Vörösberkenyefa

A Rowan Tree jellemzői

Vörösberkenyefa - 10 m magasságú fa, kevésbé gyakran cserje a rusztikus családból. Rowan Fruits - gömb alakú bogyók, piros, savanyú, keserű, kissé torta íz. Az első fagyok után a gyümölcs elveszíti a tartósságot, finom, kissé édes. Virágok májusban - június elején. A gyümölcsök szeptemberben érkeznek, és egy fán mély télen tartózkodnak.

A természetben a Rowan az északi félteke északi és középső részén található erdőkben és hegyvidéki területeken található. Elég egyszerű gondosság, a legtöbb Rowan szinte egész évben jól néz ki

Rus-ban Ryabina gallyáit asztalokkal díszítették, cukorral szolgáltatták, mézzel öntötték, Sauer és szárítottuk. Korábban Ukrajna elkészítette a rowan tésztát, amelyre a fagylalt gyümölcsöt zúzották fából készült kanalakkal és cukorporral keverték. .

A Rowan Tree jellemzői

A ryabina hasznos tulajdonságai

Rowan rendes egy cserje vagy olyan fa, amelynek magassága nem haladja meg a 12 métert. A korona alakja lekerekített, a vörös és szürke szárak felületén mulasztás van. Felnőtt fákban a kéreg sima és fényes, barna-szürke vagy szürke-sárga színű. A nem parpecius indított lemezlemezek hossza körülbelül 20 centiméterrel rendelkeznek, összetételük 7-15 hegyes hosszúkás szórólapból áll, fogazott élvel, elülső felülete matt, zöld és rossz - festett egy fényesebb árnyékban és alföldön. Ősszel a lombozatot piros és arany árnyalatú színével helyettesítik.

. A gyümölcs a vörös-narancssárga színű lédús alma, amelynek átmérője eléri a 10 mm-t. Virágzik egy ilyen fát május-júniusban. A bogyók teljesen érlelődnek a nyár utolsó hetében vagy az első ősszel.

A leszállást figyelembe kell venni, hogy az ilyen kultúra rendkívül negatívan reagál a levegő legkisebbségére és gázellátására, sőt a vizes élőhelyeken és a vízben lévő víz stagnálására is.

A Ryabin fa fa megkülönbözteti a rugalmasságot és a keménységet, nagyon könnyű kezelni. Az ősi időkben a rúnák és orsók gyártására használták. A kultúra bogyóit használják a szövet színezékek gyártásához.

A ryabina hasznos tulajdonságai

Ryabina veszélyes tulajdonságai

A Ryabina Gyümölcsök hatalmas mennyiségű vitaminokat tartalmaznak. A C-vitamin nagyobb, mint a citromban. Ryabina has vitamins P, B2, PP, E, K, provitamin A, sugar (up to 8% - fructose, glucose, sucrose, sorbiz), glycosides, amino acids, tannile, pectin and bitter substances, 48% of organic acids ( alma, citrom, borostyán), flavonoidok (sok rutin), sok vasaló, réz és mangán, jód, cink, kálium, magnézium, alkoholok (szorbit és igit), illóolaj- és fitoncidek, amelyek fűtöttek és fertőtlenített levegő.

A Rowan bogyóknak vizelethajtó, édesített, hemosztatikus, koleretikus hatásai vannak - Bulgáriában alkalmazták veseövek, reumatizmus és hashajtó hatását. Magyarországon dysentery-val kezelték őket. A norvégok Rowan-t használtak sebgyógyító szerként, valamint duzzanatként.

A fekete arcú ízületi íze emlékeztet arra, hogy számos tubil anyagot, szerves savakat és pektinek tartalmaz, ezért tökéletesen befolyásolja az emésztést. Például a fekete áramlású Rowan-vitamin 2-szeresére több, mint a fekete ribizli, és 20-szor több, mint a narancs és az alma. .

Leszállás Rowan nyitott földön

A Rowan egy csodálatos vitamin és tonizálószer, a karotin tartalmának tartalma szerint, és meghaladja a sárgarépa sokféle fajtáját. A multivitamin tea előkészítéséhez 1 evőkanál egy zúzott keverék szárított Rowan bogyók és a rózsa csípő öntsük 2 pohár forró vizet, és ragaszkodjon egy termosz 12 órán át. Az infúzió ízének javítása érdekében cukrot vagy jobb mézet adhat hozzá. A törékeny edényeknél friss gyümölcslé 1 evőkanál naponta 3-4-szer.

A fekete-szerű Rowan szorbitolt tartalmaz, ami azt jelenti, hogy a bogyók lehetnek cukorbetegséggel, anélkül, hogy félnek a vércukorszint erős növekedése miatt.

Az egyedülálló összetétel miatt a Black Rowan Rowan bogyók sok betegségben segítenek. Már megállapították, hogy a bogyós gyümölcsök és a gyümölcslé, a Black-Soros Rowan rendszeres használatával segítséget nyújt a vérnyomás szintjének szabályozásában. Ráadásul a megnövekedett nyomás stabilizálódik, és normális - nem csökken. Malnopy Rowan kell mindenki számára, aki a város körülményeiben él, mivel megvédi a testet a radioaktív expozícióból. Ez a bogyó hasznos vérzési, vesebetegségekben, allergiákban (ekcéma, neurodermatitis) és gastritis.

.

Ryabina veszélyes tulajdonságai

A Rowan gondozása, a korona és a vágás kialakulása.

A fekete Rowan nagy mennyiségű szerves savakat tartalmaz, így a gyomor és a duodenum hyperacid gasztritiájával és fekélyes betegségével mérsékelten és csak exacerbációkból kell használni. Ilyen helyzetekben speciális zöldségkészítmények, amelyek fekete-szerű Rowan-t tartalmazhatnak.

A Red Rowan kárt okozhat azoknak, akik növelik a véralvadást. Megtagadja őt néhány szívbetegség alatt. A Rowan bogyóknak is azt is javasolják, hogy túlélte a stroke vagy a szívrohamot, és azok, akik szívkoszorúbetegségben szenvednek.

.

Leszállás Rowan nyitott földön

Ryabina reprodukciója

A fa tökéletesen megtapasztalja a fagyasztást, és nem reagál az árnyékra. Ezért mind az árnyékos, mind a napos helyeken, előnyösen nedves. A Rowan Tree nem szívesen látja Byrian-t, valamint egy sűrű murmur a talaj körül a törzs körül. Előnyben részesíti a termesztést a vályogon és a homokköveken.

Éves vagy kétéves palánták alkalmasak lesznek a leszállásra. Gyorsan nőnek, így tavasszal vagy az ősz közepén ültetheted őket. A leszálló lekvárnak meg kell egyeznie a fa gyökérrészét. Az átlagos átmérője átlagos tartományok 0,5-0,7 m, és a mélység 0,6-1 m. A palánták közötti távolságnak legalább 5 vagy 6 m-re kell lennie.

A leszállási gödör alján helyezhető el:

 • 8-9 kg humusz;
 • 0,4-0,5 kg szuperfoszfát;
 • 80-120 g káliumsó;
 • 15-25 centiméterréteg törmelék a vízelvezetéshez.

A föld elültetése és elhomályosítása után a falu gyökér vége a földszinten kell lennie.

A Rowan gondozása, a korona és a vágás kialakulása.

Rowan a tájkép kialakításában

Ezt követően az egész gondosságot csökkenti, hogy időben megtörje a gyomnövényeket, távolítsa el a gátlást, a műtrágyákat, a vizet és a laza talajt. A vonzó kör szép és mászás lenne (kabát szalma, sajt, szárított fű). Mielőtt elkezdené a gyümölcsöt egy gördülő körben, egy pocsolya kell kialakítani - ez a tapasztalt nyári lakosok tanácsát.

Matricák készülnek abban az esetben, ha a méhfa alacsony profilú formában van, amely könnyen éget a földre.

Az oltott növényekben a gyümölcsök 2-4 évig jelennek meg. A kívánt fajták legalább úgy, hogy azok áthaladjanak.

A vágás egységes fafelvilágításra készült, ezért a betakarításhoz. Mivel a Krone piramissális Rowan-nak van, és a törzs ágai akut szögben indulnak - ezt az erejük befolyásolja.Ezért, a fő csontváz ágak kialakításakor próbálja meg visszavonni őket hülye vagy közvetlen szög alatt.

A metszést tavasszal korán hajtják végre, mielőtt a vese lendült volna..Olyan fajták, amelyek a tavalyi növekedésre termesztik, az ágak vékonyak és lerövidítik egy kicsit. Ha a növekedés gyenge, akkor segíti a két vagy ötéves fa megfiatalító vágását. .Ryabina hajtások elég gyorsan nőnek, szinte mindenki egyetért a télen.

Ryabina reprodukciója

A Rowan megszorozza a gyökér sertés, magvak, zöld dugványok, gabonafélék és a kulturális fajták vakcinázása a vadon élő erdei rowan hígításával. Amikor az erdei Rowanra vakcinázott, a fa a 3-5. évben, a hornyok és root sertés reprodukciójával kezdődik, az 5-7. évben.

Ryabina reprodukciója a szokásos magvak

A Rowan típusai és fajtái

A magokat izolálják a zúzott érett gyümölcsökből.

Vetőmag magok ősszel, szeptember-októberben (közvetlenül a magvak gyűjtése után) vagy tavasszal, amint a talaj megengedett (a téli összegyűjtött magokat nedves homokba helyezzük, és tavasszal tárolják a tavaszig pince).

A magokat egyenletesen beagolják a talajba a kiválasztott telken, vagy 6-8 cm-es hornyok mélységében, és elaludt 1-1,5 cm-re, durva mosott homokkal (a homok jó vízelvezetés, egységes nedvességbevitel biztosítása a talajban). A felületet a rabló hátsó oldala simítja, és bőségesen öntözik egy kis pályával. Seed Seed Rate 200-250 db négyzetméterenként.

Ahhoz, hogy jó leszállási anyagot szerezzen, az első hajtásokat két valódi levelek kialakulásában hígítják, 3 cm távolságban, a második alkalommal - a négy vagy öt levelek fázisában 6 cm távolságra. Az utolsó ritkítás a következő év tavaszán 10 cm távolságban készült.

A talaj nedves, tiszta gyomnövényektől tiszta, szisztematikusan laza. Korai rugó, hogy 5 kg dung zsírt 1 m2-re. A 2. év őszénél a palánták szabványos méretet érnek el, és készen állnak a transzplantációra.

Raspaning Rowan rendes ütközés

A rozsdás dugványok sokszorosítása

Betegségek és kártevők

A reprodukcióhoz, az éves hajtások (2-4 éves ágak) növekvő tenyésztéséhez.

A dugványok levágása jobb, ha szeptember második felében leesik.

Ugyanazon a napon a billet hajtásokat vágott egy 15-20 cm hosszú, 5-6 vese. A menekülés legfelső részét nem szabad dugványokhoz venni. A hajtás felső vágása ferde, a vese, a vese alatt, a vese alatt. A dugványok munkadarabának napján termelt leszállás.

Egy jól felkészült talajban (csendes, tiszta, gyomnövények, igazítva), a dugványokat 60-70 cm közötti távolsággal ültetik, és egy 10-15 cm-es sorban, a megközelítőleg 45 ° -os szögben. Az emeleten 2 vesét hagy, és egyiküknek a talaj szintjén kell lennie. A dugványok körüli földet szorosan meggyújtotta, hogy nincsenek üregek, vizes, és tiszta tőzeggel mossák.

Ha a dugványok kirakodása a tavaszra kerül, akkor jobb, ha elkészítjük őket az őszől, és mielőtt a tavaszt az alagsorban tárolják, a nedves homokban. A tavaszi vágás a lehető leghamarabb a lehető leghamarabb ültetnie kell, amint a talaj.

A dugványok jó és gyors gyökereiért az ágyon lévő talajnak mindig nedves és laza maradjon. Ez különösen fontos a leszállás utáni első hónapban. Jó gondoskodik őszére a vágógéptől, akkor tudsz&SHY-TIBK szabványos palánta kirakodásra alkalmas.

Szaporodás zöld dugványokkal Lehetővé teszi a Rowan Rowan palánták termelésének felgyorsítását, mivel az egyéves növények kiváló vizeletgyökérrendszerrel és jó elágazó részekkel rendelkeznek.

Vörösberkenyefa

A fa minden ága tetejéről a nyár elején vágott vágások.

A zöld csipeteket 10-15 cm hosszúságú (a növekedés függvényében) levágják. Vágás után a dugványok felkészülnek a leszállásra: távolítsa el az alsó leveleket, így 2-3 felső. Mert jobb és gyorsabb gyökerezés minden vese, készítsen könnyű hosszirányú metszést, és a vágás alján - 3-4 ilyen vágás. A jobb gyökerezéshez való beszállás előtt a dugványok alsó vége 6 -12 magasságú stimulátor megoldásba merül. Ezután a dugványok, tiszta vízben mossák, előzetesen előkészített hideg üvegházak.

A zöld dugványok hideg üvegházak előzetesen készülnek. A Föld tiszta tiszta rétegén az üvegházakban a dugványok kirakása előtt, egy nagy szent jól mosott homokréteg 7-10 cm.

A nyár közepéig az üvegházba vágott és ültetett szeletek, a nyár végéig kifejlesztett gyökérrendszerrel rendelkeznek, és átültethetők egy külön szakasz tenyésztésére.

A dugványok kinézetét 3-4 cm távolságban szinte közel kell tenni egymáshoz. Az üvegház és a dugványok filmje között szabad térmagasság 15-20 cm. Leszállás után a dugványok óvatosan és bőségesen vizet az öntöződobozból, nagyon kicsi pitchforkával. Nagyon fontos, hogy a víz ne szilárd jet, de megszórva. Öntözés után az üvegházat film borítja.

A fő rakományellátás rendszeres öntözésben van (először fontos, hogy a levegő az üvegházakban meleg és nedves legyen) és szellőztető üvegházak, ha a hőmérséklet emelkedik 25 ° felett.

Három - négy héttel a levágás után az üvegházakban a dugványok kirakodása is jól gyökerezik, a film a nap folyamán nyitva van, és amikor a dugványok áthaladnak, néhány keményedés elhagyja az üvegházat éjszaka. 7-10 nappal a dugványok gyökerei után, a filmet egyáltalán tisztítják.

Háromhetes dugványok megfelelő gondoskodással egy jó vizelet gyökérrendszert alkotnak. A Rowan egyes fajtáiban a dugványok felügyelete eléri a 70-100% -ot.

Egy hónappal a gyökeresedés után (a nyár végére), az üvegházhatású transzplantációból származó dugványok a növekvő. Amint a palánták a növekvő transzplantáció után jöttek le, a nitrogén ásványi műtrágyák (30 g ammónium-nitrátok a víz vödörén) vagy a vizet vízzel, vízzel hígítjuk, 6-8 alkalommal hígítjuk.

A frishes teljes időszakában a talajok és a gyomok lazítanak, és száraz időben a talaj bőségesen öntik.

A következő ősszel, Rowan csemetek ásni és állandó helyen. A leszállásra alkalmas csemetéknek jól fejlett gyökerei és erős hajtásoknak kell lenniük.

Raspaning Rowan rendes gyökér testvérek

Vörösberkenyefa

A gyökér utódok reprodukálása, a nagy számban a fa közelében növekvő nagy számban a Rowan rendes reprodukciójának fő módja.

A gyökér utódok száma a fajta, a talaj nedvességétől, a tápanyagok karbantartásától, a növényi ellátástól függ a következő év tavaszán, akkor a hajtások elérik a normál fejlődést, a gyökérrendszerüket. Ezek elkülönítve van egy secateur vagy lapáttal és transzplantációval állandó helyen.

RaPanization Rowan rendes oltás

Vörösberkenyefa

A különböző növények két részének összekapcsolását nevező vakcina, amelynek eredményeképpen együtt nőnek, és tovább növekednek egyetlen szervezetként.

A vakcinázás egyik összetevője, az általa vezetett, a növény szárának része, amelyet ki kell hirdetni. Egy másik növény gyökérrendszerén vakcinázódik. A növényi növények növényi vegyületének módszereit vakcinázásnak nevezik.

. A szőrkéreg alatt a CAMBIA aktív növekvő rétege. .

.

. Valójában ez azt jelenti, hogy csökkenteni kell a vízveszteség csökkentését és meleg mártással ellátott részeket biztosítanak, amelyeket gondos borítókkal érünk el, amíg együtt nem nőnek.

A vakcinázási hely egy átlátszó polietilén szalaggal van kötve 1-1,5 cm széles. Használatának lehetővé teszi, hogy a vízveszteség eredményeként a vakcinák összekötő részei megfelelő elrejtőzési helyeket érjünk el, minimumra csökkentve.

A graft alkatrészek példányai után az új üzem továbbfejlesztése függ a versenypályával. Ezért azonnal el kell távolítani a képződött hajtásokat.

Elméletileg vakcinázható lehet majdnem egész évben, a legjobb idő ez a tavasz.

Ryabina rendes gyakrabban terjednek be a vakcinázásban.

A tél közepén (a fáról enyhe éghajlat körülményei alatt a dugványokat az elmúlt év növekedésével összegyűjtik. A kötegekhez kötődnek és függőleges helyzetben vannak tárolva, 15 cm-rel bizonyítva a földön vagy a homokba, hogy a dugványok nem kerüljenek ki, és a hidegben maradjon a fejlődésüket.

A tavasz elején egy növényt választanak ki&SHY-WAY - A növények gyökereinek vetőmag-egylépcsős vagy elválasztott része erőteljes növekedéssel. Alatt&Shy-howle ásni és mossa meg a földet tőle.

. Ryabina rendes, köszönhetően a magas téli keménység, a lágyság, az éves fenntartható hozam, az immunosztály és a környezeti alkalmasság értékes a gyümölcstermesztés minden zónájában.

A vakcinázást a gyökér tetején végezzük ("Cor)&Shy-nevynye cervical ") vagy a palántákban Stambic (Hypocotyl). Éles kés vízszintesen­-rejtett. Ezután a vágás közepén függőleges oszcilláló (vagy osztott)&félénk bina körülbelül 3 cm.

Lődd le a vezetést. Válasszon egyet a jól fejlett egészséges vesékkel és ugyanolyan átmérővel, mint gátlás. Az éles késsel végzett felső vesecsoszló felett ferde vágást és körülbelül 15 cm-t éget­-ulatral. Az alsó végétől a cutlets egy éket képez két ferde vágással, körülbelül 4 cm hosszú: az egyik a vese közelében kezdődik, a másik az ellenkező oldalon.

A trigger óvatos, de bizonyos erőfeszítéseket is felosztani. A tál tisztításának egy része kívül marad. Ez a fajta "ablak" hozzájárul a kallusz fejlődéséhez.

Az áramlás és az ólom csatlakoztatásának helye szorosan kötődik egy átlátszó polietilén szalaggal, hogy csökkentse a párolgást, a pörkölt kertet.

Az oltott növények a dobozban homok és tőzeg keverékével vannak swam, hogy a csatlakozóhely közvetlenül a szubsztrátfelület felett van. A fiókot hideg üvegházba helyezzük, zárt kamerát vagy egy üvegházban lévő állványt. Minél magasabb a hőmérséklet, annál gyorsabban növekszik a vakcinázás része. De követnie kell, és hogy ne duzzadjanak.

Amikor a vakcinázási komponensek morognak, megkezdődik a kallusz kialakulása a vágások nyitott részén. Megfigyelhető a "&Shy-ke "közvetlenül a vágás felett. A Calleus formák itt növelik a kapcsolat erősségét.

Ha a vakcinázás elég jól polietilén szalaggal vágja le és eltávolítja. Ördögi ryabina nyílt földön ültetett. Megnyugtatva az állomány kivágott.

Retament ryabina szokásos tekintetkel

Vörösberkenyefa

A vízszintes és az arcoid szemek tenyésztéséhez, a földre, a jól fejlett éves hajtások egy fiatal fákból, vagy hajlítsa meg a gyökér lövéseket . A láncok jobbak a tavasszal korán, amint a talaj. Az állkapocsra szánt helyszínen található talaj, előzetesen előre kell mozgatni és igazítani.

Ezután a talaj alapításából a talajban vannak sekély hornyok, amelyekben a fiatal hajtások flex és pinp. Az utolsó kissé csípő teteje. Amikor 10-12 cm-es fiatal zöld hajtást fognak kialakítani a balkezes ágak vesékéből, megszórják a nedves termékeny föld vagy humusz magasságát. 15-20 nap elteltével, amikor a hajtások további 10-15 cm-rel nőnek, a por ismétlése.

A gyökeres tartályok elválaszthatók a fáról és az állandó helyre vagy ősszel vagy a következő tavasszal. Előnyösebb a retesz elválasztása a következő rugóval.

Rowan a tájkép kialakításában

Vörösberkenyefa

A tájkép kialakítású Rowan fa másodlagos vagy nagy szerepet játszhat. Ajtók és ívek díszítve vannak egy rowan síró formájú, azt a gyepen vagy a szélén a többi fák távolsága is ültetik.

Egy ilyen növény nagyszerűen néz ki egy csoportban más cserjékkel és fákkal, például fajta, spirirek, havas év vagy barberry. A Rowan tökéletesen kombinálható tűlevelű kultúrákkal (Thuus, fenyő, fenyő, vagy fenyő). Különösen az őszén, amikor a tűlevelű fák kékes vagy zöld háttérén a tűlevelű fák, a ryabina powling nagyon lenyűgözőnek tűnik.

Ez a növény lombhullató fákkal ültethető: lime, fekete nyár, juhar, hamu és fehér y *. A legtöbb Ryabina fajta képes hangsúlyozni a viburnum hatékonyságát, a hullámok, a honeysuckle és a rózsák ráncát. A cserje Rowan-tól megteremtheted az élő kerítést, amelynek ellenére a sokéves virágok nagyszerűnek tűnnek. Egy ilyen kultúra földterületének kiválasztása, ne felejtsük el, hogy rendkívül negatívan reagál a ridden és a füstös levegőre, amely a városokban rejlik.

A Rowan típusai és fajtái

A kertészeket a legtöbb típusú Rowan tenyésztik. A fajok közül többet gyümölcsök, de vannak díszítő.

Sorbus Sambucifolia (Sorbus Sambucifolia)

Vörösberkenyefa

Természetes körülmények között ez a faj Japánban és a Khabarovsk területén, valamint a Sakhalin, Kamchatka és Kurilla területén található. Ez a látványos cserje magassága eléri a 250 cm-t. Nem túl vastag Krona lehet kerek vagy tojás alakú. A sötétbarna színű egyenes meztelen szárak szürke raid felületén vannak, az ágak szürke, jól megkülönböztethetetlen hajtókkal. A hosszabb távú lemezlemezek 18 centiméterrel érhetők el, és lancikai formájú csíkok vannak. A lemezlemezek összetétele 7-15 ovális alakú ovális lapból és sötétzöld színből áll, fényes és gyakorlatilag meztelenül, a fényvörös mereveken. A kifinomult összetett virágzatok olyan virágokból állnak, amelyek átmérője körülbelül 15 mm, fehér vagy halvány vörös színű. A gallyak és a virágok felületén a világos piros színű. Ehető bogyók lédús telített vörös színű és gömb alakú, tizenöt milliomos átmérőjű és savanyú édes ízűek. Nem is van keserűsége, és nagyon kellemes szaga van. A gyümölcsök nem találhatók ágakkal a rugós időszak kezdete előtt. Ez a növény neemandandly a talajra, és megkülönbözteti az aszály és a fagy ellenállását.

Sorbus torminalis (Sorbus torminalis), vagy terápiás BERK

Vörösberkenyefa

A vadonban ez a faj találkozhat a Krím, Nyugat-Európában, a Kaukázusban, Ukrajna délnyugati részén és Malaya Ázsiában. Egy ilyen rowan nem túl nagy csoportok vagy egyedülálló. Magasságban egy ilyen fa elérheti a 25 métert. A csomagtartója a hosszirányú repedésekkel rendelkező sötétszürke szín kéregét fedezi. Az olíva színű kéregének fiatal hajtására. . A levél arcfelülete sötétzöld fényes, és a rossz volozisztikus pubeszcens. Ősszel a lombozat színét sárga vagy narancssárga váltja fel. Lovely Shield Florrorescences, amelyek elérik a 8 centiméter átmérőjét, kis színű virágból (kb. 10 mm átmérőjű). Az 1.8 cm átmérőjű kerekített bogyók halványvörös vagy narancssárga színűek, amelyek fokozatosan helyettesítik a barnát. Puffadt húsnak édes savanyú íze van. Ez a faj nagyon ellenáll a fagynak, de nem különböztethető meg a szárazság ellenállás. 2 dekoratív forma van:

 • lombozat;
 • periszto-dömping lemezlemezekkel.

Házi Rowan (Sorbus Domestica) vagy Rowan nagyúton (krími)

Vörösberkenyefa

. Ezt a növényt lassú növekedés jellemzi, és magassága eléri a 15 métert. Széles fokozatú korona alakja vagy gömb alakú. A csomagtartó, amely a törzst, repedések már a fiatal növényben. De a szárak szinte meztelenek, sima és fényesek. A nempoprisy komplex lemezlemezek összetétele, a 18 centiméter elérte hosszában, magában foglalja a lángolási forma sima fényes oszcillát szórólapját, zölden festve és körülbelül 50 mm hosszúságú. Széles karimájú elágazó fold-in-mentes virágzat, amelynek átmérője körülbelül 10 cm, virágokból áll, a 15 mm átmérőjű átmérőjű és fehér vagy halvány rózsaszín színű festéssel. . Egy ilyen növény ellenáll a kártevőknek, a szárazságnak és a fagynak. Vannak 2 forma:

 • körte alakú;
 • Alma-szerű.

Rowan Krugal (Sorbus aria), vagy aria, vagy ryabina enyhe

Vörösberkenyefa

A természetben ez a faj a Kárpátokban és a Közép- és Dél-Európában található hegyekben található. Az ilyen sétálófa magassága körülbelül 12 méter. Swiromemid korona alakja. A törzset barna-vörös vagy barnáskérés borítja, a szálak felszínén érezhető. Bőrös szilárd levéllemezek lekerekített elliptikus alakja az éles-duofili szélén. A lombozat fehér-érezésének bemutatása során a levelek elülső felülete zöld színnel festett. . A pajzsok, a 8 centiméteres átmérőben fehér virágokból állnak. A gömb alakú gömb alakú bogyók az átmérőben 15 mm-t elérnek, vörös-narancssárga vagy rózsaszín-narancssárga színűek. Az édes-savanyú por alakú hús nem olyan ízletes, mint az édes fajták. 1880 g-tól termesztett. Számos kerti forma van:

 1. Dexne. A virágok és a levéllemezek nagyobb értékűek.
 2. Ehető. Laplapok formája elliptikus vagy hosszúkás. Az ilyen növényben lévő bogyók kissé több, mint a fő típus.
 3. Krysofill. A szezon egész területén halványsárga színű lombozat. Az őszén olaj és sárga lesz.
 4. Kimutatás. A hógolyók levéllapjainak közzététele során nyáron az arcfelszínük zöld lesz. Ősszel a színüket bronz váltja fel. A felületen piros bogyók fehér halom formájában vannak.
 5. Fenestika. Az ilyen növény magassága körülbelül 15 méter. A bogyók nem alkotnak.

Hybrid Rowan (Sorbus X hibrida)

Vörösberkenyefa

Ez a növény természetes hibridje a Rowan Intermediate és Rowan Red. Természetes körülmények között ez a faj Észak-Európában találkozhat. A komplex lemezlemezek egyszerű tésztát és lapátlevéleket kombinálnak. A lombozat arcfelszíne zöld és meztelen, és a rossz - halvány szürke vagy fehéres. A kertészek csak egy hibridre nőnek - számos Turing, amelyet a Rowan Ring és Rowan Red átlépésekor kaptak. Ez a fa a Rowan hibrid pengékhez képest a lemezlemezeken nem olyan erős, míg inkább unalmas és szélesebb.

Rowan rendes (piros)

Vörösberkenyefa

A faj részletes leírása megtalálható a cikk elején. Számos dekoratív formája van, amely különbözik a bogyók, a korona formája és a lombozat színe, például: egy bog, likőr, gránát, Michurinskaya desszert, orosz, piramis, Mobby, Basener, nem férfiak , Moravskaya, vagy édes, Fefiea és mások. Az összes űrlap adata megtartja látványos megjelenésüket a növekvő szezonban. Különös figyelmet kell fordítani a következő formákra:

 1. Nevhinese. Külsőleg ez a típus és a fő típus nagyon hasonló. .
 2. Rowan Moravskaya vagy édes. A természetben megtalálható a Sudeten-hegységben. A lemezlemezek összehasonlítva más nyílások más fajtáihoz képest, valamint a virágzás ilyen rowan kezdődik valamivel később. A virágzat összetétele néha körülbelül 150 virágba léphet. A vörös-charbosh bogyók narancssárga és édes-savanyú ízű.
 3. Folyadék. Ez a faj Michuurina köszönhetően született, mert erre kiterjedt az Aronium fekete és rowan vörösben. Fekete és lila bogyók. Ilyen Rowan nagyon magas fagyállósággal rendelkezik.
 4. Gránát. A fajta 1925-ben egy nagyszabású és Rowan Red galwthornjának átlépése következtében született. Az ilyen fa magassága körülbelül 400 cm. A sima fényes egyszerű lemezlemezek hossza körülbelül 17 centiméter. A levelek felső részén, egy darabból álló elliptikus vagy tojás alakú, és az alsó - lejárati. Burgundy édes-savanyú bogyók egyenlő cseresznye értékkel rendelkeznek. A nézet nagyon nagy fagyállósággal rendelkezik.
 5. Burk. 1918-ban született Ryabina Red és Rowan Alpine átkelésével. Sötétzöld lemezek gabona-dömperek és gyenge síkság. Hosszúkás barna-vörös bogyók átlagos méretűek. Ryanka a szezonban nagyon szép marad.
 6. Michurinskaya desszert. Ez egy hibrid a rowan likőr és a német mushmule között. A fa magassága mindössze 300 cm, a korona széles. A nem-parpecius komplex lemezlemezek hossza 18 centiméterrel érhető el, 6 vagy 7 pár zöldes levelekből állnak, amelynek rossz felülete kissé megjelent. Középméret sötétvörös bogyók alakulnak ki nagyon hasonlít a Musimulus gyümölcsökhöz. A falu magas dekorációval és fagyállósággal rendelkezik.

A kertészeket a Rowan ilyen fajtái termesztik, mint például: vegyes, köztes, svéd, olgolisztét, Konone, Wilmoren, Amur és néhány dr.

Betegségek és kártevők

Vörösberkenyefa

Májusban júniusnak kell gondosan megvizsgálnia Rowan-t, mert ebben az időben megjelenhet a betegség első tünetei vagy a káros rovarok veresége. . Ha az üzemet teljesen egészségesek, miközben a kirakodás és az ellátás során megfigyelték a kultúra mezőgazdasági mérnöki összes szabályát, akkor a Rowan soha nem fog megbetegedni. Az a tény, hogy csak gyengített fák vannak betegségek. Mindent ellenére azonban rendszeresen ellenőrizni kell a Rowan-ellenőrzést, hogy szükség esetén kezelje a kezelést.

A nekrózis bármelyike, valamint a mozaik gyógyíthatatlan betegségek. Ebben a tekintetben meg kell próbálni egy fát egyáltalán, és erre több megelőző intézkedést kell végrehajtani. Szükséges, hogy nagyon felelősséget vállaljon a leszállási anyag kiválasztásának kiválasztása érdekében, a helyszínre szükség lesz az előkészítés előkészítéséhez, amelynek célja a betegségek kórokozóinak elpusztítása céljából. Továbbá, amikor a vírusok hordozói, a lehető leggyorsabban megszabadulni, és még mindig nagyon fontos, hogy a gördülő kör mindig tiszta legyen. Ne felejtsük el, hogy periodikus zabinellenőrzéseket állítanak elő, mert minden betegség könnyebben gyógyítható a fejlődés kezdeti szakaszában.

Ryabina ugyanazokat a betegségeket érinti, mint a rózsaszín család más kultúrái (almafák, szilva, körte). Ugyanakkor a betegségek tünetei és a kezelés módszerei azonos.

Körülbelül 60 típusú kullancsok és egyéb káros rovarok, amelyek sérült szárak, bogyók, magvak, leveles lemezek, virágok és rügyek. A pesti adatok többsége a rózsaszín család különböző gyümölcskultúrájára rendezhető.

Vörösberkenyefa

Ryabinovaya mol

Leggyakrabban egy Rowan fában rendezik:

 1. Szeszély. A pusztításuk használatáért Carboofos.
 2. Kosárok. Hogy megszabaduljon a növénytől, hogy megszabaduljon magabiztos, Aktar és LepidooCom.
 3. Piadenitsy. A kártevők adatainak elpusztítása Carboofos, Chlorofos vagy Cyanox alkalmazása.
 4. Rowan galoppes. Amikor megjelennek, a fa spray kolloid szürke.
 5. Rowan molyok. Ezek a klorofoszómák megsemmisülnek.
 6. Zöld Apple TLA. A megsemmisítéshez, a Descis vagy az Accotlik számára.
 7. Pajzs. Megszabadulhatnak tőlük, ha a Rowan előkészítést 30 plusz.
 8. Alma gyümölcshéjak. Annak érdekében, hogy elpusztítsa őket, használja a fehér mustár infúziót. Az előkészítéséhez 1 liter vizet és 10 gramm mustárport kell csatlakoztatnia, mindent összekeverünk és 24 órán át el kell hagyni. Használat előtt az infúziót 1: 5 arányú vízzel kell hígítani.

. Szintén meglehetősen hatékony permetezés a Rowan és a Nitrafen elsődleges körének felülete, amely tavasszal töltött. A megelőzés bukásakor a teljes lombozatot a helyszínről kell áthelyezni, és megsemmisíteni kell, míg a rolling körökben lévő talaj részeg.