iszap. Állandó telepítés esetén a víz alatti helyeket választják, ahol sokféle fűszer, mélyedés, kövek és fák gyökerei vannak. Ilyen félreeső sarkokban a kényelmes helyek megbízható menedéket. Ahol a vízhőmérséklet nem ér el 16 fok, a rákok nem élnek, mert ilyen hűvös körülmények között elveszítik a reprodukálási képességet.

Most már tudod, hol van egy széles körben elterjedt rák. Lássuk, mit eszik.

Mi táplál egy széles folyó rákot?

A karakter és az életmód jellemzői

Fotó: Széles folyó rák

A széles körű rákos megbetegedések lehetnek adhatatlanok, menüjük mind növényi, mind állateledelből áll. Természetesen a növényzet uralkodik az étrendben, ha számol, majd a százalékarányban, annak mutatója 90.+-

A különböző vízi növények nagy örömteli ételei:

 • Rtest;
 • víz hajdina;
 • vízililiom szárai;
 • lófarok;
 • Eldere;
 • Harov algák, amelyek sok kalciumot tartalmaznak.

A téli időszakban a rák közeledik a lombozathoz, repült a part menti fáktól, és beleesett a vízbe. A teljes és időszerű fejlesztése érdekében a rákok sok fehérjét tartalmazó állati ételeket igényelnek. Bajusz örömmel evett mindenféle férg, lárvák, csigák, plankton, vízi bolha, tadpoles, boobs. Meg kell jegyezni, hogy a puhatestűek átmegyek az erős kagylóval. Ne kerülje el a rák és a palp oldalát. Rákfélék esszé az állatok és tollak holttestei, akik az aljára esnek, sima halat fogyasztanak, vadászik egy fájó vagy sebesült halak számára, a víz alatti kölykök vagy egészségügyi autók szerepében.

Etetési rákok az éjszaka és a szürkület idő alatt, és délután rejtőzik a félreeső Nora. A szaga jól fejlett, így a potenciális ragadozó szaga esett. Messze a lyukaiktól nem szeretnek elhagyni, így a bevétel a közelben található. Néha, ha nincs semmi ehető a közelben, mozogniuk kell, de nem több mint 100 - 250 méter. A vadászati ​​rákok meglehetősen eredetileg előnyben részesítik a zsákmányt közvetlenül a menedékből, és erőteljes összecsapásokkal megragadják. Nem tudják megölni a villámlót, elítélik a hosszú távú halálesetek fogott elítélését. Rákok, mint alelnök, tartsa a szójababot erős kagylóban, és egy kis darab mentén húzza ki a testet, hogy meglehetősen hosszú étkezésük van.

Érdekes tény: A tározó számának táplálása vagy növelése hiányában a rákok képesek enni magukat, t.E. Ezek egy ilyen kellemetlen jelenségre jellemzőek, mint a kannibalizmus.

Észrevettük, hogy amikor a rákok telekkel végződnek, a molting befejeződött, és a párhuzamos folyamat véget ér, inkább az állati táplálékot kedvelik, és minden mást mindenféle növényzetet fogyasztanak. Az akváriumokban található rák, húst, kenyérkészítményekkel söpörnek, különböző zöldségeket tartalmaznak az étrendben. Tenyésztők rájöttek, hogy a hírvivők nem közömbösek a repex és a sárgarépa. Érdemes megjegyezni, hogy a nő több ételt eszik, de sokkal kevésbé kapnak snackeket.

A karakter és az életmód jellemzői

Szociális struktúra és reprodukció

Fotó: Széles folyó rák a piros könyvből

A széles szemű folyórák a vízmélység szürkületének lakóhelyének nevezhető, mert az éjszakai üzemmódban és a várhatatlan szürkületben, néha felhős időben működik. Minden bajusz a saját lyuk tulajdonosa, ahol délután van, mozgó szemeket és hosszú hajú antennákat helyez el, és a bejáratra helyezett erőteljes karmok. A Caks szereti a nyugodt és a magánéletet, ezért óvatosan elsajátítják a Lair-t a meghívott vendégektől.

Érdekes tény: A rákos lyukak hossza méterre érhető el.

Amikor a rák fenyegetést érzel, mélyen törli a sötét menedéket. A bonyolult rák keresése nem messze van a lyuktól, és lassan mozognak, nagy karmokat állítanak elő. A mozgást a szokásos módon hajtják végre, de a rák fenyegető helyzetében valóban, valóban a seggét előre, az erőteljes farkukkal szemben, mintha mérlegelné, lebegnek a gyors rándulásoknak. Meg kell jegyezni, hogy a reakció, amikor találkozik az extrakcióval és a rákos megbetegedések fenyegetésével.

Nyáron a rák egy sekély vízbe lép, és az ősz kezdete mélyen megy, ahol és télen. Női egyének Téli télen a férfiaktól, ebben az időszakban elfoglalták a keltetőtojásokat. A kutyák téli terjedésénél a lovasok tucatnyira fognak, és mély-tengeri gödrökbe merülnek, vagy eltemetik az IL rétegét. A konfliktusok gyakran a rákos megbetegedések között történnek, mert mindegyikük buzgónusban ébred fel a menedékjogot bármilyen behatolással. Ha az ellentmondásos helyzetet elhagyják a különböző padlók képviselői között, akkor a domináns szerepe mindig teljesíti a férfit, nem meglepő, mert sokkal nagyobb. .

Érdemes különös figyelmet fordítani a Rach Molts folyamatára, ami az életének köszönhető. Az első nyári időszakban az első nyári időszakban hétszer történik. Minél idősebb a rák, a vonalak kevesebbet kapnak. Az érett példányok ezt az eljárást a nyári időszakban egyszerre kell alávetni. . A sok rákfélék linkje fájdalmas nehéz feladata a régi héjból. Gyakran, ugyanakkor a karmok és a bajusz megszakadhatnak, akkor újak, ami az előző méretben különbözik. A rákok már két hétig a menedékhelyeken élnek, amíg a bőr tisztáz, ebben az időben szigorú étrendben vannak. Szóval legyen a kutya bőrében, nem csak csak.

Szociális struktúra és reprodukció

Természetes ellenségek Házi vízrák

Fotó: széles körben elterjedt rácsos rákok Oroszországban

A rákos megbetegedések szexuálisan három éves, és a nők közelebb állnak négy évig. Ebben az időszakban hossza nyolc centiméteren belül változik. Az érett Cavalier rákok között mindig két - háromszor több, mint a partnerek. A házasságtörzs szezon októberben vagy novemberben csökken, mindez egy adott terület éghajlatától függ. Mindegyik férfi három-négy nőstényt termel. Már a szeptemberi érkezéskor a férfi egyének aktivitása és agressziója nő.

A rákos megbetegedések lezárásának folyamata nagyon különös, a kölcsönös megállapodás itt sem szaga, a férfi erőteljesen arra kényszeríti a nőt, hogy kopaszkodjon, nagyon keményen viselkedik vele. Egy partnert fog folytatni, megragadja erős összeütközéssel, és a pengére halmozott, és a hasát a hasi nővére átadja. Nem csoda, hogy a férfi rák sokkal nagyobb, különben nem fog megbirkózni a kihívás partnerével. Néha egy ilyen barbár szexuális cselekedet halálra és nőre vezethet, és megtermékenyített kaviár.

Érdekes tény: Kimerült házassági versenyek és a férfiak csatái, amelyek gyakorlatilag nem esznek ebben a viharos idő alatt, vacsorázhat az utolsó fogott partnert, hogy ne utasítsa el egyáltalán.

Itt van egy ilyen megnövekedhetséges részesedés a női emberek racheinak, így megpróbálják gyorsan elrejteni a férfit a megtermékenyítés után. Az ikonikus elrendezése két hét elteltével történik, a nő hasi lábához kapcsolódnak. Meg kell védenie a jövőbeli gyerekeket mindenféle veszélyből, hogy az oxigén hozzáférés ikonjait, tisztítsa meg őket különböző szennyezésektől, nézze meg őket, hogy ne ütköznek a penész. A legtöbb ikon meghal, csak körülbelül 60 darab maradt. Csak a hét időszak után mikroszkópos burkolatok, körülbelül két milliméter hosszú.

A baba továbbra is létezik a hasi anyukákon, mintegy tizenkét nap. Aztán a gyerekek egy független életre mennek, és menedéket keresnek a tartályban, ebben az időszakban a tömegük nem haladja meg a 25 g-ot, és a hossza nem haladja meg az egyik centiméter határán. Az évek során egy egész sorozatot és átalakulást várnak. Csak az idős rákok nem tartoznak a MOL. .

Természetes ellenségek Házi vízrák

Az űrlap lakossága és állapota

Fotó: Széles folyó rák

Annak ellenére, hogy a rák, mint egy páncélos lovag, szilárd héjjal, ellenségeivel borítja természetes környezetében. A legcsodálatosabb az angolna, azzal fenyeget, hogy az érett főbb egyének, behatolva a sivatagukat félreeső lakásukba. Rákokat fogyasztanak namilimi, pikes, sügér. Különösen sebezhető a moltokhoz, amikor a régi pajzs már visszaáll, és az új nem nyer elég keménységet. .

A nagy mennyiségű fiatal csomagolásokat vorous sügérrel fogyasztják. A lárvák és az újszülött baba melegei enni lehetnek, slashing, roach és másféle halakat, gyűjtő ételt a tartály alján. Az emlősök, a nyérs, a vidrák és az Ondatras között beszélnek. Azokban a part menti területeken, ahol ezek a ragadozók csapdák, észlelheted az ebédből maradt kagylók racheit. Ne felejtsük el, hogy a kannibalizmus a rákra jellemző, így maguk is könnyen választhatnak rokonaikat.

. . Szennyező tartályok, egy személynek is van egy kisbaba medve szolgáltatással, mert a rossz ökológiában szenvedő vizekben ez a faj nem veszi ki gyökeret.

Az űrlap lakossága és állapota

A széles körben elterjedt rákok védelme

Fotó: széles szemű folyó rák a természetben

A széleskörű rák számának változásának nyomon követéséhez a történetre kell utalnia. A huszadik század érkezéséig ez a rák számos olyan faj volt, amely számos friss európai víztesten telepedett le. .

Ezek a emigránsok behatoltak a folyóba más tározóknak, ahol szorosan rendezték őket. Az amerikai rákok a pestis raches fuvarozói voltak, maguknak voltak mentessége ennek a betegségnek, amely nagy sajnálattal, nem volt széles körű folyó rák. A fertőzés hatalmas számú folyó arthropodot ütött, eltűntek teljesen sok helyen. Ez a helyzet a széles körű rákok állatállományának nagy csökkenéséhez vezetett.

Tehát számos széles körű elterjedt folyórákból költözött a legsebezhetőbb fajták kategóriájába. Sok helyen, nem csak az amerikai fickó, hanem a legigényesebb keskeny faceted folyó rák. Most a lakosság lakosságának helyzete szintén nem túl kedvező, továbbra is tovább csökken. .

Mint már említettük, a széles körben elterjedt folyó rákot kis kiszolgáltatott fajnak tekintik, amelynek lakossága tovább csökken, ami aggodalmát fejezi ki a környezetvédelmi szervezetekről, amelyek mindenféle mentési intézkedést tárolnak.

A különböző tényezők a rákos megbetegedések számának erős csökkenéséhez vezetett

 • a pestis rácsának járványa;
 • a szörnyű rák elmozdulása más, a melegebbek külső körülményeihez képest;
 • a rákok tömeges fogása gasztronómiai célokra;
 • Vízforrásokkal való szennyezés.

Érdekes tény: Írásban rögzítették, hogy a rákok kezdtek enni a középkor fordulóján, a svéd arisztokraták között, a húsuk nagy finomságnak tekinthető. Később, a visszavonások miatt a lakosság összes szegmensének tábláiban gyakoriak voltak. A zsidók nem eszik őket ételekben, t.nak nek. Sikertelen állatoknak tekintik.

A széles körben elterjedt rákok védelme

Széles szemű folyó rák

Fotó: Széles folyó rák a piros könyvből

. Ezt a rákot Ukrajna és Fehéroroszország piros könyveibe írják be. Hazánk területén a Leningrádi régió piros könyvében van.

A következő lépések közé tartozik a biztonsági intézkedések:

 • a tartósított populációk állapotának folyamatos ellenőrzése;
 • a területek hozzárendelése, ahol számos széles körű rákos rák, a védett állapot;
 • Bevezetés egy szigorú karantén az ökölvírókon, ahol a pestis roherejét észlelték;
 • az engedélyek bevezetése bizonyos mennyiségű rákfélékre;
 • A pisztolyok kezelése különleges fertőtlenítő megoldásokkal, amikor egy másik tartályon mozog.

Végül érdemes megjegyezni, hogy továbbra is reméli, hogy mindezek a biztonsági intézkedések pozitív eredményt hoznak, és ha a rákos szarvasmarhák száma nem növekszik, akkor legalább stabilizálja. Ne felejtsd el ezt Széles szemű folyó rák A különböző tározók természetes tisztítója, mert megmenti őket. Az embereknek is óvatosabbnak kell lenniük a vízforrásokra, tisztán tartani őket, akkor a rákok szabadon és csodálatosnak érzik magukat.