Halászhal

A halászati ​​halak neve és típusai: Részletes leírás

Szinte minden tározó bolygók sokféle halat élnek. Több mint húszezer fajta számozottak. Mind a tengeri sós vízben, mind a friss tartályokban lakhatnak. Legtöbbjük úgynevezett halászati ​​halak. . A halászati ​​halak három fő kategóriája megkülönböztethető:

Édesvízi halászati ​​halak

Tokhal

A haltenyésztés halászati ​​ágazatának édesvízi képviselői olyan halak, amelyek friss víztestekben élnek, azaz a tavakban, folyókban és tavakban. A képviselők különösen értékesek a ponty típusok, Okuneye és Somov. A világ fogásuk tizenegy százaléka.

A legnagyobb édesvízi egyének közül néhány:

  • A folyó része a kínai pszeefurusz, elérve a hét méteres hosszát, és súlya legfeljebb 1000 kilogramm.
  • Amur Kaluga, amely Sturgeonra utal. A hosszúságban egy kicsit kevesebb, mint a kínai pseffers, azaz körülbelül hat és fél kilogramm.
  • Európai COM, amely akár 5 métert is növekszik.

Érdemes megjegyezni, hogy a víztestek néhány édesvízi lakóit mesterségesen tenyésztik. Az ilyen hígítás a pisztráng, a sazán, a ponty, a telepia, a tolstolobik és mások hatálya alá tartozik.

A halászati ​​halak szenvedélyes és félpusztító képviselői

Passion Hal - Ez egy olyan halcsoport, amely nomád életstílust vezet, és nagyon hosszú távolságokon mozoghat. Vagyis nőnek és táplálnak a tengervízben, és a reprodukcióra vitorláznak a folyóvízbe. Ezek több ezer kilométerre képesek. Félig áthaladó halat is eldobják a tengerektől a narancssárga folyón, hanem nem lebegnek tőle.

A személyes halak nagyon értékesek. Ezeknek az egyéneknek is különleges íze van, mert nagy mennyiségű zsír felhalmozódik a testükben. Ilyen margin szükséges ahhoz, hogy könnyen eljuthassanak az íváshoz, ami néha hosszú ideig úsznia kell.

Az elhaladó halhoz szokásos:

  • A legtöbb sturgeon;
  • lazacfajták;
  • Különböző típusú hering.

A halak félbetűs fajtáiból szokásos, hogy bizonyos típusú pontyokat és Ocupal-t hozzanak létre. Ez egy pike serch, a voblla, a redfire és a t.P.

. A tokhalat nemcsak az ízletes zsíros húsuk, hanem egy fekete kaviár is értékeljük. Ez a fajta hosszú ideig ismert, és mindig az élelmiszer nemesnek tekintették. Egy egyszerű személy, aki szinte lehetetlen.

A lazacból kiemelheti a lazacot, a rózsaszínes, a ketu-t és a képviselőiket. Kiváló ízű húskészítmények, ami szintén nagyon zsír. Nagyon értékelik a vörös kaviár számára is. A Sparse helyek előtt a képviselők hatalmas utakat adnak át, a tengertől távol eső tengeri lakásból. Ezért ebben az időszakban általában főként a folyó bejáratánál, a reprodukciós helyekre való utat.

Értékes halászati ​​halak tengeri képviselői

Salo

A halászati ​​tengeri hal a legnagyobb csoport. A képviselők több mint 80% -ára vonatkozik. A legértékesebb egyének az északi tengeren élnek. Ezek közé tartoznak a hering, a cambal, a tőkehal, a tengeri basszus, valamint a SIKE típusok, festett, angolul és mások.

Számos csoportot is megkülönböztetnek ezekből a képviselőkből:

  • Pelagikus fajok - lakóhely a felső rétegek vízrétegeiben;
  • alsó, a tengerfenék közelében marad.

A pelagikus fajok tipikus képviselője hering. Kék-ibolya hátul és ezüst has és oldala van. A táplálkozás főként Planktonból áll. A leggyakoribb hering az Atlanti-óceán és a Csendes-óceán. Külsőleg nagyon hasonlóak, bár biológiailag teljesen két különböző típusú.

.

Ray szezon:Körben. Hossz: Legfeljebb 180 cm, súlya akár 45 kg (általában 60-70 cm). A súlyt Legfeljebb 6 kg. A part menti tőkehal élőhelye a part menti sekély vizekből 600 m mélységig terjed. Tőkehal - az egyik leggyakoribb és gazdaságilag legjelentősebb tengeri halak Norvégiában. Körülbelül 60 COD faj van. Az Atlantic Cod a leghíresebb és gazdaságilag fontos. A repedés elsősorban hideg vagy mérsékelt északi tengerben él, 180-360 m mélységben. Ez egy telhetetlen ragadozó, evés hering, akne és más sekély víz. Úgy tekintik az egyik legjobb élelmiszer hal, nagyon ízletes fehér puha hússal.

Nem kevésbé értékes halászati ​​halak káromkodású tengeri lakosság. ZsákmányTengeri Cambala: Július - december.Hossz: 25-40 cm. Elérheti a 95 cm hosszúságot.

Jellemző jellemzők: Mindkét szem és sok piros folt található a fej jobb barna sima oldalán. Habitat - a legmagasabb zónából 250 m mélységig. A Cambala-ban mindkét szem a test egyik oldalán van.

A felső oldal, amikor a hal a tengerfenékben fekszik, a bal oldali a Cambal családban, majdnem mindig a jobb oldalon egy másik családban. A test lapos, bizonyos fajokban és mérleg nélkül a másik felső fedél színében, de csak kívülről. Szezon - július-december. A Kambala nagyon finom, tápláló hal.

A halászati ​​halak neve és típusai: Részletes leírás

Tokhal

Beluga

Ponty

. A test hossza elérheti az 5 méteres hosszúságú és a súly - 2 tonna. A legközelebbi és az egyetlen a családban, az óriás rokona Kaluga, aki a Távol-Kelet folyókában él.

Torpedó alakú, kúpos a farokhoz, a beliga testét öt sor csontlemez (más néven pajzsok) borítja, amely megbízhatóan védi a halat bármely külső hatásokból. A test tetejének színe általában sötét szürke vagy zöldes, míg a hasa általában fehér. A hosszúkás fenék alján egy kicsit felfelé fordult, Beluga arca olyan állományok vannak, amelyek szagló szervekként szolgálnak, és azonnal mögöttük van egy sarlófalak. A színben lévő padlók között nincs különbség, de a nőstények nagyobb méretűek, mint a férfiak.

Főleg a beluga halat elosztják a kaszpi-tengeren, bár a fekete, azov és az adriai tengereken is megtalálható. Azonban a kaviár dobása nem fordul elő só-tengeri vízben, hanem édesvízi folyókban, a puskák, amelyekből a hal elég magas. .

Stellate Sturgeon

Szétválaszt

Sevryuga utal a Sturgeon családjára. Az ő élőhelye lefedi a fekete, azov és a kaszpi tengerek medencéit. . A meghökkenő halak számára vonatkozik, elsősorban a nyílt tengeren él, és csak az Ikrometania időszakra lép be az áramló folyókba.

Sevryuga értékes halászati ​​halnak tekinthető. Két formája van - téli és tavaszi. A tokhal család minden más halából nagyon indikatív megjelenéssel különböztethető meg. A Sereruf megkülönböztető jellemzője szokatlanul hosszú orr, amely alakjában egy tőrre hasonlít. Ennek a halnak a homloka meglehetősen konvex, keskeny és sima bajusz nem éri el a száját, amelynek alsó ajka nagyon rosszul fejlődött. A sereryugi törzs, mint az orr, hossza, az oldalán és a hátán húzva, az egymás szorosan elhelyezve. .

Méretükben a Sevryuta súlyosan alacsonyabb, mint a sturgeon, és ritkán meghaladja az 5 métert és 50 kg-os mérleget. A hal átlagos mérete 1,2-1,5 m hosszú és 5-6 kg mérés. A súlyosság rohanja a sötétszürke kis kaviárt, az ikonikus átmérője nem haladja meg a 2 mm-t. Ő eszébe jutott egy kicsit behatoló és semmi, mint egy olyan íz, amely könnyen megtanulható - szelíd hal szaga és a jód íze.

Ostr orosz és szibériai

Repedt

Orosz tokhal eléri a hosszabb, mint 2 m, és a tömeg körülbelül 80 kg. Idegen viszonylag röviden mutatott. A hibák oldalsó sora meghaladja a véletlenszerűen szétszórt nagy csontlemezeket. 10-13 gerinchibák éles, hajlított hátsó végekkel (a régi személyek blued), 21-50 kis oldali hibák eltávolították egymástól annyira, hogy az oldalsó vonal látható közöttük, 8-10 hasi hibák között. Az erős gerincszerű test magasabb, mint a másik tokhalé, a vágás széles és rövid. Mielőtt egy kis hanyag száj van rövid kerek mustok nélkül Fringe-hajlított hát, nem érik el a szál széleit. Az alsó ajkak, általában a közepén megszakadnak. Színezés: Spin a szürke-kék és ash színű és az olíva szürke, az oldalak könnyebb, hasa fehér és piszkos sárga. Ivory Bone Shields. A halászat értékes tárgya

Tüske

Síbárd

A tüskés hal egyfajta tokhal, főként az Aral és a Kaszpi-tengereken található, és kisebb mennyiségben, a fekete és az azov tengerekben történik. Ezt a fajta halat a közelmúltban kiemelték, de a tudósok nem tudják pontosan meghatározni a halak tüskéjét. A tudományos világ egyes képviselői azt állítják, hogy a tüske hal egy független nézet, mások biztosítják, hogy a Beluga és a Sturgeon borsó (kalorizátor) történt. Ezenkívül vannak olyan tudósok, akik biztosítják, hogy a tüske halak progenitorai sturgeon és hét.

. A felnőtt spike hal eléri a 20-25 kg átlagos testtömegét 1,5 méteres hosszral. .

Salo

Kaszpi lazac

Halászhal

Snorzhenny. Testszín a fénytől az oldalán sötétszürke felé. A kereszt alakú vagy szabálytalan alakú fekete foltok oldalán. Vannak jól kiejtett fogak. Az oldalsó vonalban - 177 és 133 Scaly között. Piloráriumi függelékek - 47-57, Stamens az első Gill Arc - 21-24, csigolyák - 54-58.

Általában a kaszpi-tenger nyugati partján (Terek és Sefidruda között). Észak-Kaszpián, ritka. A hó Terekba, Kuruba, Sefidrudba és a Kaszpi-tenger nyugati és déli partjainak más kis folyókba kerül.
A kaszpi lazac helyi állományt alkot az egyes folyókra (Kura, Samur, Yalama és Dr.).) és a morfoecológiai tünetek eltérő, a szexuális érettség előfordulásának időzítése, az ikrometánia ismétlése. Oxyfin szervezet. Magas oxigénterületen lakik. A fiatalok fő ételei rákfélék, felnőtt halak - sprat, aeraina, fiatal hering.

Lazac

Halászhal

1,5 méter hosszú és több mint 40 kilogramm súlyt ér el - attól függ, hogy a felnőttség mértékétől és a helyetől függ. A teste hosszúkás, sűrített az oldalakról, van egy fatter. Borított finom ezüst mérlegek, a hátsó szín általában sötétebb, mint az oldalakon. A fiatal egyéneknek több motley színe van, miért volt korábban egy másik fajnak. A fiatal képviselők súlyosan vágják a farok fin, ellentétben a felnőttekkel. Száj, meglehetősen széles és erős fogakkal tele van. Az ívási időszak alatt a megjelenés nagymértékben változik: a hímek növelik az elülső fogakat, az alsó állkapocs kiterjed, és a felső horog hajlított hajlítás. A bőr sűrűsödik a hátán, és mérlegbe merül. A színezés ebben az időben sötétebb lesz, a test oldalán és a fején piros és narancssárga foltok boríthatók.

Chavilla

Halászhal

Chavich a csendes-óceáni lazac legnagyobb hala. A méretei és ízlései a világ minden táján híresek, nem pedig semmi, hogy ez egy nagy gyermek, hogy álmodik, hogy szinte minden halász fogása, az amerikaiak "király lazac" (király lazac), és a japánok Lazac".

. Az amerikai part mentén a Chavilla a Kotseb-öbölben található, Dél-Kaliforniába, köztük a Coppermine-folyó és az Aleutian-szigetek. Chavika ázsiai vizekben lakik: Kamchatka-ban, az Anadyr folyón, Amurban, a parancsnoki szigeteken és az Észak-Hokkaido-on. Különösen sok kihívás a Washington, a British Columbia folyókában, a Sacramento folyóban. Az ázsiai területen az ázsiai területen a fő ívó folyók a Kamchatka, a parancsnoki szigetek és a Koryak Highlands folyóknak tekintendők.

Chavika egy gyönyörű, gyors hal, nagy fejjel és torpedó alakú erős test. A színezés tengerén, egy ostobaság, sötét hátoldal, zöld-olívagaddag, ezüstös oldalak és has. Az oldalakon kissé az oldalsó vonal fölött, a hátán, valamint a farok és a hátsó borok, a kis sötét foltok láthatóak. Elválasztja a fejét a testből jellegzetes sötét sávból.

Keta

Halászhal

W Keti A csendes-óceáni lazac legszélesebb körében. Rózsaszín hús, rózsaszín.3-6 év a tengerben, kizárólag a folyókban szaporodik. Gúnyolódott icra egyszer az életben, miután az ívás meghal. Alaszka partjai mentén, Anadyrben, a Bering-tengeren, Kamchatka-ban, az Okhotsk-tenger partján, Sakhalin, Kuril-szigetek, Észak-Japán partján. Nadrághal.

A Keta feje egy nagy, kúpos - felső állkapocs egyenes, keskeny, hosszú szem kicsi. A test hosszúkás, kissé tömörített oldalról. A dorsal és anális bordák közelebb vannak a farokhoz, mint a fejhez. Gill Stamens 19-25 (kevesebb a hunchbackhez képest), Gill sugarak 12-15.

Rózsaszín lazac

Halászhal

Rózsaszín lazac - hal, amelynek hossza körülbelül 38 cm, és a súly körülbelül 2,2 kg. A lazac család többek között a legkisebb. A hal megjelenése közvetlenül attól függ, hogy milyen helyre él. Az óceánban a humpback így néz ki: egy sápadt kék színű, ezüst árnyalattal festett. A folyóknál a hal sápadtsággá válik, és a has és a szürke sárga színt kapja. A hímek az ívás után megjelennek a fej mögötti hump, mint a halak megfelelő neve. A férfiak meghatározott jele a nőktől megkülönbözteti a nőstényeket. Gorbow mindössze néhány évet él.

A rózsaszín lazac ízlése, a legtöbbjük olyan, mint a lazac és a pisztráng hal. Csak a hús gyümölcslé. A Humpback-nál száraz. A friss hal szaga vékony. Éles megjegyzések azt mutatják, hogy a termék romlott. Kellemetlen szaga sült pusztítás. Mindazonáltal nagyon egyszerű megszüntetni: mielőtt a húst a hal húst citromlé vagy balzsamecettel kell hígított formában kezelni.

Vörös lazac

Halászhal

Nerque a csendes-óceáni lazac hal családjához tartozik. Hosszúság, a hal eléri a 80 cm-et., A súly 2-4 kg-ig változik. .

Nem mindenki tudja, hol lakik a halak és milyen lazac hasznos. Kelet- és Nyugat-Kamchatka tengerpartján, Alaszkában, Kelet-Szahalinben, valamint a Vochotsk-tengeren él. A telített vörös hús kiváló ízű. Még a kaviár is olyan népszerű, mint a test ízletes és hasznos húsának. Úgy gondolják, hogy a hús sokkal gyorsabb, mint a kocsmák és a kats.

Nerka leggyakrabban Caalion versenyekkel táplálkozik. Ezeknek a burkolatoknak van egy piros pigmentje, amelyet meztelenül használnak, a pépbe kerül, ami fényes vörös húst teszi.

Élesen fejlődött az éjszaka. A tavakban a verte kulcsokkal fajták, a helyszínen, ahol született ("Hawmine"). Az első ívás július és augusztus között történik, a második pedig augusztus és október között. Azok az ápolók, amelyek nem értek el három évet a tavakban, a tengerbe való áthaladás után. Akkor jöjjön vissza a tóra.

Kizhch

Halászhal

Kizhuch a csendes-óceáni keleti lazac lazac családcsalád halához tartozik. Kizhuh - elég nagy hal, 98 cm hosszúságú és 14 kg-os tömeg elérése. .

Kizhić nagy zsírfejű, széles homlokával rendelkezik, nagyon magas rövid farok szár. Ezek a jelek hozzájárulnak ahhoz, hogy a Kizhuho könnyen eltér a gyermekektől, Gorbushi, Kets, Simes és Red. A tengeren, és amikor belép a CYYUCHA folyó fényes és ezüst, a fej teteje és a spin zöldes, kékes. Az oldalsó vonal fölött, a test oldalán, a fej tetején, hátoldalán és a hátsó átrepítmények tetején a szabálytalan alakú fekete foltok, amelyek sokkal nagyobbak, és sokkal világosabbak, mint a SIM-k.

Az ázsiai part mentén Kizhuhu az Anadyr folyó hosszában lakik a Kamchatsky-parton, az Okhotsk tenger északnyugati részén folyó folyókhoz. Néha Kizhuch található Hokkaido és Kelet-Sakhalin. Ez a hal a Csendes-óceán észak-amerikai partján is elosztva, ahol Kaliforniából (Sacramento folyó) Alaszkából él.

Nelma

Halászhal

A NELMA nevű hal a Sigov családból származó Belorebits alfajja. .

A NELMA hal felnőtt példányai meglehetősen nagy méretűek, az élőhely-állapottól függően, a súly 5-16 kilogrammonként változhat. Nem olyan ritkán találták, hogy az egyének igazán 30-40 kilogramm súlyúak.

Maréna

Halászhal

Sig - hal, amely a lazac család része. Értékes halászati ​​halász. A család több mint 40 fajta létezik, de nagyon problematikus megkülönböztetni őket. Végtére is, az Amerika, az Amerika és Európa tava, valamint Észak-Ázsia, ahol teljesen eltérő létezési feltételek vannak. A tudósokat Sigov megkülönbözteti az élet, a helyek és a halak ívásának időzítése alatt, ízlés szerint.

A testet közepes méretű mérlegekkel borítják, és az oldalakon tömörítjük. A száj nagyon kicsi, és a felső állkapocs nem a fogak. Más részekben gyorsan eltűnnek, mindig nagyon rosszul fejlődnek. A fehér hús, bár a lazac (piros hal) családjához tartozik. A zsír vitaminokat tartalmaz, a létfontosságú emberi testet. Ezek az A, E, D vitaminok. Nagyon kellemes ízű. A szelíd és ízletes hús részeként a zsír kivételével a halak fehérjéket és még mindig nagyon fontos anyagokat tartalmaznak a test számára.

Ez fluor, nikkel, króm, molibdén, cink. 100 gramm sig hús számlán 88 kilokalóriára. A Sigo növekedési intenzitás a takarmány, a vízhőmérséklet jelenlétéhez kapcsolódik a tartályban és az oxigéntartalomban. A tiszta és oxigén töltött vizet 15 fokos hőmérsékletű. Az oxigénnek legalább 8 mg / l-nek kell lennie. Élelmiszer Plankton és nagy Sigi takarmány az üzemanyagok és a kis halak. Az éves hal tömege eléri a 100 grammot, és a testhossz - akár 30 cm-ig. A fél szex 3 éves

Omul

Halászhal

Omul - terepjáró halak hosszúkás ezüstszínű testével, határozottan ültek, és egy kis száj, amely egyenlő hosszúságú állkapcsokkal van ellátva, a lazac családjával kapcsolatban. .

. A Baikal-tó kezdeti megjelenése tekintetében két hipotézis van. Az egyik közülük ez a hal egy endemikus - ősei több millió évvel ezelőtt éltek a szubtrópusi éghajlat körülményeiben.

Az ilyen szempontból az Oroszország legnagyobb ichthyológusaihoz tapadt, és azt a modern Baikal kutatók támogatják a kapcsolódó tudományoktól. Az Omita Omul latin nevét "Wandering Sig" -ként fordítják, és teljes mértékben tükrözi a tudósok egy másik csoportjának véleményét, akik hisznek abban, hogy a Lena River medencéjén keresztül az Arctic Ocean-t az Arctic Ocean-tól az Arctic Ocean-ba. És valójában a Polar Omul egy nagy utazó, amely több ezer kilométerre emelkedhet a folyók áramlására.

Pisztráng

Halászhal

Pisztráng (a Pestrushka közösségében) nagyon szép hal, ő alszik, fekete, piros és fehér foltok, és ő sokkal jobban ismeri a relatív Tyame-t. Ezenkívül a pisztráng észrevehetően sűrűbb, és gyorsabbnak és szélesebbnek tűnik, mint az időzítés. Az orra hülye, és csak nagyon nagy hímek, amelyeknek hosszúkás ásása és fényesebb testszíne van, az alsó állkapocson egy porcos horog van kialakítva. A párosított bordák többet kerekítenek, mint a szabotérium, és a mérlegek kerek alakúak.

A pisztráng, mindig folyókban él, és annak ellenére, hogy számtalan színváltozás van, mindig sötétebb, mint Timen. A hátsó rész leggyakrabban egy barna vagy barnás-zöld színű. . Bár ez megtörténik, hogy a piros foltok egyáltalán nem, vagy éppen ellenkezőleg, nincsenek fekete foltok, és csak vörös foltok maradnak. A dorsalis uszók szinte mindig piros és fekete foltokkal vannak elhelyezve.

Általánosságban elmondható, hogy a pisztráng színe nagyon függ a talaj és a víz színétől, valamint az étkezési étkezési és még az évszaktól, mert az ívási időszak alatt a pisztráng sokkal sötétebb. . A német pisztrángot kőből, fénynek nevezik. A pisztrángok húsát teljesen fehér, csak nagy egyének kissé rózsaszínűek, míg a Yamburg pisztrángban sötét.

Olvasztás

Halászhal

Kis hal Koryushka népszerű a halászok, a hideg tengereken sok van. A Koryushkov család nagy nézetét képezi, és Koryushka a család számos fajának egyike. A hal a leginkább finom halászati ​​fajok számához tartozik.

A testét meghosszabbítja, és általában hossza eléri a 20-30 cm-t, de vannak ritka példányok, amelyek 40 cm-re nőhetnek. Szemek fekete halakban, hátsó szürke vagy zöldes árnyalatú és átlátszó fins. Mivel Koryushka a lazachoz tartozik, majd kis méretű szájban, számos nagy fogakkal. Tyvyushka súlya 15-30G, de néha több, mindez a nézet élőhelyétől függ. Frissen szárított hal a szaga a friss uborka vagy görögdinnye hasonlít. Koryuk 1 év és 10 év között él.

A halak szeretnek lakni az északi tengeren, valamint a tavak, az öblök és az Oroszország, Balti-Balti és Skandinávia folyók szája. . Koryushka az ázsiai európai és balzsam. Az európai kilátás nemcsak Oroszország és Nyugat-Európa északi régióiban lakik, az akklimatizáció miatt a halak a Volga-medencékre mentek. Az ázsiai fajok megtalálhatók a Csendes-óceán tengerei tengerparti területén, az Atlanti-óceán északi részén és az észak-sarkvidéken. Nauthorish lakik a Csendes-óceán közelében, Kamchatka-ban, nem messze a Kuril-szigetektől és az Okhotsk-tengertől.

Ponty

Ponty

Halászhal

. A Sasan növeli az első 8-9 éves életet, miután a növekedést felfüggesztették. A felnőtt rész 55-60 cm testhosszú lehet, és körülbelül 10 kg-ot mér. Gyakrabban, különösen a vadon élő víztestekben, a halászok képesek 8 kg súlyú példányokat elkapni. A maximális kedvező körülmények között a sazán meghaladhatja a mérő hosszát, és meghaladja a 30 kg-t, de azonnal megjegyezzük, hogy az ilyen óriás méretek ritkán érnek el. Azonban a tározóknál, ahol nincs poaching, nem ritkán érezheti a tisztességes ellenfél ellenállását. Tehát például Franciaországban 2013-ban egyetlen halászot kaptak Sozan súlya 45 kg.

. A legtöbb sazán nagy mélységgel és tiszta vízzel szereti a vízterületet. Előnyben részesíti a helyeket agyaggal vagy köves aljjal. A folyókban és a tavakban az erősen kapcsolódó alsó részeket előnyben részesítik. Nem tetszik vagy alul. Találkozhatsz Sasan Teljesen minden folyón, amely a kaszpián és a Fekete-tengerbe esik. A Távol-Kelet folyókában Sazan nem csak megtalálható, de gigantikus méretűek lehetnek, mivel itt van, hogy az élet és a reprodukció legkényelmesebb feltételei teremtenek.

Aranyosfejű hal

Halászhal

Ez a hal Európa vizében él, Siberia tavakban, a kaszpi-tenger és az Aral-tenger piszkában. Is megtalálhatók a Kazahsztán tartályaiban. A melegen állt, vagy lassú vízárammal, agyaggal vagy stb.

Testhossz 30 - 70 cm, súly 1 - 10 kg. Ez egy nagy füstgomba hal, nagyon oldalra a test oldalán, egy kis fej, "hülye" ásás és kis száj. A testet nagyméretű és bőséges nyálka borítja. Az élőhely helyétől és a hal korától függ a festménytől.

A mellbiminák kicsi, a gerincfinék keskeny, az anális éppen ellenkezőleg - széles. Piros bordák. A hátsó szürke-barnás, barna oldalak arany árnyalattal. Szürke-sárga has. Fiatal személyek (őknek nevezik oszlopoknak) Ezüst.

Hal Bream Western Lifestyle. Tavasszal, kis állományok formájában, és az esésben összegyűlnek nagy shoals a télen. Téli hal mély gödrökben pihenve, ha a tél meleg, lebeg, ragaszkodik a "téli lakásuk".

Zhereh

Halászhal

Zherh a CARP család egyik kevés képviselője, amelyet mind a növényi élelmiszer, mind az állati eredetű élelmiszer. Ez óvatos, ravasz, egy erős ragadozónak több neve - Shersouris, és az északi régiókban "Grip" "Mare", "ló" - a fiú, a sebesség és a szokás a vízből ugrik.

A felnőtt ló szokásos hossza 50-55 cm, a súly 1,5-3 kg-os tartomány, de néha szinte mérőhosszú és akár 10 kg-os esetleges esetekben is megfelelhet. A ló növekedése nagyon gyorsan történik. .

Alapvetően sima folyókban él, ahol megtalálhatók, a gyors áramlású helyek. Kevésbé gyakran fordul elő nagy folyó víztározatokban. Hatalmas mennyiségben megtalálható a nagy tavakba áramló kis folyók szájában, valamint a platina alacsonyabb eléréseiben.

A ló spinja zöldes - néha szürkés szürke színű, farok, farok, a dorzális bordák. Szürke, hasi és anális bordák meglehetősen szokatlanok, mivel vöröses színű, boca, általában ezüst, ezüst maga is hosszúkás alakja van, a mérlegek kicsiek az ilyen masszív halak számára. Egy kis rhe olyan, mint a fehérítés, majd egy kis. . A gyártás jobb megőrzéséhez a felső állkapocs egy kis tubercle-vel van felszerelve, és az alsó résznek van egy kis mélysége.

Csótány

Halászhal

Roach - Nézd meg a foltot a ponty családból. Számos alfaja van, amelyek közül néhánynak saját nevük van: Tarant, VoBla, Cortish. Szibériában, legalábbis a nyugati részén, és az urálokban, egy közös Roach név - Chebak.

A Roach fekete hátsó színű, zöld vagy kék verejték, valamint oldalai és a hasa. Ez különbözik a legközelebbi fajoktól, amelyek mindegyik oldalán számos munkanélküli garatfogakba, meglehetősen nagyméretűek, amelyek a szájon átesett a szájba és a gerincfinék végén helyezkednek el, amelyet a hasi.

. Úgy gondolják, hogy a festmény Roach fényesebb, mint a VOBL kapcsolatai. A halak felnőttjei különböző gerinctelenek, lárvák, puhatestűek, nyáron a Roach étrendje lehet, hogy szép algák.

Három vagy öt év korában a hal eléri a pubertást. Általános szabályként a mosás márciusától a toach sörözője, amikor a vízhőmérséklet már nem csökken a nyolc Celsius alá. A tojásait, amelynek átmérőjét egy és fél évig eléri, ragasztják a növényekre.

Csírázott roach nagy állományok, és kromath (2,5-től 100 ezer tojást) egyidejűleg halad, és maga az ívás nagyon zajos. A kaviár kialakulása a kilenc-tizennégy napon belül következik be, majd a lárvák saját kisebb gerincükre táplálkoznak.

Voblla

Halászhal

Voblla - a kaszpiai tengerben élők halak és a ponty családhoz tartoznak. A hal hosszában kb. 30 cm. Az ősi idő alatt ezt a halat haszontalannak tekintették, így egyszerűen ki volt dobva. A mai napig a leggyakrabban bepereli ezt a halat, és snackként használja a sört.

A VOBLA a félig áthaladott halra utal, amely így néz ki: az oldalakkal elég hosszú teste van. A halat kis szürke mérleggel borítja, oldalán foltok fehér-arany színűek. Gyakran zavart zavart a roach. A Vobble megkülönböztető jellemzői közé tartoznak az ezüst írisz jelenléte a szem körül, és vannak sötét foltok a diákok felett.

Szétválaszt

Spratt

Halászhal

KILKA - A Hering családi fajok különböző fajok kombinált neve. Alapvetően a tolvajok két nagy halcsoportra oszthatók - sprats és tüll. Ezek közé tartoznak az európai és a fekete tengeri spraták, a balti sprats, a kaszpánus sprats, a whirlproof és az anchosovoid fröccsenés, a Tulle rendes és számos más típusú hal.

Mindezek a kis halak legfeljebb 15 cm, acél, sima ezüst mérlegekkel és hosszúkás testekkel. A tolvaj testének formája kissé emlékezteti a hajó kenyéret, itt találta a nevét. Mind a friss, mind pedig a sós vízben található - a balti parttól, a norvég, északi, mediterrán tengerparton található. Ez elsősorban megőrzési célokra szüretel. Vezető források gyártói - Oroszország, Balti-országok, Norvégia, Ukrajna, Dánia. Minden évben több mint hatszáz tonna halat állítanak elő.

Szardínia

Halászhal

Szardínia - Halászati ​​hal, a Lapperman halak osztályához tartozik, Saled Elhagyás, Farrow Family, Sardina. . A hering szardínia méretével összehasonlítva: a hal eléri a 20-25 cm hosszú, és vastagabb teste ezüst has. A fej nagy, hosszúkás, nagy szájjal és azonos méretű állkapcsokkal. A szardínia nagyon szép méretű kék-zöld színű, arany chipmel, átmegy a szivárvány összes színével. A gillek alsó szélétől néhány fajban radiális darabbys eltér.

. A gerinc mentén néhány halfajok számos sötét foltot haladnak.

Tulka

Halászhal

Vannak olyan halak, amelyeket mindenki tud, nem is kifinomult emberről. Hal tulka ilyen. Ő, és még egy időben sem kevésbé híres sonkák (bütykök) nagyon népszerűek voltak a honfitársakkal, és lehetővé tette számukra, hogy túlélhessék a kétségbeesés, a pénzhiány. Tyulka - kis tengeri halak. A hering családjához tartozik.

A halak legfeljebb 15 centiméter hosszúságúak, 22 gramm (átlagméretek 11 cm és tömeg 9 g tömeg). Van egy erős teste, amely az oldalról tömörített, amelyen egy jól fejlett keel észrevehető. A testhez viszonyított fej nagy, széles, hosszúkás. A felső állkapocs helyét kissé hosszúkás a szem elülső széléhez viszonyítva. Az alsó állkapocs kiemelve van. A tulle hátuljának színe kékes, szürke-zöld és más árnyalatok lehetnek a megadott intervallumban. Boc és hasi aranyhal vagy ezüstfehér. Egy 4-5 éves tulkát él, és képesek lesznek az utódok előállítására, ha 5 centiméter hosszúságúak. Zooplankton táplálása. A víz vastagságában lakik. Időszakosan friss vízben van. Az ívás időszaka április-augusztus, de masszívan - az Iketania helye - a tenger kis öblök, a folyók szája közelében.

Atlanti hering

Halászhal

Az atlanti hering teste alacsony, hinta, lekerekített has. A hasi mérlegeken található, nem képeznek erős észrevehető kenyéret, amely sok más heringre jellemző. Test színezés - Monophonic, Spots nélkül. Eléri a 40 cm hosszúságot, de általában 20-25 cm hosszú halat felel meg.

Lakott az Atlanti-óceáni vízvizek keleti (a viscay-öbölről Izlandra, Grönlandra és Új Földre) és a nyugati Atlanti-óceán (Labrador Dél-Kalifornia felé). Ez a faj a balti, fehér és barents tengeren van.

Atlanti Hering - Sea Steney hal. Általában a víz vastagsága akár 200 méteres mélységben, gyakran távol van a parttól, de egyes területeken az öblök sósvízi vizei preferálnak. Hering étele számos apró víz: többnyire kis gerinctelenek, hanem kis halak is.

Atlanti Hering - nyugtalan utazó. Ezt jellemzi egy komplex migrációs rendszer a rögzítő és reprodukciós helyek. Ezeknek a vándorlásoknak az idő, az irány és a hossza különbözik a különböző csapoktól (versenyeken), amelyeket a tudósok megkülönböztetnek a belső struktúrájának egyes jellemzői és az egyének külső megjelenése. Barentisainkban a tenger a fiatal halak hizlaló állománya (5-7 éves korában) az Atlanticuscandináv hering. Miután elérte a pubertást 5-8 éves korában, tavasszal tavasszal a Norvégia, Izland, Orkney, Smetland és Feröer-szigetek partjainál. Március-áprilisban a hering állománya alkalmas a partra, és kihúzza ki egy kis alsó, gyengén stall kaviár.

Repedt

Foltos tőkehal

Halászhal

. Ba-Rentz keleti részén a tenger általában jól hajú sekély vízben van, 30-50-70 m mélységben. Ez a hal az Észak-Atlanti-óceán egész területén terjed ki.

Piksha három dorsalis borda, két anális. A felső állkapocs az alsó rész felett van, a bajusz kicsi. Oldalirányú. A test mindkét oldalán lévő első hátsó vonal alatt található oldalvonal alatt található egy nagy fekete foltban (a különbség a közeli fajból). Az első dorsalis fin magas, farok fin, kis mélyedés vagy szinte egyenes. A Piksha eléri a 14 éves korig, hossza (abszolút) Legfeljebb 1 m (nagyon ritkán 1,1 m-re) és súlya akár 19 kg - normál hosszúságú 50-75 cm. A Polyting lejárata a Pikesben öt-hat év alatt következik be (a 47 cm hosszúság elérése után) - a legnagyobb számú személy nyolc-tíz éve érkezik.

.

Halászhal

NAVAGA - Halak a családból Repedt. Szereti a hideg vizet, az alsó térben lakik. A NAVAGA a sarkvidéki tengerparti területeken él. Az ilyen hal mérete 20-35 cm (természetesen, kivételek akár 50 cm-re), és körülbelül egy kilogramm súlya. Fallen Falov Navaga.

A NAVAGA kiváló ízlésről híres, amely meghaladja a család minden halának ízét. Észak-Navaga illatos hús gazdag ízű, és úgy tekinthető, hogy finomabb, mint a Navaga távoli keleti. A hús alacsony zsírtartalmú, puha és étkezési. A hal húsában lévő kis csontok hiányoznak, amelyre különösen a főzés (kalorizátor) értéke. .

Lustabot

Halászhal

Ha bármilyen halászot kérdez egy ilyen halról, mint sírt, kiderül, hogy tökéletesen ismeri ezt a halat, még akkor is, ha soha nem fogott. . A fennmaradó százalékarány száraz tények lesznek, a túlzás keverékével, azoktól, akik maga elkapják a nalimát. Ha összefoglalja az összes információt és levágja a tudatosan hamis, akkor a következő kép megjelenik.

Nalim - hal, amely a tőkehal és az egyetlen, az egyetlen, az édesvízben él. Nagy halászati ​​értéket képvisel. Outwardly, úgy néz ki, mint egy macska. A testén, kis mérlegek, átkozott a vastag vastag nyálkahártya felett. A hal nőstények általában kétszer nagyobb férfiak és vastagabbak. Női Nalim 3 éves élet után válik. Hó idő - téli hónapok (november-március). A halak arra utalnak, hogy szaporodnak: Nalim ívása kíséri az egyszeri elfogadott nő, 200 ezer évig. ICRAINE sárgás színű és kis méretű. Az Icra enyhe, elterjedt a helyétől és a krietric-tól, amely messze van. Legtöbbjük meghal: a Namilims által fogyasztották, egy másik halat. A nyári halak szinte tétlenséget és táplálékokat töltenek nagyon kevéssé. Mindez kompenzálja a hideg időszak előfordulását.

Egyes szakértők úgy vélik, hogy a halak az egyetlen a családjukban, mások több alfajot osztanak ki. Közülük: Az Ázsiában (a Lena-folyóban) élő, és az európai-vékony Nalim, aki Szibériában él a Bera-szorosból a Kara-folyóhoz, Alaszka sarkvidéki partján - a Lota Maculosa alfajja , csak Észak-Amerikában találtak.

Síbárd

Makréla Chernomorskaya

Halászhal

A Fekete-tenger Makréla viszonylag kis tengeri hal, amelyeknek külső hasonlósága van a tanulmányozásra. A hal középső tömege 120-150 gramm. Néha 200 gramm súlyú egyéni. Ez egy nagyon szép hal, amelynek megfelelő geometriai alakja van. A makréla testének szerkezetének jellemzői miatt jelentős sebességet alakíthat ki. A hal testének alja fénymintavételrel világos. A zöldes árnyalat hátulja kék verejtékkel.

A makréla tavaszi kis shoals a Fekete-tenger északnyugati részén és északi részén található. A Fekete-tengeri makréla jelentős populációi ebben az időszakban megtalálhatók az Odessa-öbölben, valamint a szomszédos Limánokban. Az Adler területén - a Tuapse Makréla szeptemberben fogott, de nem minden évben. .

Ez a hal egy ragadozó életstílust eredményez, és megtalálja magát az alsó vízrétegekben, előnyben részesítve a víz alatti növényzet és nagy kövek borítását. Vagy az alsó nem illeszkedik hozzá. Ezért az Adler helyszínén - a Tuapse Makréla kis mennyiségben fogott. Ezekben az időszakokban történik, amikor a halak áthaladnak a tenger ezen szakaszán.

Atlanti makréla

Atlanti-óceáni Makréla a Scombrire és a Tunch (Scombridae) családjához tartozik, és a világ egyik legfontosabb halászfajja. A rögzített Atlanti-óceáni makréla standard mérete 25-35 centiméter 350-600 gramm. Az Atlanti-óceáni fogás éves fogása 1,3 millió volt. tonna 2012-ben. Atlanti-óceáni Makréla Nyugati és Kelet-Chata észak-atlanti északon lakik. Az Atlanti-óceáni makréla tökéletes a dohányzáshoz, a sütéshez, a grillezett pörköléshez, és kiváló nyersanyag a konzerv és a pajzs gyártásához.