Útmutató a lovak helyes ellátásához

Annak érdekében, hogy a ló valódi asszisztens volt, és egy biztos barát, nemcsak a szeretet és az állat számára szól, hanem ismeri az otthoni ellátás alapvető szabályait is.

Hogyan tisztítsa meg az istállást

Általában a hideg évszakban a lovak a tető alatt vannak, és nyáron - az utcán. Khlev és Stables - az élő lovak fő helyei. KHLEV - meleg száraz szoba egy két állathoz. Az istállók nagyszámú lovat tartanak fenn és tartanak fenn.

Jó stabilban van egy stall és dunns. Az első az állat takarmányozására, tisztítására és ideiglenes szabadidejére szolgál. Denniki - Állandó szálláshelyek és lovak gondozása. Minimális méretek a parkolási példányokhoz - 3,6 m 3,6 m-rel. A lónak szabadon kell lennie, hogy szabadon feküdjön, nyújtsa a lábát. A csikókkal rendelkező kanálok gondozása, tágasabb rekeszek felszerelése.

A Nodnis falai tartós fűrészáruból, hálóból vagy vasból készültek, 1,5 m magasságúak. Ez lehetővé teszi egymás lovak látását, elősegíti a jó szellőzést és a helyiségvilágot.

Ajtók - csúszás vagy hinta, nem kevesebb, mint 1,2 m széles. A csúszásnak simán kell mozognia, swing - Outward. Kötelező reteszek úgy vannak elrendezve, hogy az intelligens állatok nem tudták megnyitni őket. A stabilban lévő szakaszok ajánlott szélessége - 3 M.

A padlók gyakrabban vannak betonból, de jobb a kőből vagy a burkolásból. Ugyanakkor a vízelvezető árok közvetlenül a standokon találhatók. Ha nincsenek szennyvíz, az állati rekeszek óvatosabb gondossággal rendelkeznek, így az ammónia szagok nem jelennek meg. A kemény padlók könnyebben kimutatják a fertőtlenítést, de ló a lábukra. A felesleges terhelés elkerülése érdekében - a gumi szőnyegeket az alom alá helyezik.

Az alom a legjobb a szalma, a fa pellet vagy tűlevelű fajták - száraz, tisztított por és penész. Sikertelen ágynemű a széna.

A mennyezetek legalább 2,5 m-re kívánatosak, hogy az állatok nyugodtan emelték fejét. Felülről nincs köröm vagy más kiemelkedések, amelyeket a ló megsérülhet.

Világító vezetékek a rágcsálók, izzók és kapcsolók védelmére a kíváncsiság lovakról. A napi világítás ablakokat biztosít. Jóak és természetes szellőzésre vannak. Darabokat, hogy bezárja a rácsot vagy a rácsot, hogy a lovak ne tudták megtörni őket.

Hogyan tisztítsa meg az istállást

Táplálás

Hozza az állatot az utcára vagy egy szabad rekeszbe. Szabad hely az adagolóktól, az ivókáktól és a játékoktól. Vilail vagy lapát eltávolításához nedves alom a kocsiban és trágya. Ellenőrizze - az ürülék vagy a piszkos alom elárasztotta a sarkokat.

Hiányzik az egész rekesz. Szükség esetén használjon fertőtlenítőszert. A padló szárítása után adjunk hozzá tiszta fűrészpor vagy szalma, szétszórva egyenletesen. Frissítés és víz frissítése, tiszta foltjátékok.

Táplálás

Hogyan adjunk vizet?

Hogyan kell törődni egy lóért? Természetesen, hogy ismerje meg az étrendet és az időben táplálkozzon.

Fű - fő ló étel. A jó legelőkön az állat megkapja az összes szükséges hasznos anyagot. . Tehát győződjön meg róla, hogy más takarmányt ad hozzá.

Széna - szárított fűszernövények és növények. A nap folyamán a ló átlagosan 15 kg-ot eszik. A gyógynövények szép gyűjteménye mindig szép a szaga, világos zöld és megtisztított gyomok. A bálából nem szabad érezni. Ha a fű sárga vagy barna árnyalattal rendelkezik, akkor jelentősen kevesebb tápanyag van benne.

Kategorikusan lehetetlen a lovakat poros és penészes széna, t.nak nek. A tüdő súlyos betegségeit okozhatja olyan állatokban, amelyek nem gyógyíthatók. Frissen gyógynövények az etetéshez alkalmasak, de feltéve, hogy nedvességük legfeljebb 20%. A megfelelő tárolással egy száraz szobában, jó szellőzéssel, a széna legfeljebb 2 évig tartja hasznos tulajdonságait.

Gabonafélék - sütők vagy kukorica. A túlterhelés és az elhízás, a gyomorfekélyek vagy a fogakkal kapcsolatos problémák veszélye van.

A koncentrált keverékek gyárilag készülnek. Lehet: gabona, korpa, ásványi kiegészítők és mindaz, amit a gyártó fontosnak tart. Jól alkalmasak bizonyos állatok csoportjainak táplálására, például legeltetési marok, lovak munkavállalói, gyengített lovak.

Sók - eladni a színben eltérő blokkok formájában. Fehér Cook sót tartalmaz. Kék - kobalt és jód sók. Barna - ásványi zárványok. Red - yoda adalékanyagok (a jód alacsony koncentrációt kell választania).

Hogyan adjunk vizet?

Lóhigiénia

Amikor a ló mögötti ellátás otthon szerveződik, különösen fontos megérteni, mikor és hogyan kell. Általában naponta kétszer csinálják.

Hozzávetőleges fogyasztás a testtömegtől függően Liters:

Testtömeg (kg)MinimálisÁtlagosMaximális
41013.52027
545tizennyolc2736
68022.53645

Az egyéni igények jelentősen eltérnek a következő tényezőktől függően:

 • Egészség;
 • méretek;
 • A takarmány típusa (száraz ló italokkal több);
 • munkaterhelés;
 • évente.

A dehidratáció veszélyezteti a lovakat az egészség súlyos romlása a halálig. De a víznek biztosan friss, legjobb - futó. A piszkos víz hozzájárulhat az állati baktériumok, vírusok vagy paraziták fertőzéséhez.

A gyaloglás megszervezése?

Az utcán vízzel kell ellátni a vizet egy ereszcsatornában vagy automata itatók telepítve. A kapacitást naponta kell tisztítani és öblíteni. Ha a ló italok természetes forrásból - a tulajdonosnak biztosnak kell lennie a vízben.

A stabil használt automata ivókban vagy vállban. Az "automatikus" egy személy számára kényelmesebb. De nem minden lovat használhat és szeretné használni őket. A helytelen esetén az állatra eshetnek. A szállítói víz könnyebben változhat, de nehezebb viselni. Szintén jól kell rögzítenie.

Fontos, hogy kövesse, hogy mind a ló elegendő mennyiségű folyadékot kapjon (nem jég)!), t.nak nek. Nem tud enni annyi havat, hogy teljes mértékben biztosítsák magukat vízzel.

Megfelelően szervezett ellátás esetén a munka, a képzés vagy a verseny után lehetetlen a ló vízzel vizet vízzel! A legjobb, ha várni 1 órát.

Lóhigiénia

Care for Hooves

A lovak gondozásához fontos tudni, hogyan kell megfelelően adni az állatot.

Haj a sörény és a farok minden nap levonni, lehetőleg műanyag kalkulus. Hűtő haj a farok jobbra állni az oldalra és a puha mozgásokra, hogy eltávolítsuk a bánat felülről az alsó részről. Különleges permetek vannak, így a haj kevésbé zavarja a számításkor.

A telivér lovak bőrének naponta legalább háromszor gondoskodnak. Reggel törölje le a szemét és az orrlyukakat, amelyek nedvesített szivaccsal, gyapjúval, lobby ecsettel. A Dressage előtt a ló teljesen törlődik ecsettel, ha valahol blokkolja az erősebb - kaparót.

A ló tisztítása érdekében fontos tudni, hogyan kell csinálni:

 1. Indítsa el a fej egyik oldalán.
 2. Gyere a vállára.
 3. Tisztítsa meg a hátát.
 4. Ismételje meg az eljárást a második oldalról.
 5. Törölje le a végtag ecsetét.

Figyeljük meg az óvintézkedéseket: Ne üljön a rúgások mellett, minden mozdulatot erős, de gyengéd nyomást hajtanak végre, ne jöjjön vissza. A tisztítás végén lyuk, lengyel a ló velúr vagy egy nedves ruhával. A képzés után fontos, hogy törölje a lovat, hogy megnézze, a nyereg vagy hám. Szükség esetén kenheti a kenőcsöt.

A lábak különös gondot igényelnek az Otings, az Orosz Tudományos Akadémia, Absadin és Streecks eredményekért. A jó tulajdonos mindig aggregálja a felesleges hajat és kiszámítja. A képzés után szokásos, hogy az állat lábát a tömlőből eltávolítsa, hogy eltávolítsa a szennyeződést, és megkönnyítse a szalagok kis gyulladását.

Néhány tulajdonos a ló végtagokat védőszalaggal csomagolva, vagy speciális csizma. De ez egy szakembert kell tennie, hogy ne hozza a lovat a chromotípusra és a gyulladásra.

A lovak mosása nem igényel különleges készségeket. A legfontosabb dolog az, hogy az állat szép volt, és a Desam szennyeződés és izzadság elmosódott. A víz nem lehet hideg. Ahhoz, hogy a ló speciális Loscity használata különleges ellátásokat használjon.

Care for Hooves

Kezelési eszközök

A legfontosabb kérdés az, hogy - hogyan kell törődni a lovak hooves? Először is fontos kovácsolás. Ehhez egy jó kovácshoz kell fordulnia.

A tulajdonos nem tudja megérteni a munka minden összetételét, de két dolgot kell emlékezni:

 1. A Kuznets köteles testreszabni a patkó testre történő testreszabását a patakra, és nem alkalmazni egy forró patkó, majd hajlítsa meg, ami a károsodáshoz vezethet, és ésszerűtlen szűkülése;
 2. Minden ló esetében a körmök alkalmasak, és túl nagy lehet áttörni a pohárral, és bejuthat a lábak élőszerkezetébe. Ezután az állat a legjobban fogadja a gyulladást, és legrosszabb - fokozatosan meghal.

A lónak hat héttel később újra kell dobnia. .

Tisztítás Hoofs - Hooking

A Ló ellátás magában foglalja a kötelező tisztítófajokat. Megteszed magad a következő sorrendben:

 1. Tartsa a kezét az elülső lábán, ugyanazon a lábak hátulján, hogy az ín mentén kissé a térd felett, és hajlítsa a végtagot.
 2. A pohár kezében tartja a szennyeződéseket, kavicsokat és mindent, ami beleesett. Megteszed a kézzel vagy egy speciális horog a Hooves számára.
 3. Nézet, vannak sérülések, túrák, dermatitis vagy más problémák.
 4. A tisztítás után óvatosan tegye a pofákat a földre, és ismételje meg az eljárást más lábakkal.
 5. Ha vannak repedések a Hoof Wall-ban - konzultáljanak egy kovácskal és állatorvosgal, amit megjelennek, és mit kell tennie.

Ne feledje, hogy sok baktérium és vírus a lovak testét a károsodás károsodásán keresztül teszi, így ajánlott egy ló tiszta és száraz szobában.

Kezelési eszközök

Top - 10 tények a lovakról

Az állatápolási fő készlet a következő eszközöket tartalmazza:

 • Curry fésű - egy kerek szerszám rövid fogakkal. Gyártási anyag - műanyag vagy kemény gumi. Eltávolítja a szennyeződést és a hajat, serkenti a bőrt a természetes nedvesítésre.
 • Kefe merev természetes sörtével. Óvatosabb eltávolítja a gerincet.
 • Kefe puha sörtékkel a kis részecskék és por eltávolításához.
 • Ritka műanyaggal vagy fém fogakkal a mane és a farok számára.
 • Hook a pofákhoz.
 • Fém vagy műanyag kaparó eltávolítása kiterjedt folyadékot és szennyezést a gyapjúból.
 • Terry törölköző, velúr vagy rongy a "száraz" törléshez.
 • Olló vagy fodrász gép.

Külön-külön vagy teljes megvásárolhatók.

A tulajdonosnak meg kell értenie, hogy a ló felelős gondoskodást igényel. Ezért fontos, hogy folyamatosan megtanulja, olvassa el a megfelelő irodalmat vagy felvételi szakembereket, akik jól ismerik a lovat bármilyen körülmények között.

Top - 10 tények a lovakról

Útmutató a lovak helyes ellátásához

 1. A lábak speciális szerkezetének köszönhetően a lovak nagyon jól illeszkednek a nagysebességű futáshoz
 2. Az emésztőrendszerük az élelmiszer folyamatos feldolgozására szolgál. Ezért a növényi élelmiszerek szinte folyamatosan, de kis részek vannak.
 3. Van egy kiváló hangulat és jobb, mint bármelyik iránytű, minden időjárásra, és a nap bármely időpontjában: kora reggel vagy késő este.
 4. A lovaknak megvan a legvékonyabb pletyka: képesek elkapni az ilyen hangokat, hogy az emberek nem hallják. A fülhéjak oly módon vannak elrendezve, hogy nem csak a hanghullámokat rögzítik, hanem növelik a cselekvésüket.
 5. A lovak nagyon jól érzik magukat és megértik a veszélyt.
 6. .
 7. Ló, mint egy kutya, kiváló szaga érzése, így a rossz látványos személyek csak a legszebb értelemben vezetik. Továbbá a szaga megtudja: a nyereg, a szünet, egy hosszú távon megkülönbözteti az ehető és az észrevétlen gyógynövényeket.
 8. Van egy nagyon fejlett érintője. A legérzékenyebb ebben a helyen a Hooves és ajkak.
 9. A ló is képes kezelni magát. Például egy hosszú munka után örömmel tekercselt néhány percig, azaz egy masszázst, amely helyreállítja a vérkeringést.
 10. A lovak közül gyakran megtalálható a szeretet és a barátság.