A csiga akhatina gondozása és karbantartása otthon

Akhatin csiga utal az archaachatinidae puhatestű családra, amely magában foglalja a születés képviselőit. Akhatina (AChatina) hasonlít a rokonai archaachatinájukhoz, de a héj hegyes csiszolása van. Az Akhatina óriás szaporodik, 100-600 tojást hozhat olyan időben, amelynek lekerekített alakja és fehér héja van.

Gondoskodás és tartalom Ahantin

Az afrikai akhatinok a bolygó egyik legnagyobb földi puhatestűek. Nagy, sárga-barna árnyalattal és sötét mintával rendelkeznek. A test barna vagy sötét, puha és tubercles. A legnagyobb példánynak legfeljebb 600 gramm súlya volt, és a héj hossza közel 40 cm.

A leggyakoribb házi akhatinok - ACHATINA FULICA. Ezek az afrikai földi puhatestűek sok trópusi országban találhatók, és gyümölcsöző növényekkel károsíthatók. Az akhatinokat a mosogató perme rajza jellemzi, amelynek színe az élelmiszer-étrendtől függ. A test lágy része színe hasonló az archaachatinához, de a Fulka hangsúlyosabb dudorok. A PET üzletekben gyakrabban találkozhat az Achatina Fulica-val, mert egyszerűen megtartják őket, és sokat esznek.

A 19. század eleje óta ez az állat, egy személy "erőfeszítései", kiderült, hogy különböző trópusi és szubtrópusi zónákban helyreálltak, ahol nem volt.Mivel egy mezőgazdasági kártevő, ott van, most már károsítja a különböző növényi kultúrákat, előnyben részesítve a cukornádot, és néha könnyű épületeket, amelyek a gipsz kaparása a mosogató hangolásához, ugyanakkor hatalmas sebességgel szorítva. A merev módszerek, beleértve a magas bírságokat, például Amerikában, az Akhatin országába történő behozatalára, az invázió megelőzésére irányult.

Szerencsére Oroszországban, az Akhatin nem túléli a természetben, túl kemény éghajlaton. Itt általában a terráriumokban van, mint egy kisállat, akinek a gyermekei leggyakrabban hoznak. Könnyen szorozva, és általában ingyenesen elosztva van, szükség van valahol a fiatal csigákra. Ezen az oldalon a "Háztartalom" helyszínen elmondjuk róla.

Gondoskodás és tartalom Ahantin

Egészségügyi csigák Akhatina

Csiga Akhatina, amikor otthon tartja, eléri a 20 cm hosszúságát. Amint a szövegben látható a szövegben, a mosogató kúpos, leggyakrabban az óramutató járásával ellentétes irányban, bár az ellenkező változat meglehetősen gyakori. A felnőtt állat általában 7 - 9 fordulattal mosogatóval rendelkezik. Színe a puhatestű menütől függ, az örökség és a csiga létezésének egyéb feltételei által továbbított jelek. Leggyakrabban a mosogató rajzolása különböző barna árnyalatokból áll. Találkozni és fényes, albino formák.

Terrárium a kisállat számára nem szükséges vásárolni a Pet Store-ban. Meglehetősen lehetséges a szokásos akvárium használata, még az áram, mert nem kell vizet önteni. Az ilyen akváriumok néha szomszédokat vagy ismerősöket bocsátanak ki.A Plexiglas és a szokásos, szilikát designját használhatja.

Az akvárium térfogata legalább 10 literenként van kiválasztva csiga. Egy ilyen házat kényelmesen megtisztítják, hogy néhány héten át kell tennie. Fedjük le, vagy bevonó üvegre van szükség, különben a kisállat utazni fog. A friss levegő hozzáférést a fedelet és a ház háza közötti lyukak vagy rések biztosítják.

Egy ilyen terrárium alján elalszik a talaj, lehetőleg legalább 5 - 10 cm. Vastag. Ebben a kapacitásban a kókusz szubsztrátum meglehetősen alkalmas, amelyet az állatboltokban értékesítenek. Ön is használhat tőzeget, beleértve azt is, hogy a virág standokon találkozik, csak győződjön meg róla, hogy ellenőrizze az eladót, és jobb, ha óvatosan olvassa el a címkét. Nincs műtrágya. Ne használd a talajt a virágokhoz, olyan vegyi anyagokat tartalmaz, amelyek nem fognak hasznot húzni Akhatin.

Szintén nem felel meg a rágcsálók házának, például a dekoratív nyulaknak vagy a tengerimalacoknak tartott fűrészpornak, nem szeretik a csigákat. Óvatosan kell használni a kertet vagy az erdészet, jobb, ha még mindig az erdei laza alom, karácsonyfa tűk nélkül különböző parazitákat vagy fertőzést tartalmazhat.

Mindenesetre a fertőtlenítéshez legalább forrásban van. A talajnak nem kell sokat áznia, ez lesz az optimális páratartalom. Ezenkívül nem hagyja, hogy az állat összeomlása a terrárium falaiból esik.

Amikor a ház tartalma, Akhain nem rossz, hogy egy kis tartályt helyezzen vízzel egy terráriumban, mert ezek a kagylók szeretnek úszni. A víznek hetente többször kell változtatnia, mivel szennyezett. Az edénynek sekélynek kell lennie, hogy a legkisebb csigák véletlenül ne legyek benne. Kellően nehéznek és stabilnak kell lennie, hogy a kisállatod nem tudta megfordítani, még akkor is, ha a közeli ásás a talajban van. A kiömlött víz magas páratartalmat eredményez a terráriumban.

Hőmérséklet az ilyen házban 24-27 fokos szinten kell lennie. Mivel valamivel magasabb, mint a szokásos szobahőmérséklet, a lámpafény rovására növelhető. De még szobahőmérsékleten is, az Akatina csiga kielégítőnek érzi magát, csak az egyik lesz kevesebb. Nem fog bántani a terráriumban és a különböző menedékhelyeken: a virág kerámia edények felét, a kókuszdió darabok, a shamók vagy a nagy kövek. A világos idő alatt a csiga előnyben részesíti a rejtekeket.

A ház nedvességtartalmát a kisállat viselkedése határozza meg. Ha mindig megpróbálja a falakon - ez azt jelenti, hogy a víz mennyisége túlzottan, és ha megpróbálja eltömődni a mosogatót - ez túlszárnyal a terráriumban. A páratartalom növelése, és a leggyakrabban elég ahhoz, hogy nedvesítse a talajt, vagy megszórja a kisállat házfalát a permetezőből. Az akvárium és a bevont üveg közötti különbség növelésével a földet növelheti, és erősíti a háttérvilágítást.

Afrikai Ahather, valamint más csigák, mint például ampuillire vagy szőlő csiga, takarmányok zöldségtermékek. Szereti a növények puha és pusztító részeit. Mivel az állatok megteremtése, hogy felépítsék a mosogatót, meg tudják enni a talajban gazdag talajt, és még öblíthetik ki egy megfelelő fajta roncsát.

Fiatal csigák, legfeljebb 5 centiméterrel, előnyben részesítik az élő növényeket. Az életkorral az élelmiszer változik, és a régi másolatokat főként a halottak, rothadó növényi maradványok táplálják, és az elfogyasztott élelmiszerek száma is növekszik.

Otthon AKhatin Fulika örömmel eszik uborka, cukkini és más puha zöldségek. Azt is meg kell adnia egy tojáshéjat kalcium forrásként, vagy lehet hozzáadni az élelmiszer-krétát, hogy építsen egy héjat is.

. Ha adsz egy banánt, mint az étel, akkor előfordul, hogy semmi más csiga akhatina már nem akar "száját venni", ugyanaz a helyzet megtörténhet az uborka. Amint a fentiekből látható, a kisállat gondozása nem bonyolult és még a gyermek számára is hozzáférhető.

Egészségügyi csigák Akhatina

Akhatin reprodukciója

Mivel ilyen egzotikus lények vagyunk, nem ismerjük az ilyen egzotikus lényeket, és nincs annyira a gondozásukról, valószínűleg érdekes lesz az Ön számára, és hasznos lesz az ilyen csigák egészségéről és a betegségekről megsérülhetnek. Visszatérés

A csigák betegségei Akhatin

Leggyakrabban az országunkban az Akhatin csigát Afrikából és más forró országokból importálják, ezért az egzotikus parazitákkal fertőzöttek, és a veszélyes betegségek hordozói is lehetnek. És szerezni ezt az exotot, ami csak a hajóból származik - jobb, ha nem érdemes. Senki sem garantálja, hogy ezután nem sikerül egy hónappal az ágyban lázzal, és egy ilyen fertőzést a társából.

Előnyben részesíti a "belföldi otthoni lehetőségeket", otthon a szélességünkön. De még akkor is, ha "natív" Ahhather, megfigyelheti a higiéniát és az óvintézkedéseket - mossuk le a puhatestűvel és a kezével szappannal. Ami maguk a csigák egészségét illeti, akkor ténylegesen az élő emberek rendelkeznek, azonban tudnod kell, hogyan kell segíteni nekik. Tehát, ha a csiga eltörte a mosogató részét - ez nem ok arra, hogy búcsút mondjon neki.

A puhatestűek túlélhetnek, erre kenheted a héj törött széleit egy antiszeptikával, és győződjön meg róla, hogy a csiga karanténban van, ahol tiszta és eltávolított. A testében a regeneráció folyamatait automatikusan el kell indítani, és ha a fertőzés nem behatolt a testébe - a puhatestű lesz túlélni, új szövetek fognak megjelenni, hogy meghúzza a chipet. Természetesen, miután ilyen sérülés után a mosogató nem néz ki olyan szép, mint korábban, de a csiga Akhatina életben marad.

Egy másik probléma, amelyről az otthoni csigák tartalmának szerelmeseinek elmondják, az a tény, hogy az Akhatineknek szokása van, hogy sikoltozzák a mosdójukat, és ennek következtében a mélyedés zúzódhat. Ebből az AHATINE-ből - kenje meg a mosogatót valami ártalmatlan, de kellemetlen ízű.

Lehetséges, hogy Achath csiga

A csigák biztonságának szempontjából jobb, ha nem veszi őket a kezébe, különösen a test sérülékeny részein. Ha még mindig nem várja meg, hogy egy kisállatot vegyen a tenyérhez - először megnedvesítse a Molusk lábát, és az ujját aláhúzza, és a második kéz óvatosan tartja a nehéz mosogatóval. Visszatérés

Hány csiga Akhatina

Ha megfelel az Akhatin-csiga otthonának ajánlatainknak, és szeretni fogja a szokatlan kisállatodat, akkor 10-re élhet, és még több évet is élhet. Szóval, készülj fel egy hosszú és boldog környékre.

Akhatin reprodukciója

Akhatina - Hermafrodites, Vagyis minden állat végezhet mind a férfi, mind a női funkciókat. Szélsőséges körülmények között, alacsony népsűrűséggel, önfogyasztás lehetséges, de ritka és kényszerítő intézkedés. A párosítást megelőzően jellemző házassági tánc, mindig olyan csodálatossággal jár, amely 1-2 óráig tarthat.

Ha az azonos súlyú partnerek fordulnak elő, kétoldalú megtermékenyítés történik, ha az állatok eltérő méretűek, a nagyobb csiga szerepe a női szerepet, mert a tojások fejlesztése magas költségeket igényel. Ugyanezen okból, hogy nem értek el nagyszabású egyének, csak a hím, a tojások funkciókat keletkeznek, a maximális méretek elérése érdekében.

AHATHER csiga után két évig tárolhat cumot a testében, fokozatosan az érlelés tojás megtermékenyítésére. A tojás vagy ikon a falazatban általában kb. 200, és egyes esetekben a nagymásolatok akár 300 darabig terjedhetnek, míg a kisállat évente legfeljebb 6 kőműves.

Az anya testében lévő tojások megtalálásának időszaka 1-2 hétig tart, majd a nő a talajban egy nyércbe helyezi őket. A tojások méretei Az Akhatin körülbelül 5 mm, és alakulnak, hasonlóak a csirkehez. Az alsó fotón jól látható. A környezeti hőmérséklettől függően 1-3 hét a tojásból kis, legfeljebb öt mm, csigák. A természetben is vannak életük is e állat.

A tartalom körülményektől függően a háziállat 6-15 hónapban elérte a pubertást, és akár 5-6, és néha akár 10 évig is elérte. Az egész életben nőnek, de egyenetlenek. Gyorsan a szexuális érettség elérése előtt, vagy körülbelül 2 év, majd a növekedési sebesség meredeken lassul.

Akhatina leginkább éjszakai csigák és nap, amit általában alszanak, szakadnak a földbe. De este, az állatok felébrednek, és elkezdenek keresni az ételt, "okosan" a terráriumon keresztül. De a kellően magas páratartalom lehet aktív a nap folyamán.

Ha a terrárium körülményei kedvezőtlenek, túl szárazvá válik, vagy nem táplálkozik, ez a csiga gyógyulhat egy hibernálásban, bezárva a mosogatóját, és nagyon sokáig aludt. . Anélkül, hogy súlyos következményei vannak az Akhatina számára, akkor legfeljebb 2 hónapig számíthat a hibernálásra.

Ha sokáig hiányozol, akkor jobb, ha előre megteremti a kedvezőtlen feltételeket a kisállat számára. Változtassa meg a talajt a terráriumban, hogy megszáradjon, és ne táplálja az állatot. Ez lehetőséget ad arra, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a csiga elaludt. A hibernálásból való kilépéshez éles kell tartani a melegvíz sugár alatt, és 5-10 perc múlva felébred. Ezt követően a kisállatnak azonnal el kell adnia, bármit is elkezdte visszaállítani az erőket.

Úgy gondolják, hogy Akhatina - "Smart" csiga. Képes megkülönböztetni a tulajdonos más emberekről. Talán a különböző feltételes reflexek megnyilvánulása. Sok tulajdonosok számára a csiga megfigyelése nagy örömöt biztosít, annak ellenére, hogy ez az, hogy ez az egész takidostly lassú állat. Csiga Akatina szeret, amikor a tulajdonos meleg vízben fürdik "a kezét".

Nincsenek allergiás reakciók ezeknek a csigáknak a nyálkájára, azonban a kezek utána kell mosniuk szappannal, a természetben ez az állat a paraziták hordozója, veszélyes és néha végzetes egy személy számára. De az orosz éghajlat összefüggésében, ténylegesen fertőzött, mivel lehetséges a tenyésztőkből.